Jump to content

Plazmaticxy

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Pozdrav, Javljam rezultate prigovora. Putem portala "E-predmet" sam pronašao odluku od suda na moj prigovor. Novčana kazna je smanjena sa 3000kn na 2000kn, oslobođen sam plaćanja sudskih troškova, ukinuta mi je zabrana upravljanja B kategorijom (1) mjesec. Hvala korisnicima "Bonaparte, sivko i drot13" na pomoći. U odluci piše da je odluka pravomoćna sa datumom 23.08.2022 no još ništa nije stiglo na adresu. Sada čekam dolazak presude na adresu?
  2. Hvala na detaljnom odgovoru. Znači dovoljno je napisati "Nadležni općinski sud u Zagrebu putem Policijska uprava zagrebačka......"?
  3. Lijep pozdrav, 10.06.2022. policajac na suprotnoj strani križnja u Zagrebu je primjetio da sam ja prošao kroz crveno svjetlo. Policajac je nakon toga pozvao patrolu da napišu zapisnik. Policajci iz patrole su stvarno bili fer i korektni te mi rekli da podnesem prigovor da ne plaćam ništa. Ne želim osporavat prekršaj te bi priložio prigovor. Pratio sam upute od korisnika "drot13" te sam sastavio ovakav prigovor. Poštovani, ovim putem podnosim prigovor na gore navedeni Obavezni prekršajni nalog kojim mi se na teret stavlja da sam dana 10.06.2022. god. u 21,40 sati u Zagrebu, raskrižje Ulice Svetice i ulica Divka Budaka, počinio prekršaj kažnjiv po čl. 59. st. 5. Zakona o sigurnosti prometa na cestama, tj. da nisam zaustavio svoj automobil na crveno svjetlo na semaforu. Prekršaj u potpunosti priznajem i kajem se za njega, a napominjem da sam vozio dozvoljenom i prilagođenom brzinom, ali sam zbog blizine semafora i trenutka nepažnje procijenio da se neću moći zaustaviti na siguran način. Nadalje, navodim da da sam do sada nekažnjavan (predlažem uvid u prekršajne evidencije Suda), da mi je vozačka dozvola neophodna za posao (prilažem presliku ugovora o radu), da sam zaposlen na određeno vrijeme, te molim da mi smanjite novčanu kaznu i ukinete zaštitnu mjeru, a kako je i sam ovaj postupak djelovao na mene da više neću činiti takve prekršaje, i najmanja novčana kazna će u potpunosti ispuniti svrhu kažnjavanja. Sukladno svemu navedenom, molim i da me oslobodite od plaćanja troškova postupka. Zanima me da li u dokumentu pišem "Prigovor" ili "Žalba"? Da li mogu osobno predati dokumente u I. Policijsku postaju Heinzelova, ako da kome se trebam javiti? U primjerku dokumenta korisnika "drot13" upisujem Općinski prekršajni sud u Zagrebu putem I. postaje prometne policije Zagreb, Heinzelova 98? Te za kraj da li ima potrebe pisati u prigovoru da mi se omogući obrana pred sudom ili je ovo dovoljno? Hvala unaprijed na odgovorima.
  4. Pozdrav, unaprijed se ispričavam ako sam stavio temu u krivu kategoriju. Prije 2 tjedna mi je ukraden motocikl, isti dan sam išao prijaviti u policijsku postaju te na kraju razgovora mi je gospodin iz policije rekao (ako se ne varam, iskreno nisam bio u potpunoj koncentraciji zbog nevjerice o krađi) da ukoliko se ne jave u roku 20 dana da trebam odjaviti motor. Zanima me da li trebam odjaviti motor sljedeći tjedan i koja je procedura dalje? Također bih molio ako ima netko na forumu koji radi/radio je u policiji mi kaže kolike su realne šanse da se taj motocikl više ikada nađe, pošto se ja iskreno više ne nadam ničemu. Hvala unaprijed na odgovoru!
  5. Pozdrav, molio bih nekoga ako mi može pojasniti razliku i kada se koji zakon primjenjuje. Članak 216. st.6 Članak 223. st. 3 Hvala unaprijed na odgovoru.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija