Jump to content

Marta01

Korisnik
 • Broj objava

  200
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

O Marta01

 • Rang
  Iskusan

Nedavni posjetitelji profila

765 pregleda profila
 1. Izvansudska ovrha EOS

  Ne znam odgovoriti na ovo pitanje, provjeriti ću u papirima, oprostite koja je razlika?
 2. Izvansudska ovrha EOS

  Na očevidniku mi je 2014. bio upisan RBA, onda mi je RBA poslala obavijest da je moj dug proslijeđen EOS-u. EOS me stalno zvao vezano za to (tada nisu bili 1 u redu naplate-sada jesu). Tražila sam izmjenu Ovrhovoditelja i napravljena je izmjena na Očevidniku (EOS ovrhovoditelj). Samo to znam....i znam da RBA banka nije više moj Ovrhovoditelj i da ništa više nemam sa njima!
 3. Izvansudska ovrha EOS

  Dug datira od travnja 2014. godine i prvotni ovrhovoditelj je bila RBA jedno određeno vrijeme. Onda nakon godinu dana je RBA prodala moj ovršeni dug EOS-u. Pa se EOS upisao kao novi ovrhovoditelj. Novčana sredstva tj. moja 1/4 se prosljeđuje dalje EOS-u jer provjeravam svako malo stanje svog duga u EOS-u i umanjuje mi se! Ako su oni aktivni ovrhovoditelj u postupku (što jesu), da li onda poslodavac mora postupiti po njihovim željama? I na koji način? Prestati izdvajati 1/4 na blokirani račun i 1/4 direktno uplaćivati na njihov žiro račun. Ne vidim smisao, potrebu i razliku .... I hvala Vam na reagiranju !
 4. Izvansudska ovrha EOS

  Poslodavac je dobio ovu obavijest, no nitko u cijelom knjigovodstvenom timu ne razumije što oni traže i kako i da li moraju postupiti po tom zahtjevu. Ovršena sam sa 2 ovrhe pod istim Ovrv brojem. Prva ovrha mi je ovog trenutka na 4.000,00 Kn (to je vjerovatno nekakva zadužnica koju je prvotno RBA pustila), druga ovrha mi je kredit od cca 40.0000,00 Kn. Sve je vezano za istu stvar samo je na Očevidniku razdvojeno kao 2 zasebne ovrhe, ali sa istim Ovrv brojem. To je jedina ovrha koju imam i redovito mi se skida ¼ i odlazi na blokirani račun pa direktno EOS-u. Što oni sada žele, da li netko ovo razumije i da li treba reagirati na to. Zvala sam i razgovarala sa 2 različite osobe u EOS-u, njihovo objašenjene je da bi Poslodavac trebao prekinuti isplatu ¼ na blokirani račun i uplaćivati po toj nekoj suglasnosti (koju sam potpisala prilikom podizanja kredita u RBA) direktno njima. Molim Vas ako netko razumije što bi trebalo ili ne bi, bila bih zahvalna na odgovoru!!
 5. Cijela plaća na zaštićenom raćunu

  Pitate da li će ići u promjenu predmeta do slijedeće plaće? Neće. Poslodavac Vam može na slijedećoj plaći napraviti korekciju krivo obračunate ove plaće. Odnosno isplatiti 2x po 1/4 ili 2x po 1/3 na ovršeni tekući račun.
 6. Amex

  Istina i dolazimo do zaključka da KiaraM ne bi trebala biti u grču od ovrhe, iz razloga jer nema redovna mjesečna primanja na tekući, a vrši svakomjesečne uplate u poprilično velikim iznosima za tako mali dug!
 7. Amex

  Osobno iskustvo: Amex je pokrenuo ovrhu nakon cca 7-8 mjeseci bez ikakvih uplata sa moje strane za to vrijeme. Ovrha je pokrenuta na novčana sredstva. Dug mi je bio oko 17.000,00 Kn.
 8. Amex

  Ovo je vrlo korisna informacija!!!!!
 9. Kredit

  Da li vas zovu zbog OVRŠENOG DUGA ili zbog NEOVRŠENOG DUGA ?
 10. Paušalna naknada

  Maloljetna osoba je potpisala sličan Ugovor na 2 godine uz obvezu paušalnog plaćanja u mjesečnim obrocima. 3 mj. prije isteka Ugovora, prestaje koristiti usluge teretane i prestaje sa plaćanjem. Da li može imati kakve posljedice zbog nepridržavanja Ugovora u smislu plaćanja do isteka. Hvala na odgovoru !
 11. Kredit

  Nađite na njihovoj web stranici ispravnu mail adresu ako im se želite pisanim putem obratiti. Vjerovatno Vam se povratno mailom neće očitovat, nisu skloni dopisivanju sa dužnicima, osim ako se ne radi o konkretnim dogovorima. Također nisu skloni niti poštom slati prečesto obavijesti. Oni su call centar! Zar nemate nekoga uz sebe tko bi u Vaše ime iskomunicirao sa njima?
 12. Kredit

  Ako nemate živaca i psihičke snage trenutno, onda stavite mobitel na tiho i ne javljajte se nepoznatim brojevima. Zvali su me i na fiksni uporno, njega nisam mogla isključiti pa sam ga zametnula negdje dalje da ne čujem zvonjavu. Zvali su me i u ured na radno mjesto, tu se nisam mogla izvući. Prošla sam tu situaciju, sada mi je smiješno, ali tada moram priznati mi nije bilo nimalo ništa smiješno. Neće se ništa dogoditi oni će zvati povremeno, razgovarati ćete s njima kada budete spremni, a vjerujte mi bit ćete spremni. Ja osobno sam dosta doga riješila od jada i bezizlazne situacije do sklapanja nagodbi i rješavanja dugova. Imate mirovinu i pomirite se time da će 1/4 (što nije tako veliki iznos u odnosu na mirovinu) uvijek odlaziti za vraćanje dugova. Uostalom Vaš dug nije veliki! To ćete riješiti kroz 5 godina zajedno sa kamatama na taj dug. Okvirno sam procjenila. Tako da će to sve biti u redu. I tješite se da niste jedini. Zar većina Hrvata ne živi na dug, meni se čini da živi!!!!
 13. Kredit

  Agencije će Vas zvati i maltretirati, sve dok ćete VI NJIH IGNORIRATI. Prestanite ih ignorirati i ponudite im suvisle odgovore. Rekli ste da ne bježite od svojih dugova. Recite im da ste trenutno ovršeni i biti ćete ovršeni još toliko i toliko, imate minimalna mjesečni prihod i nažalost niste u stanju trenutno ništa plaćati dok Vam ne završi trenutna ovrha. Oni će Vam najavati da će Vas opet nazvati za mj. dana. I kada Vas opet nazovu za mj. dana opet ćete reći isto, nažalost još uvijek sam ovršena i nisam u mogućnosti ništa plaćati. Nema tu prevelikih maltretiranja niti problema, ako se znate postaviti. Ali ne ignoriranjem.
 14. Alimentacija

  Bolje išta nego ništa!
×