Jump to content

Marta01

Korisnik
 • Broj objava

  183
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

O Marta01

 • Rang
  Iskusan

Nedavni posjetitelji profila

623 pregleda profila
 1. Kamate Fine i B2

  Hvala na komplimentu. Idem sa stavom da je svaka situacija rjesiva pa tako na kraju i bude
 2. Kamate Fine i B2

  Molim lijepa Mejlom sam ih obavjestila da ću uskoro ostati bez posla i da imam namjeru pokrenuti "osobni stečaj", da bih vrlo rado njih rješila odmah, ali uz uvjet otpisa od min 50%. Nije mi to nažalost uspjelo, pa smo se dogovorili za otpis od 31% No ne treba gubiti nadu, čuda se događaju, prije 2 godine mi je PBZ ponudila otpis od 70% uz uvjet jednokratne uplate i skidanje ovrhe!
 3. Kamate Fine i B2

  Kontaktirajte B2 kapital, kod njih se informirajte redovito za stanje svog duga i isforsirajte ih da pošalju točno stanje duga FINI, kako bi FINA korigirala Očevidnik.
 4. Kamate Fine i B2

  Ne obračunava FINA kamate za sebe, ne plaćate kamate FINI, obračunava samo naknadu od cca 100,00 do 300,00 Kn po svakoj ovrsi. Dug od B2 kapital mi nije bio ovršen. Gdje gledate stanje duga i gdje ste ga gledali prije 3 mjeseca na Očevidniku ili kod Ovrhovoditelja? Uvijek ih pitajte stanje duga glavnica + kamata, jer tu može doći do nesporazuma.
 5. Kamate Fine i B2

  Da B2 jednokratno sa otpisom dijela duga, ali nisam bila ovrsena s tim dugom. A kakve kamate FINA, pa FINA ne obracunava kamate na dug?!
 6. Kamate Fine i B2

  Ne znam, imam sličan dug kao Vi, meni su kamate cca tromjesečno 500 Kn. Očekivano. Provjeravam svaka 2-3 mjeseca stanje duga i sve štima. Očevidnik ne štima, tamo se ništa ne skida, valjda je na njemu i nekakav instrument osiguranja plaćanja, koji će se povući nakon što se otplati realan dug s kamatama. Zanima me Vaša tema jer razmišljam da dogovorim možda nekakvu bržu otplatu sa većim iznosom uz uvjet skidanja kamata, ali i micanja ovrhe. Moj ovrhovoditelj je EOS. Sa B2 kapital sam sve riješila vrlo profesionalno i nemam loša iskustva s njima.
 7. Kredit

  Zašto Vas je strah? Niste ubili čovjeka! Neće nitko doći doma. Najbolje bi bilo da ignorirate njihove pozive odnosno duže vrijeme se ne javljajte na nepoznate brojeve. I čekajte da Vas ovrše. Mada ćete i tu ovrhu od agencija za naplatu potraživanja duže čekati. I kada Vas ovrše, nemojte samoinicijativno uplaćivati ništa na blokirani tekući račun, sve dok ne budete imali primanja od kojih će se 1/4 (ako Vam je plaća prosjećna ili manja od prosjećne RH) izdvajati na ovršeni/blokirani račun. Ili se odmah dogovorite sa tom agencijom da Vam otpišu dio duga i platite neotpisani dio odmah u cijelosti ako imate novaca.
 8. Kamate Fine i B2

  Kroz koji vremenski period je izvrsena uplata 6000.00 kn i u korist kojeg duga master ili kredit? Trebali ste se fokusirati na rjesavanje jednog po jednog duga, a ne malo uplate na jedan pa malo na drugi. FINA u zadnje vrijeme ne azurira uplate. Niste im trebali nista placati bacen novac, cekati da dodju na red ili napraviti nagodbu kojom bi dobili vjerovatno 30% otpisa uz uvjet jednokratne uplate.
 9. Amex

  cca 1 g. Nisam im plaćala ništa. Točno tako...
 10. Amex

  Ja jesam, mejlom u više navrata kroz 2 mjeseca. Meni je ponuđen reprogram, ali sam njihov dugogodišnji klijent. Nisam prihvatila reprogram, nisu mi odgovarali uvjeti, tražila sam da puste ovrhu. Nakon par mjeseci su mi svojom voljom ponudili dosta veliki otpis i povlačenje ovrhe. To je bilo 2016. g.
 11. Ovršni postupak (parnica)

  1) Moj primjer: usmeni dogovor sa PBZ, nakon toga Nagodba u pisanom obliku, PBZ sve prosljeđuje odvjetničkom uredu, odlazim u Odvjetnički, uzimam papire, odlazim kod Javnog bilježnika, zatim u banku gdje vršim uplatu po Nagodbi i natrag u Odvjetnički. Odvjetnički ured sve dostavlja natrag PBZ-u mailom, sve ide expressno. Zar na toj ponudi Nagodbe kako kažete, ne pišu uvjeti plaćanja, obzirom da pitate da li možete na rate 42 mj?
 12. ovršni postupak po amex-u

  Dugu i klijentu banke se pristupa individualno!
 13. Problem sa prijetnjama

  Točno, ali Zakon vrlo često nije "urazumitelj" nerazumnim ljudima!!
 14. Mislila sam zbog ocevih prevelikih dugova !
 15. Problem sa prijetnjama

  A ne bi li najpostenije bilo platiti mu "dug"? A ne prijavljivati ga i stvarati jos vece probleme i sebi i njemu.
×