Jump to content

Marta01

Korisnik
 • Broj objava

  209
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

O Marta01

 • Rang
  Iskusan

Nedavni posjetitelji profila

851 pregleda profila
 1. Eos matrix

  Ovisi o više faktora, da li su oba duga ovršena, koja su u redu naplate, da li imate stalna primanja i kolika! Za manji dug bi mogli dobiti oprost do max 35%. Za veći dug ukoliko ste njime ovršeni i prvi je u redoslijedu naplate, max do 3%. Ne trebate sastavljati pisani prijedlog nagodbe sa svoje strane, već im možete sve usmeno predložiti i zatražiti "pismo namjere" (mejlom, može još i poštom-što ćete u vrlo kratkom roku dobiti). Ponudite im 70%, na što oni vjerovatno neće pristati. Ali ne bi bilo loše da pričekate onda još mjesec do dva pa opet pokušate sa svojih 70%! Svakako, ako Vam bude ponuđen veći oprost na većem dugu, nesebično mi to javite u inbox
 2. Niz ovrha

  Obje ovrhe su na FINI na očevidniku. Prva je ovrv. br. 44444 na cca 5.600,00 Kn, pa nakon nje je stavka naknada koja se plaća FINI za neku staru ovrhu koju sam raščistila u iznosu cca 260,00 Kn, pa onda slijedi opet ovrv. br. 44444 na cca 48.000,00 Kn. Isti ovrhovoditelj EOS. Na početku je bio RBA, pa sam tražila izmjenu prije 2 godine pa se upisao EOS u očevidnik. Ta ovrv. br. 44444 je vezana za istu stvar kredit u RBA, ništa drugo. U FINI ne znaju zašto je to tako razdvojeno, EOS mi je rekao da je jedno zadužnica, drugo kredit. Ali to nije moje stvarno stanje duga. Dužna sam cca 17.000,00 manje po onome što mi EOS prosljeđuje (na moj upit o trenutnom dugu). Ne znam ja to ništa ne razumijem, ne razumije niti referentica u FINI. EOS me tražio očevidnik da vide o čemu je riječ, ali me na FINI upozorila da im ga ne šaljem. Nisam za sada......
 3. Niz ovrha

  A joj, ovo je bio "šamar" i vraćanje u stvarnost. Ali lijepo bi bilo vidjeti kratki i čisti Očevidnik!
 4. Niz ovrha

  Sada mi je jasno zašto EOS forsira mog poslodavca izvansudskom ovrhom na plaću. Naime, ja imam 2 ovrhe pod istim Ovrv brojem.....
 5. Niz ovrha

  Ali da li postoji ali Od kada se to primjenjuje ? Ne pratim, ne čitam, nitko ništa ne priča o tome naveliko... Što vjerovnik onda čini sa tim potraživanjem ?
 6. Niz ovrha

  Što bi trebalo prestati ?
 7. Razlika u dugovanju po Fina-i i B2 Kapitalu

  Gospođe i gospodini u Fini manje znaju od vas, u principu ne znaju nista! Zar nije logicno ako na Ocevidniku pise ovrhovoditelj HPB da je vas dio place isao u korist HPB, pa nazovite HPB i pitajte ih sto je s vasim dugom, koliko ste duzni, tko je vlasnik vaseg duga i kakve veze s tim ima B2 Kapital doo.
 8. Eos Matrix i pozivi

  Meni nije jasno kakve su to firme i poslodavci koji ne obavijeste radnika o eventualnim ustegama i promjenama na placi. Osobito kada se radi o agencijama za naplatu potrazivanja! Morate doc do podatka, br predmeta, o cemu se radi, za sto vas zaduzuju, na temelju cega... Da li je to nesto cime ste vec bili ovrseni pa se ponavlja admin. zabranom? Nista od toga ne znate...
 9. Isplata plaće na zaštićeni racun

  Čitam i ne vjerujem, kako je ova situacija moguća ??!! Zar se Radniku/Ovršeniku smiju dirati 3/4 zaštićene plaće, bez obzira što Ovrhovoditelj raspolaže sa "Suglasnošću o zaplijeni primanja"?
 10. Izvansudska ovrha EOS

  Ne znam odgovoriti na ovo pitanje, provjeriti ću u papirima, oprostite koja je razlika?
 11. Izvansudska ovrha EOS

  Na očevidniku mi je 2014. bio upisan RBA, onda mi je RBA poslala obavijest da je moj dug proslijeđen EOS-u. EOS me stalno zvao vezano za to (tada nisu bili 1 u redu naplate-sada jesu). Tražila sam izmjenu Ovrhovoditelja i napravljena je izmjena na Očevidniku (EOS ovrhovoditelj). Samo to znam....i znam da RBA banka nije više moj Ovrhovoditelj i da ništa više nemam sa njima!
 12. Izvansudska ovrha EOS

  Dug datira od travnja 2014. godine i prvotni ovrhovoditelj je bila RBA jedno određeno vrijeme. Onda nakon godinu dana je RBA prodala moj ovršeni dug EOS-u. Pa se EOS upisao kao novi ovrhovoditelj. Novčana sredstva tj. moja 1/4 se prosljeđuje dalje EOS-u jer provjeravam svako malo stanje svog duga u EOS-u i umanjuje mi se! Ako su oni aktivni ovrhovoditelj u postupku (što jesu), da li onda poslodavac mora postupiti po njihovim željama? I na koji način? Prestati izdvajati 1/4 na blokirani račun i 1/4 direktno uplaćivati na njihov žiro račun. Ne vidim smisao, potrebu i razliku .... I hvala Vam na reagiranju !
 13. Izvansudska ovrha EOS

  Poslodavac je dobio ovu obavijest, no nitko u cijelom knjigovodstvenom timu ne razumije što oni traže i kako i da li moraju postupiti po tom zahtjevu. Ovršena sam sa 2 ovrhe pod istim Ovrv brojem. Prva ovrha mi je ovog trenutka na 4.000,00 Kn (to je vjerovatno nekakva zadužnica koju je prvotno RBA pustila), druga ovrha mi je kredit od cca 40.0000,00 Kn. Sve je vezano za istu stvar samo je na Očevidniku razdvojeno kao 2 zasebne ovrhe, ali sa istim Ovrv brojem. To je jedina ovrha koju imam i redovito mi se skida ¼ i odlazi na blokirani račun pa direktno EOS-u. Što oni sada žele, da li netko ovo razumije i da li treba reagirati na to. Zvala sam i razgovarala sa 2 različite osobe u EOS-u, njihovo objašenjene je da bi Poslodavac trebao prekinuti isplatu ¼ na blokirani račun i uplaćivati po toj nekoj suglasnosti (koju sam potpisala prilikom podizanja kredita u RBA) direktno njima. Molim Vas ako netko razumije što bi trebalo ili ne bi, bila bih zahvalna na odgovoru!!
 14. Cijela plaća na zaštićenom raćunu

  Pitate da li će ići u promjenu predmeta do slijedeće plaće? Neće. Poslodavac Vam može na slijedećoj plaći napraviti korekciju krivo obračunate ove plaće. Odnosno isplatiti 2x po 1/4 ili 2x po 1/3 na ovršeni tekući račun.
×