Jump to content

MarijaGaj

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Poštovani, Razumijem da je kvaziapulijanska tužba moguća ako nema oporuke i sin se odriče svog nužnog dijela, ali ako postoji oporuka u kojoj je radi rasipništa isključen iz oporuke i nitko ne pobija takvu oporuku- da li je moguća kvazipaulijanska tužba? Hvala.
  2. Evo uspjela sam pronaći: Soba je prostorija namijenjena za stanovanje koja je od drugih prostorija u stanu odvojena stalnim zidovima, visine najmanje dva metra, ima izravnu dnevnu svjetlost,a površina poda iznosi najmanje 4 m2, odnosno široka je najmanje 2 metra tako da se može smjestiti krevet za odraslu osobu. Prostorije koje nisu ispunjavale ovaj uvjet, kao i kuhinja i druge pomoćne prostorije, nisu uračunate u broj soba, ali je njihovapovršina uračunata u površinu stana. Jednosobni stan ima jednu sobu s kuhinjom i drugim pomoćnim prostorijama ili bez njih. Kuhinja je posebna prostorija u stanu namijenjena za kuhanje. Ako se uz kuhinju nalazi još i soba za dnevni boravak koja od kuhinje nije odvojena cijelim zidom, tada jepovršina prostora u kojem se kuha uračunata u površinu kuhinje, a dio koji služikao dnevni boravak uračunat je u broj soba.Ako se stan sastoji samo od jedne sobeu kojoj se i kuha, ili se kuha u nekoj pomoćnoj prostoriji (hodnik, kupaonica i sl.),smatra se da stan nema kuhinje. http://www1.zagreb.hr/zgstat/documents/stanovi_kucanstva_GZ/metodoloska_objasnjenja.pdf
  3. Poštovani, Prijavila bi se na jedan natječaj koji postavlja uvjet da podnositelj zahtjeva nema u vlasništvu odgovarajući stan ili kuću, za dvočlano obiteljsko kućanstvo -jednoipol soban ili dvosoban. Prilažem u nastavku sliku stanja koje trenutno imamo u jednoj trošnoj kućici. Da li bi to bio jednosobni iili jednoipol sobni? Da li postoji neki normativ o minimalnim tehničkim uvjetima u gradnji? Ako brojim kuhinju dimenzija 120x200 kao kuhinju onda je stan jednoipol sobni ali to stvarno nisu uvjeti koji bi se mogli nazivati kuhinjom ili? Uostalom i blagavaona je nešto veća od 6m2. Puno hvala na odgovoru.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija