Jump to content

Ljubica83

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Postovani, Molim savjet. Planiramo kupiti stan u zgradi(kuci) koja se sastoji od 3 etazirana stana i poslovnog prostora. Kuca se prije vodila kao 1 cjelina i tada je na nju stavljena zabiljezba koja je etaziranjem presla na sve stanove. Vlasnik kuce je suprug, a supruga je imala pravo dozivotnog uzivanja te je stavljena zabiljezba temeljem rjesenja suda da joj se izdaje privremena mjera zabrane opterecenja ili otuđenja imovine. To su stavili da zastite imovinu od eventualnih potrazivanja koja bi mogla imati snaha od njenog pokojnog sina iz prvog braka sa kojom nisu vise u nikakvom odnosu. Suglasni su oboje oko prodaje te su maknuli dozivotno uzivanje sa stanova te predali na gruntovnicu da se brise zabiljezba i angazirali odvjetnicu. Međutim dobili smo informaciju da je to odbijeno,pretpostavljam jer je potrebno dobiti novo rjesenje/nalog od suda za brisanje te zabiljezbe?? Situacija je da zelimo kupiti taj stan i za dva tjedna predati dokumentaciju da pokusamo dobiti subvenciju. Da li bi banka trebala odbiti takav zahtjev (oboje smo kreditno sposobni) za kreditom zbog te zabiljezbe? I koliko je cca vremena potrebno da sud donese takvo rjesenje/nalog o brisanju zabiljezbe ako su oba supruznika suglasna o tome. Hvala unaprijed
  2. Ispravak netocnog navoda podrum nije etaziran uz stan A nego je zaseban prostor zajednicke prostorije
  3. Postovani, Molim savjet. Planiramo kupiti stan u zgradi(kuci) koja se sastoji od 3stana (stan A, B, C),poslovnog prostora te zajednickog prostora-podruma. Stanovi i poslovni prostor se nalaze svaki na svom katu i etazirani su (svakom stanu pripada parkirno mjesto upisano u vlasnickom listu)te je u podrumu zajednicki prostor tj spremiste. Prvotno je prodavatelj tvrdio da svakom stanu pripada ostava/spremiste međutim podrum je etaziran kao jedna cjelina uz stan A u kojem je trenutno prodavatelj, dok ga ne proda. Prodavatelj ne zeli ponovo provesti etaziranje kako bi svaku ostavu pripojio svakom stanu,nego je rekao da ce on fizicki odjeliti ostave(3ostave za 3stana) te nam je predocio ovaj privitak koji se prilaze uz kupoprodajni ugovor i to bi navodno trebalo biti dovoljno za koristenje te prostorije. Ono sto me zanima, da li ce nam banka praviti probleme ako tu ostavu navedemo u kupoprodajnom ugovoru tj ako taj privitak prilozimo uz ugovor te da li cemo poslije kada se svi stanovi prodaju uz dajBoze suglasnost ostalih stanara moci provesti to etaziranje da se ostave pripoje svim stanovima. I da li nam netko od ostalih stanara iz druga dva stana moze praviti probleme oko koristenja nase ostave na osnovu ovog priloga? Puno hvala svima na odgovorima.
  4. Zahvaljujem puno na odgovoru,tako smo nesto i mislili, samo me zanima gdje se to brise tj gdje to oni mogu uciniti u gruntovnici ili?
  5. Suprug i ja namjeravamo kupiti stan od starijeg bracnog para,koji nisu u dobrim odnosima sa vlastitom djecom pa su valjda kao mjeru osiguranja na stanove koje posjeduju stavili pod teret da gđa ima pravo dozivotnog uzivanja (dosta je mlađa od supruga pa valjda zato) a pod vlastovnico pise: temeljem rjesenj opcinskog suda...zabiljezuje se privremena mjera zabrane otuđenja u opterecenja nekretnina od strane te iste gđe. Sto to tocno za nas znaci jer su oboje suglasni oko prodaje stana te vas molim savjet kako se to rjesava prije sklapanja ugovora o kupoprodaji?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija