Jump to content

Polarizing

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Pozdrav. Djed je umro prije otprilike 11 mjeseci, ostavio je oporuku, međutim sud ne zakazuju ostavinsku raspravu. Razumijem da je zbog korone mnogo toga odgođeno, ali nisam upućen u sve te procedura, pa me zanima postoji li neki rok za prenos vlasnistva iz oporuke, tj. moze li oporuka (na neki nacin) zastrjeti? Također, da naglasim, oporuka je sastavljena u prisustvu javnog biljeznika, pa da li on ima kakvog utjecaja u daljnjem postupku, tj. da li se treba njemu obratiti radi ubrzavanja postupka. Hvala na odgovoru!
  2. Radi se o podruznici. Hvala na savjetu. I meni je to bilo cudno, ali odvjetnik bi mi na svaku moju sumnju govorio kako je to "normalno" i da to zna potrajati. Svakako cu sto prije otici u sud i pitati...
  3. Pozdrav. radila sam u firmi 20 godina, i kao sto sam u naslovu navela, pokrenula sam sudski spor protiv poslodavca zbog nezakonitog otkaza. Medjutim, ovih dana sam saznala da je poslodavac zatvorio firmu u mom gradu, a ima poslovne jedinice u jos nekim gradovima, pa me zanima da li ce biti problema oko naplate potrazivanja u slucaju da je on preduzece u potpunosti zatvorio? Kako funkcionira naplata u takvim slucajevima? Odvjetnik mi je na odmoru, pa nisam u mogucnosti da dodjem do informacija u ovom momentu, pa mi znaci svaka pomoc. I da navedem da sam sudski spot pokrenula prije godinu i pol, i jos nije bilo sudjenja, iako sam troskove za pocetak postupka uplatila prije 5 mjeseci. Eto kakve sudove imamo...Hvala na odgovorima!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija