Jump to content

dobriduh1

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Zahvaljujem svima na odgovorima..puno ste mi pomogli.
  2. Odgađa li zastarne rokove to što se dug i trenutno naplaćuje od drugoga jamca kojem skidaju značajan iznos sa mirovine ili ta naplata ne utiče na rokove zastare. Postoji li mogućnost da se ovrše računi maloljetne djece...računi su za primanje obiteljske mirovine te žiro računi na koje primaju stipendije za školovanje i vode se na njihovo ime ali ja imam punomoć kao zakonski skrbnik?
  3. Hvala lijepo na odgovoru. Zanima me još može li sada Eos Matrix ovršiti moj račun u banci kada to nije učinila banka svih ovih godina te mogu li ovršiti mirovinu bilo moju ili obiteljsku mirovinu koju primaju djeca?
  4. Poštovanje Želio bih ukratko iznijeti svoj problem.Bio sam jamac za stambeni kredit 2003 godine sa datumom dospijeća u 2013 godini.Uz dužnika sudionici kredita su i sudužnik te troje jamaca, a kredit je osiguran i hipotekom na stan koji je kupljen tim kreditom te još jednim manjim stanom također u vlasništvu dužnika.Po mojim saznanjima problemi sa plaćanjem kredita počeli su oko 2010/11 godine.Meni nije nikada bio blokiran račun niti su mi skidana nekakva sredsta sa plaće ili sada mirovine ali svake godine dobivam obavijesti o stanju duga koji je bitno veći nego što je bio u vrijeme podizanja kredita.Prije nekoliko dana dobio sam obavijest banke o ustupanju digovanja Eos Matrixu kao i stanje duga koji iznosi oko 36 000 eura.Primam mirovinu a djeca primaju obiteljsku mirovinu od pokojne majke, a isto tako imam i nekretnina u svome vlasništvu (poljoprivredno zemljište), kao i obiteljsku kuću kojoj smo suvlasnici djeca i ja.Zanima me da li bi bilo dobro svu imovinu prenijeti u vlasništvo djece kao i moguća postupanja eos matrixa u nerednom vremenu te kako se postaviti prema njima.Napominjem da je tokom godina drugim jamcima te sudužniku skidan novac sa dijela plaće a sam dužnik je već i pri podizanju kredita bio u mirovini.Isto tako stanovi koje je banka stavila pod hipoteku vjerujem i danas vrijede više od navedenog zaduženja pa je poprilično čudno dase banka već nije naplatila tim putem. Zahvaljujem na odgovoru.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija