Jump to content

dariosmoljan1@gmail.com

Korisnik
 • Broj objava

  6
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

O dariosmoljan1@gmail.com

 • Rang
  Novak

Nedavni posjetitelji profila

261 pregleda profila
 1. sudski vještak

  Radi se o sljedećem: Stan iznad mene u privatnoj kući se je nanovo renovirao zajedno sa krovom, u roku od godinu dana usljed tog renoviranja, meni je pala žbuka sa stropa u kuhinji, a isti taj strop je ubrzo i procurio na par mjesta, i to se je proširilo po cijelom stanu, sa vlasnikom tog stana koji se renovira sam par puta razgovarao i pokazao što se je desilo, međutim sve je ostalo na obećanje-ludo radovanje. Bio sam u građevinskoj inspekciji, podnio zahtjev za njihov izlazak na teren, a oni su mi i rekli da angažiram sudskog vještaka radi prikupljanja dokaza i onda slijedi privatna tužba. Mene interesira koji sudski vještak? Na forumima sam pročitao da to mora biti osoba koju sud priznaje; tj. od strane suda, odnosno njihove elaborate uzima u obzir, pa kad dobijem taj elaborat, onda privatna tužba. Nisam ovo do sada radio, tako da nemam iskustva u ovome. Zahvaljujem.
 2. sudski vještak

  Interesira me ako sudski vještak treba izaći na teren radi prikupljanja dokaza, da li treba uputiti zahtjev općinskom sudu u vezi njegovog izlaska ili se može angažirati bilo koji privatni sudski vještak u toj branši?
 3. Prolazak kroz crveno svjetlo

  Hvala
 4. Prolazak kroz crveno svjetlo

  Poštovani, interesira me samo jedna stvar. Da li kad dobijete prekršajni nalog (valjda se to tako zove), p.p. novčana kazna, 2 kaznena boda i koji mjesec zabrane upravljanja vozilom i naravno vi uložite prigovor na to, pa opet čekate x mjeseci rješenje na osnovu tog prigovora; da li za to vrijeme čekanja rješenja na prigovor koji ste uložili imate pravo upravljati motornim vozilom? Neznam da li sam bio jasan?! Zahvaljujem
 5. Prolazak kroz crveno svjetlo

  Zahvaljujem.
 6. Prekršaj - prigovor na prekršajni nalog - alkohol

  Odlične teme, s obzirom da sam i ja osobno u istom problemu. Danas mi je došla "plava koverta"-prekršajni postupak, a radi se o tome, da me je prometni policajac "ulovio" sa kamerom kako prolazim kroz crveno, e sad, da ja ne bih pametovao kako je bilo žuto, pa crveno ili je auto koje je bilo ispred mene, prošlo kroz žuto, a ja nisam stigao, pa me ulovilo crveno, stvarno je nebulozno pisat, međutim policajac u prometnoj postaji mi je dao obrazac da popunim o vlasniku vozila i tko je vozilom upravljao tog dana i da je kazna po zakonu od 2000-5000kn, ali kad mi je rekao da uz to ide i 3mjeseca zabrane upravljanja vozilom, e onda mi je muka došla, platim ja to državi, ali zabrana upravljanja?! Policajac službenik je bio ok, rekao mi je da nemam nijednog kaznenog boda, nikad prekršajne prijave, čist ko suza, još i u školi radim, gdje prilikom zapošljavanja moramo biti bez ikakve mrlje. On će to poslati prekršajnom sucu i da očekujem opet plavu kovertu za koji mjesec, pa da tada napišem prigovor i njemu donesem. Kako sam već naveo, nije problem u plaćanju, već u oduzimanju vozačke, nisam baš pametan što da navedem u prigovoru osim da sam čist ko suza i kako sam već pročitao "da se kajem, da više nikad neću kroz crveno......" U nadi neke pametne ideje za prigovor unaprijed Vam se zahvaljujem.
×