Jump to content

silence plus

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Ovako stoje stvari - zgrada nije zgrada nego pašnjak, suvlasnici imaju vlasnički list ali temeljem knjige položenih ugovora i zgrada ne postoji u knjigama. Upravitelj je pokrenuo postupak povezivanja zgrade sa zemljištem ali isti je od suda odbijen jer postoje razlike između podataka koje ima sud i onih koje ima katastar, nekakvi metri kvadratni nisam baš skužila. Dok se oni ne usuglase, zgrada je u statusu quo. U međuvremenu, svi stanari slobodno raspolažu nekretninom, osim nas koji imamo samo kupoprodajni ugovor i ništa drugo. Svi plaćamo pričuvu, zgrada čak i diže kredite koje otplaćujemo... Cijela stvar traje već minimalno 5 godina i ne nazire se skori kraj. Mi stan želimo prodati i ne možemo, jer čim spomenemo da nemamo vlasnički list tu je kraj svakog daljnjeg razgovora. Stan je u jednom od ljepših i naseljenijih dijelova grada, a niti Grad nije upisao postojeće ceste i prometnice još uvijek su i one pašnjak Kako da ja stvar ubrzam, kome se obratiti a da se moje vlasništvo nad stanom prizna kao i ostalim stanarima pa makar upisom u knjigu položenih ugovora (iako mi je rečeno da je to nemoguće). Mi smo slobodni pokrenuti postupak samo za stan , mimo postupka koji je već pokrenut od strane Upravitelja, ali mi je rečeno da ću samo izgubiti novac i vrijeme, a da će ishod na kraju biti isti...?
  2. Ok, otići ću opet tamo sutra i pokušati riješiti, javim njihov odgovor. Hvala Sad znam otprilike koja pitanja postaviti Koliko ja znam...suvlasnici imaju vlasničke listove i svi uključujući i mene plaćamo pričuvu...zgrada na sebi ima više kredita...ali provjerit ću ...možda mi je nešto u svemu promaklo
  3. Hvala na odgovoru Bila sam u zemljoknjižnom odjelu, sa presudom i svime, uputili su me na Upravitelja zgrade i rekli kako upis ide preko njega, a on tvrdi da se upis ne može izvršiti zbog neriješenih pitanja na zemljištu na kojem je zgrada sagrađena i da je pokušao postupak povezivanja te da mu je isti odbijen dok grad ne riješi imovinsko pitanje nad terenom...???? Kome sada da idem?
  4. Pozdrav! Zanima me je li se itko ikada susreo s ovim što prolazimo i što nam je činiti.. Ostvarili smo pravo na otkup stana 2013. godine nakon sudskog spora s MORH-om. Sudska presuda je naš kupoprodajni ugovor i od MORH-a smo dobili potvdu da je učešće za stan plaćeno, da vršimo otkup i da se možemo upisati u zemljišne knjige i dobiti vlasnički list. Budući je knjiga položenih ugovora zatvorena, upis vlasništva vrši se preko postupka povezivanja i ide preko Upravitelja zgrade. Dali smo predmet upravitelju te iste 2013.-te godine. Ove godine odlučujemo prodati stan i shvaćamo da nemamo čiste papire te da ne možemo izvršiti postupak povezivanja jer katastar ne dozvoljava upis zgrade. Svi stanari nebodera imaju vlasnički list...otkup su vršili prije zatvaranja te knjige položenih ugovora pa imaju, a mi ne možemo dobiti dok grad ne uskladi katastar i zemljišne knjige valjda?....tako nekako sam ja shvatila..ali nisam sigurna da je tako.. Ne znam o čemu se radi, Upravitelj tvrdi da sudski nema smisla, da je to nadležnost Grada, a u zemljišnom da treba opet pokrenuti postupak....i što sada? Ako netko zna šta je u pitanju, bila bih zahvalna!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija