Jump to content

verona2

Korisnik
  • Broj objava

    53
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Ako ti baka imovinu ostavi oporukom..bez obzira na to njen sin ce imati pravo bar na nuzno dio.. Baka moze za zivota svu imovinu prepisati na tebe..tada naravno..nakon njene smrti..tvoj tata ne nasljeđuje nista.
  2. On nema pravo na imovinu koju ste naslijedili. Ako je tijekom braka nesto ulagao u taj stan i moze to dokazati, onda ima pravo na povrat ulozenih sredstava.. Ako nije nista ulagano u stan za vrijeme vaseg braka..ja se na taj dopis odvjetnika ne bih ni ocitovala.
  3. I onda kad ga zena zeli voziti treba ga ponovno uvesti tamo..platiti carinu i sl? Zbilja nema zakonske mogucnostu da muz i zena dijele auto?? Nevjerojatno!
  4. Joj dijete drago..bas mi je zao sto prolazis kroz sve to.. No..morat ces odrast i ojacat..sto prije.. Raspitaj se o besplatnoj pravnoj pomoci..Raspitaj se o proceduri..koja je procedura da se novci uplacuju na tvoj racun.. Zovi opet centar..i pitaj..tocno nek ti kazu koje korake trebas napraviti.. Jer .ocito tvoji roditelji nisu za dogovor i ne cine nista te ces trebati sve to "izganjati" sama. Budi svjesna da sve te procedure traju..gledaj da ih zapocnes cim prije..pazi na rokove.. Vodi racuna o skoli..duzni su te uzdrzavat sve dok se skolujes pa ne zapustaj skolu. Napomena: u slucaju kada dijete ne zivi ni sa jednim.roditeljem..duzni su ga uzdrzavati oba roditelja.. Tako da..uplacivat ce morati i tata i mama.. Ali trebas to izganjat.
  5. Da, svakako su te duzni uzdrzavati, to uopce nije upitno. Ali potrebno je regulirati/dogovoriti nacin. Kako ne postoji dogovor između tebe o roditelja, obrati se centru za socijalni rad. Napomena: sve dok nisi punoljetma, odluku o tome gdje ces zivjeti ne donosis iskljucivo ti..
  6. Sa 18 godina sigurno mozes.. A sad..sa 17..neznam al mozda da pitas u banci..postoji li mogucnost otvaranja racuna za maloljetnike.. Postoji li kakav dogovor s tatom? Je li on upoznat sa sadasnjom situacijom? Misljenja sam da bi trebala otici na centar za socijalni rad i zatraziti njihovu pomoc u vezi situacije u kojoj se nalazis.. Sretno
  7. Postovani znalci molim odgovor.. Dijete ima pravo na alimentaciju.. Puni 18 godina..i dijete je i dalje na redovnom skolovanju. Majka djeteta prepisuje vlasnistvo stana na dijete.. Dijete ne radi..ne prihoduje..na skolovanju je.. Otac samovoljno prestaje placati alimentaciju.. Pitanje..ima li dijete punoljetno..koje je na redovnom skolovanju..pravo na alimentaciju bez obzira sto ima u vlasnistvu stan??
  8. Opet je nazalost vaznija forma od sadrzaja..mislim da je sporno to..da ako je preseljenje u blizinu (a u opisanom slucaju jest) nije potrebni nekoliko razgovora i sastancenja...15 minuta bi bilo dovoljno..
  9. Moj savjet, iz iskustva, vam je sljedeci.. Nađite dobrog odvjetnika..na kojeg se mozete osloniti i kojemu cete se obracat za savjet tjekom procedure u centru.. Bitno je da znate svoja prava (u to ce vas uputiti odvjetnik) kao i to, da po laicki kazem, sto radnici centra smiju a sto ne (u to ce vas isto uputiti odvjetnik). Nazalost, djelatnici centra jako cesto izgovore svasta..i zato vi trebate znati sto je krug njihovog djelovanja a sto ne.. Imate li posao? Ako nemate probajte ga naci prije upustanja u proces..
  10. Zelim pomoci pa cu napisati koju..iz iskustva.. Ovo sto cu prvo napisati mozda vam zazvuci ruzno..mozda nije za pravni portal..ali vjerujem da pomaze i da je za pocetak nuzno..a to je..smanjite dozivljaj.. Kakva bolnica..infuzija..psihijatrija..sestra i ti ste punoljetne..naravno da je tesko..srusila vam se slika idealne obitelji..ali krenite od premise da nemate pravo sudit mami..sta god da se dogodilo u njihovom braku tice se njih.. A sad konkretno Razvesti se mogu sporazumno..ako se netko ne slozi onda tuzbom..a kako par nema maloljetne djece..situacija je super jednkstavna..bio razvod sporazuman ili tuzbom.. Sam cin preljuba je za postupak razvoda potpuno nevazan..niti se preljub treba dokazivat..to je za sud potpuno nevazno.. Sto se tice kuce i kredita..tj imovinskog pitanja..to je postupak koji je odvojen od brakorazvodne parnice..zaseban postupak.. Tko koliko staza ima pritom nema veze.. Lijepi pozdrav
  11. Zanimljivo... Jeste li za tih 20god i sami koristili placeno? Grijali ste se i sami..koristili struju..vodu..ili bi vi sami da ste bili zivjeli u mraku bez struje grijanja? Mislite li joj naplatiti i sta je pojela ako je slucajno kupljen koji kruh od sredstava te najamnine? Da ne duljim razumijete na sta ciljam.. Vasa supruga sve te godine nije bila podstanar..niti "crni putnik" na brodu..bila je vas supruznik..dakle u bracnoj zajednici u kojoj se podrazumijeva međusobno uzdrzavanje..za vrijeme dok ta zajednica traje.. Cak i da je zivjela odvojeno od vas a vi placali rezije to ne biste mogli dobiti sad natrag jednostavno zato jer ste u to vrijeme bili u bracnoj zajednici.
  12. Ako je mirovina 9500kn a dom 3200..gdje je razlika? I zasto gospodin sam ne raspolaze tom razlikom ili ne opunomoci sina da on bude taj koji podize mirovinu..placa dom..a od ostatka financira ostale potrebe gospodina.. Cini mi se da bi gospodin morao uzeti bar neke konce svog zivota u svoje ruke..ali ako on to ne zeli, ne vidim moguc neki pozitivni pomak..
  13. Znaci..ako roditelj ne pristane na "timsku obradu" automatski je zakljucak da nesto krije.. Zalosno.. Nitko ne izvlaci zakljucak da taj roditelj zeli dijete postedjeti iskustva timske obrade.. Na kraju..najvise ispastaju djeca...preko njih se dokazuje koja " suprotstavljena strana" je u pravu..a ono ocito htjelo ne htjelo sate mora provodit bivajuci ispitivano po razlicitim institucijama.
  14. Pridruzit cu se ovoj temi s pitanjem..smije li se to odbiti uopce?? Kad te Centar negdje uputi...odbijes..ima li posljedica..i kakvih?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija