Jump to content

Jack Butler

Korisnik
 • Broj objava

  23
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 • Osvojio dana

  1

Jack Butler je zadnji put osvojio dan studeni 27 2019

Jack Butler objavljuje sadržaj koji korisnici cijene!

O Jack Butler

 • Rang
  Novak
 1. zastara duga po nasljeđivanju

  Žalili ste se na odluku o obustavi ovrhe protiv vas? Zašto? Kako glasi presuda o ovrsi(?) iz 2004. g.? Tko je naveden kao tuženik? Šta kaže presuda Županijskog suda? Zašto ukida presudu OS?
 2. zastara duga po nasljeđivanju

  Nikakav prijedlog nagodbe još ne šaljite!
 3. zastara duga po nasljeđivanju

  Kakvo ročište je bilo? Za kakvo dugovanje vas tuže i kad je isto nastalo?
 4. Odšteta za ozljedu u prometnoj nesreći

  5 dana straha ne opravdava dosudu naknade uopće, a ne 2.200 kn. Kriteriji VSRh se ne primjenjuju tako.
 5. Odšteta za ozljedu u prometnoj nesreći

  Ovako iz glave, bez čitanja medicinske dokumentacije: Dva dana srednjih bolova, 3 dana slabih bolova, 5 dana straha ukupno, bez trajnih posljedica i naruženja, nekoliko sati tuđe njege i pomoći, 10 dana bolovanja sveukupno. Dobro bih se zamislio da li bih stranci savjetovao da tuži. Da zastupam osiguranje, išao bih na odbijanje tužbenog zahtjeva i velike su šanse da bih i dobio.
 6. Odšteta za ozljedu u prometnoj nesreći

  Nitko za ovo ne ide u mirenje. Za detaljniji odgovor i uputu neka Šemso navede: Kakav je bio sudar, koja su bila oštećenja na vozilima, koliko ima medicinske dokumentacije, koliko puta je bio kod specijaliste, da li je proveo kakvu terapiju i tako dalje.
 7. Odšteta za ozljedu u prometnoj nesreći

  Nemoj trošit vrijeme. Prema navodima iz njihovog dopisa proizlazi da niti jedna ozljeda nije objektivno medicinski potvrđena. Također 2 tjedna bolovanja i opisane tegobe, po meni, ne predstavljaju osnov za isplatu naknade štete. Odvjetnik kojeg ćeš angažirati dobit će isti takav dopis i jedino što ti preostaje je tužba. Na sudu možda možeš dobiti, ali je vjerojatnije je da ćeš izgubiti parnicu i biti obvezan platiti troškove, a onda si u goroj situaciji nego sad.
 8. Vraćanje isplaćene odštete po pravomoćnoj presudi

  Realno, u tvojoj situaciji nije važno koji se Zakon o obveznim odnosima primjenjuje jer niti po starom zakonu niti po novom ne moraš vratiti glavnicu isplaćene pravične novčane naknade, ali njihov zahtjev za vraćanjem kamata i troškova je osnovan. Što se tiče primjene konkretnog zakona, mislim da se primjenjuje novi ZOO jer je obveza vraćanja stečenog bez osnove nastala u vrijeme njegova važenja jer je ukidanjem pravomoćne presude odlukom VS RH nastao obvezni odnos tebe i osiguratelja. Moj savjet je da se dogovoriš s osiguranjem.
 9. Odšteta za ozljedu u prometnoj nesreći

  Neopravdava svaka ozljeda isplatu pravične novčane naknade.
 10. Vraćanje isplaćene odštete po pravomoćnoj presudi

  Nije bitno. Od poštenog stjecatelja ne može se tražiti vraćanje isplaćene pravične novčane naknade bilo da je riječ o primjeni ZOO/78 ili ZOO/05. Drugim riječima, za primjenu materijalnog prava nije bitno kada je bila isplata jer i stari i novi ZOO na isti način uređuju nemogućnost traženje povrata. Međutim, to se odnosi samo na glavnicu naknade nematerijalne, odnosno neimovinske štete, ali ne i na kamate.
 11. Vraćanje isplaćene odštete po pravomoćnoj presudi

  Koja je osiguravajuća kuća?
 12. Zahtjev treba podnijeti HUO-u.
 13. Zahtjev osiguravatelja za regresom

  To nije razlog za regres.
 14. Zahtjev osiguravatelja za regresom

  Mislim da nemaju osnove za regres, ali bi trebalo vidjeti šta je utvrđeno u Zapisniku o očevidu i šta piše u presudi Prekršajnog suda. Regres vjerojatno temelje na odredbi čl. 23. st. 1. toč. 6. ZOOP-a "ako je šteta nastala zbog toga što je vozilo bilo tehnički neispravno, a ta je okolnost vozaču vozila bila poznata", međutim morali bi dokazati tehničku neispravnost, da je to vama bilo poznato i da je do štete došlo upravo zbog tehničke neispravnosti. Valjda u zapisniku o očevidu i prekršajnom spisu nema ništa od toga.
 15. Zahtjev osiguravatelja za regresom

  Koje osiguranje je postavilo regresni zahtjev prema vozaču? Ime osiguravajuće kuće
×