Jump to content

dlarzg007

Korisnik
  • Broj objava

    8
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je dlarzg007 objavio

  1. koliko imam vremena prije kazne parkirati se, a ne platiti? dozvoljava li im sustav odmah ispisati kaznu ili kao što pretpostavljam, prvo te zabilježi u aparat pa ti onda tek nakon proteka nešto vremena (ako da, koliko minuta) smije ispisati kaznu, odnosno, dnevnu parkirališnu kartu?
  2. Odvjetnici po službenoj dužnosti? Znam da ovisi o puno faktora, ali koliko se mjesečno može uprihoditi obavljanjem poslova po službenoj dužnosti? Naime, u sklopu vježbi prisustvovao sam na nekoliko rasprava gdje su bili prisutni odvjetnici postavljeni po službenoj dužnosti i jedan je pred nama otkazao punomoć pa me zanima kako inače stoji kada je u takvoj poziciji da može otkazivati punomoć...
  3. dlarzg007

    Plaća odvjetnika

    Kao student 3. godine Pravnog fakulteta u Zagrebu, naravno da razmišljam pomalo o tome što me čeka za nekoliko godina. Zanima ma kolika je minimalna plaća odvjetnika s tek položenim pravosudnim ispitom, zaposlenog u nečijem odvjetničkom uredu? I drugo, koliko je teško/lako dobiti posao ako nikoga u obitelji nemaš u toj struci?
  4. Zanima me jedna hipotetska situacija Jučer me zaustavila policija, a nisam bio vezan, ali ipak me na kraju policajac pustio bez ikakve kazne, samo je rekao da se zavežem. Zanima me slučaj da je situacija bila drugačija, da me policajac kaznio i zatim rekao da se zavežem, a ja to odbijem, može li me isti taj policajac ili neki drugi policajac taj dan za isti prekšaj na drugom mjestu kazniti ako sam već dobio taj dan kaznu?
  5. Dobra večer! U lipnju ove godine osoba iz mojeg obiteljskog kućanstva je upravljajući vozilom u vlasništvu osobe iz mojeg obiteljskog kućanstva izazvala lakšu prometnu nesreću. Došlo je do manje materijalne štete na oba vozila koja su sudjelovala u prometnoj nesreći, ozlijeđenih nije bilo. U konkretnom slučaju, štetnik je fizička (naravna) osoba, a oštećenik je pravna osoba (vozilom je upravljao zaposlenik te pravne osobe, radi se o društvu s ograničenom odgovornošću). Stranke nisu popunile EU izvješće o prometnoj nezgodi, već je na mjesto nesreće izašla policija i obavila očevid. Nitko od sudionika nije bio pod utjecajem alkohola (0,0 g/kg) Nakon četiri mjeseca, dobili smo pismo od naše osiguravajuće kuće u kojem stoji kako je pokrenut postupak naknade štete od strane oštećenika. Postupak je dakle pokrenut unutar subjektivnog i objektivnog roka. ( članak 230., ZOO) Pitanje - postoji li ikakva norma pozitivnog pravnog propisa koja meni daje mogućnost da ja, nakon zaključenja slučaja i isplaćene naknade oštećeniku za prouzročenu štetu od moje osiguravajuće kuće, provjerim nakon nekog vremena je li dobiveni novac zaista utrošen na popravak vozila ili ne. Drugim riječima, mora li se novac dobiven kao naknada štete zaista utrošiti na popravak vozila i tko to provjerava ili se novac na primjer može potrošiti beznamjenski. Mogu li ikako dakle ,,zakomplicirati" situaciju oštećeniku ili makar odužiti postupak?
  6. Jučer prilikom ulaska na parking Zagrebačkog Velesajma, ispred rampe, stisnuo sam tipku da mi izbaci Parkirnu kartu. Uređaj mi je izbacio parkirnu kartu, rampa se podigla, ali ja nisam prošao kroz tih nekoliko sekundi i rampa se spustila pa sam zatim stisnuo opet i izašla je nova Parking karta i zatim sam ušao. Prije izlaska s tog parkinga, platio sam normalno parking za ovu drugu Parking kartu i njome sam izašao kroz rampu, uređaj je uzeo tu kartu. Međutim, meni je ostala ova prva, ,,neiskorištena" Parking karta koja je sada još uvijek kod mene. Na ulazu u parkiralište postoji kamera, snimljen sam. Trebam li se vratiti na taj parking bez auta i platiti sada za 24 sata parking budući da je ta Parking karta kod mene, ona je izdana pod određenim brojem u određeno vrijeme ili ne trebam ništa, ovu drugu neiskorištenu Parking kartu samo baciti? Možda je pitanje bespredmetno, ali bolje je biti siguran.
  7. Nevezano uz temu, ali sto one zaista snimaju na parkingu? Zar nisu dovoljni djelatnici holdinga (zagreb parking) koji provjeravaju parkirne karte i izdaju dnevne karte..
  8. Prije tjedan dana, noć s petka na subotu, vozio sam auto Klaićevom ulicom i iz nje sam skrenuo u Kačićevu ulicu (lijevo) koja je zapravo u suprotnom smjeru kada sam skrenuo u nju. Vozio sam nekih 30-ak metara do prve prilike da se mogu okrenuti i tada sam se okrenuo. Policija me nije zaustavila, ali su me sigurno snimile one kamere na semaforima. Mogu li zbog tih kamera očekivati kaznu (i koliku) ili su one i dalje samo za parking? Mladi sam vozač..
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija