Jump to content

sestrinstvo

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Kontaktirao odvjetnika koji predlaze tuzbu za uklanjanje gradjevine tj. zidova koji omedjuju parking sa cestice u mom vlasnistvu. S tim da bi tuzeni vjerojatno podigao tuzbu za stjecanje vlasnistva gradjenjem. I tu bi se stvar zakomplicirala. Obzirom da ja nisam pravodobno reagirao na njegovo gradjenje.
  2. Zahvaljujem, malo sam proučio i zaključio da je materija kompliciranija nego sto sam mislio, te cu morati angazirati odvjetnika. Nego nije mi jasno koja bi to bila vlasnička tužba? Uznemiravanje prava vlasništva, prava vlasnička tužba?!
  3. Hvala na brzom i detaljnom odgovoru, ali ako ste još raspoloženi da mi pojasnite što bi bio samostalni posjednik u zakonitom posjedu koji bi se trebao zasnivati na pravovaljanom pravnom temelju, u konkretnom slučaju?! Pretpostavljam da tužbu ne bih mogao ja osobno laički sastaviti, nego odvjetnik? hvala
  4. Susjed je iizgradio i uredio parking na zemljistu u mom vlasnistvu. Radi se o parceli velicine 800 m2, koja je sad podijeljena na 2 parcele obzirom na put koji je ucrtala mjesna zajednica po osnovi kako kazu dosjelošću i korištenja vise id 10 godina. S tim sam se složio i potpisao pristanak za izgradnju puta. Znaci postojeca parcela koja je posjedovno tj. katastarski i vlasnički bila moja je tim putem rascijepljena na dvije parcele. Obzirom da sam htio iskolčenjem točno na terenu utvrditi poziciju u postupku od strane geodeta su stvorene dvije parcele s zasebnim katastartskim česticama. Postupak je prošao, nitko od susjeda nije ulozio prigovor i tako sam ja postao vlasnik sada dvije čestice upisan u zemljišnik. Medjutim tu drugu parcelu cca 100 m2 je uzurpirao susjed i izgrradio privatni parking za svoje goste. Parking je izgradio prije jedno 4-5 godina. Obzirom da sam te cestice naslijedio od pok. oca točne međe nisam nit znao te sam iz tog razloga i izvršio iskolčavanje terena da bih znao tocne tocke zemljista. susjedu sam koji je napravio parking ponudio da tih 100 m2 otkupi po povoljnoj cijeni, što je on odbio s obrazloženjem da neće isto zemljiste kupovati 2 puta. Naime on tvrdi da je taj dio zemljista kupio od neke zene koja je sad pokojna i to prije 15 godina. Bilo kakaja papir o kupoprodaji nema niti ima svjedoke da je on to kupio. Inače poznat je kao čovjek da je prisvojio više takvih čestica na sličan način. Molim savjet što mi je činiti, da li pokrenuti tužbu obzirom na dosjelost, da ne bih još morao platiti i troškove sudovanja. Napominjem da je on obzirom da je stariji čovjek sve znao cije je što itd. I da je bio svjestan prijevar koju radi. unaprijed zahvaljujem na odgovoru!
  5. Pozdrav svima! Može li mi dobra duša poslati recentniju skriptu za stručni ispit za medicinske sestre/tehničare? gogir@hi.t-com.hr
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija