Jump to content

verona2

Korisnik
 • Broj objava

  16
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Razvod-ročište

  Poštovani,lijepo molim par informacija. Pokrenut je razvod tužbom,zakazano je ročište. Zanima me..ako se tuzenik ne odazove na ročiste i nekakvom isprikom opravda nedolazak..da li se ročište odgađa? I koliko puta se moguce "ispricavat"? I druga varijanta..ako tuzenik ne zaprimi poziv? Sto se događa s ročištem..i koliko puta tuzenik smije izbjegavat sud na taj nacin..nepreuzimanjem poziva? Postoji li ikakva mogucnost okoncat suđenje te razvest brak i odlucit o skrbnistvu bez prisustva tuzenika?
 2. razvod s mlt. djecom a supruga se povremeno drogira

  Zna li tko priznaju li se na sudu sms, viber i sl poruke kao ikakav dokaz o nekome?
 3. Cuvanje malodobnog djeteta preko noći

  Neznam sto zakon kaze na ovu temu..to je jedino relevantno al malo sam zbunjena...kao..ovo nije u redu a da joj je deda bilo bi? Ili da kaze da ga placa, kao dadilju..jel bi bilo onda u redu? Ako je u pitanju samo to sto je musko to je diskriminacija po spolu. I zar nije tako da dijete cuva onaj u kog roditelj ima povjerenja...jer..ako aludiramo na prevenciju mozebitnog zlostavljanja statistika nazalost pokazuje da su zlostavljaci najcesce u rodbinskim odnosima sa zrtvom..
 4. Bračna stečevina

  Ne, u bracnu stecevinu spada ono sto je steceno radom, a ono sto je steceno darom i naslijedstvom ne.
 5. Neplacanje alimentacije

  Malo skrecem s teme ali kako je moguce da ste u postupku razvoda braka toliko dugo..dvije i pol godine? Vidim..određeno je tko i koliko je duzan placati alimentaciju pa gdje je onda zapelo..s razvodom?
 6. Molim upucene odgovor na pitanje, koliko, otprilike, moze potrajati sama procedura razvoda, od podnosenja do pravomocne presude? Naime da,upoznata sam s time da se razvod nikome ne moze uskratiti, i u mom konkretnom slucaju uvjeti su ispunjeni jer bivsi i ja vise od godinu ne zivimo na istoj adresi...ali sto kada jedna strana bas ni u cemu ne surađuje..tj jos i gore, namjerno i maksimalno zavlaci...neodazivanjem na pozive...prilikom odaziva iz n-tog puta odbijanjem dogovora...itditd Koliko moze trajati takvo stanje? Koliko prilika sud takvoj osobi daje, koliko poziva..koliko mu se tolerira neprimanja poziva tj nedolazaka uz (i bez) ispriku? Je li moguce da budem talac necijeg inata i koliko dugo? Hvala
 7. Pomoć, hitno trebam savjet u vezi razvoda, hvala

  Imas li posao?
 8. Tuzba za razvod braka

  Ovo i mene zanima..koliko jedna strana svojim nedolascima moze otegnut cijeli postupak na sudu?
 9. Medijacija

  Hvala na odgovoru.
 10. Medijacija

  Lijepo Vas molim informaciju..iz iskustva..nakon provedenog savjetovanja u czss..neuspjesnog..koliko dugo se ceka na postupak medijacije? Te koliko dugo traje sam postupak medijacije? Hvala
 11. Lijepo molim informaciju-preporuku, na pp, za odvjetnika iz podrucja obiteljskog prava. Podrucje Zagreb, Sesvete Pokrecem tuzbom razvod braka. Ocekujem potpunu nesuradnju od (jos uvijek) supruga..u smislu njegovog ignoriranja svih događanja oko toga te trebam pravnu podrsku i pomoc..da se razvod uspjesno okonca. Hvala
 12. Kako dokazati prestanak bracne zajednice?

  Iako..neznam kako zakonski (na sudu) stoje stvari po tom pitanju..smatram da je moguce da je bracna zajednica prestala i ako dvoje jos zive pod istim krovom..ako nema komunikacije koja je ocekivana za jednu bracnu zajednicu.. Da li za sud prestanak bracne zajednice predstavlja iskljucivo slucaj bracnih partnera na dvije adrese? Ili postoje "varijacije na temu"?
 13. Dijete 15 god.-skrbnistvo

  Hvala na odgovoru. Moj (jos uvijek zakoniti) muz pokusava "igrati na kartu" napustanja obiteljskog doma..i da je to minus za mene ..iako..u situaciji u kojoj je "obiteljski dom" u vlasnistvu njegovih roditelja..ja drugog izbora imala nisam. Sto se djece tice prosirila bih pitanje..ako bi starija kcer bila punoljetna, bi li se onda toliko gledalo na to "razdvajanje" djece kao na neku negativnu kategoriju..ili bi to tada bilo manje vazno s obzirom da je jedna od njih zakonski odrasla osoba?
 14. Kako dokazati prestanak bracne zajednice?

  Pa moguce je, jednostavno se ne prijavi prebivaliste na adresi na kojoj se stvarno zivi..ne krene se u promjenu dokumenata..dotadasnji dokumenti su vazeci i eto. Ja sam odselila prije 8 mjeseci a tek prije 1 mjesec i zvanicno promijenila prebivaliste..zato pitam.
 15. Postovani svi? Lijepo vas molim informaciju kako dokazati prestanak bracne zajednice? Ako partneri vise ne zive zajedno ali na osobnim dokumentima jos nije promijenjeno prebivaliste..da li se kao datum prestanka bracne zajednice uzima zvanicni datum promjene prebivalista? Ili je dovoljna izjava od kojeg stvarno datuma partneri vise nisu zivjeli na istoj adresi? Hvala
×