Jump to content

Domagoj123

Korisnik
  • Broj objava

    10
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Imovine ima jer je nasljednik trećine imovine preostale od oca,zajedno sa sestrom i majkom. Nema primanja ali ima imovinu
  2. Drot13, razumijem ali to nije informacija i pomoć koju sam tražio. Svi mi jako dobro znamo koliko su sudski postupci mukotrpan i često bolan proces ali su nečija čast, poštenje i istina daleko vrijedniji od svih tih "neugodnosti", izgubljenog vremena i novca. Da se radi o strahu od "obiteljskog prljavog rublja" morate se složiti, nebi ni razmišljala o svemu ovome jer jednostavno - nema što kriti i što skrivati. Puno bolnije od toga je kada vas netko bezobrazno, neistinito i manipulantski optužuje da želite otrovati majku i za "sumnjivu" smrt oca, bez dokaza, bez ičega,jer je jednostavno - bijednik. A bijednici zaslužuju prijavu i sudski postupak, koji će za njih biti sigurno bolniji.......ili možda i neće, jer se radi o psihopati,a oni nemaju grižnju savjesti niti samilost. Prijava ide bez daljnjega, tu nema dileme ni dvojbe, samo je u dvojbi dali, sa pravne strane, postoji institut naplate potraživanja nakon eventualne sudske presude osobe koja nema primanja, mirovine, radnog staža, zdravstvenog osiguranja jer je čitav život parazit koji je sisao roditeljska primanja i živio na njihovoj grbači a to radi i danas sa 62 godine života. Moje preostalo pitanje je vezano za mogućnost naplate po presudi takve osobe,dali postoji način kako to naplatiti.
  3. Hvala Željac 047, dokazi izjava su vjerodostojni ali kako dokazati dali netko želi zlo ili otrovati nemoćnu,dementnu staricu,svoju majku.....što graniči sa ludilom brata,psihopate,uživatelja opojnih droga koji je već kažnjavan zbog toga u 3 navrata. Zar ne treba on dokazati njeno ponašanje, namjeru ili pokušaj a ne da nevina i oklevetana osoba dokazuje da ne želi otrovati majku?? Suludo,zar ne? Valjda onaj koji nešto tvrdi mora to i dokazati ili u suprotnom snositi sankcije? O ocu ne treba ni trošiti riječi,nakon dva bolnička liječenja i dvije operacije karcinoma na više organa u KBC Split, dijagnoze, smrtnog lista i svih specijalista on izjavljuje da je smrt "sumnjiva" i pritom proziva sestru. Valjda tu ne treba dokazivati "nevinost". Dali i na koji način je moguće naplatiti eventualnu presudu ukoliko imenovani nema primanja?
  4. Hvala na odgovoru ali nisam tražio takav odgovor. Vaš odgovor unaprijed sugerira nepodnošenje prijave zbog troškova,vještačenja itd, pa se pitam dali to želite reći da je podnošenje prijave u principu "gubitak vremena i novca"? Valjda taj pravni institut postoji zbog nečeg drugog i predstavlja mogućnost osobe da obrani svoge dostojanstvo i čast od kleveta i laži, ma koliko to koštalo? Ako ste dobro čitali moj prethodni post, trebali ste shvatiti da su sve izjave izgovorene ispred ovlaštenih službenih osoba i da su unesene u zapisnik više puta i da vještačenje kao takvo nije potrebno. Ili po vašem treba nasilniku i klevetniku dopustiti da laže i širi neistine o sestri do besvijesti, dok po starom običaju "laž izgovorena mnogo puta postaje istina"?......ili to treba spriječiti i kazniti na vrijeme i na primjeren način? Također znam i da za konkretan odgovor treba odvjetnik kako kažete, zato pitanje i postavljam ovdje jer nemam novca za plaćanje odvjetnika a vjerujem da ovdje postoji puno dragih ljudi,odvjetnika,sudaca ili običnih "malih" ljudi koji iz iskustva ili znanja mogu podijeliti i koji besplatni savjet što je uostalom i svrha ovog portala. Hvala na pomoći.
  5. Dali sestra ima pravo podnijeti privatnu tužbu za klevetu protiv brata koji je u više navrata tijekom intervencije policije, ispred ovlašenih osoba i u zapisnik policije neosnovano tvrdio da ona svojim dolaskom uznemirava majku, da majci želi zlo,da ne dopušta da bude sa majkom "jer će joj nešto dati,da će je otrovati", da je i smrt oca "sumnjiva" aludirajući na sestru (otac je liječen od karcinoma u bolnici u više navrata u nekoliko godina i od njega je preminuo a da imenovani nikada nije upitao za njega niti ga je posjetio u bolnici, nije sudjelovao u organizaciji sahrane, niti je snosio ikakav trošak sahrane). Ukoliko se može podnijeti tužba,molim savjet oko postupka i visine odštete i na koji način se može odšteta naplatiti ukoliko on ne radi i nema primanja).Hvala.
  6. Nažalost,CZSS je prijavljeno u nekoliko navrata ali do danas se gospoda nisu udostojila niti izići na teren.Prva prijava neliječenja datira još iz 7 mjeseca prošle godine. Od strane Policije su po prijavi izvješćeni zadnji put 12.02 2018, danas je 26.02, od njih ni traga ni glasa.......i nitko se ne čudi jer bi brza reakcija bila nenormalna, šokantna u našoj zemlji dembeliji.
  7. Sestra živi u susjednoj kući, 5 metara udaljenoj. Znači brat,koji je također živio u odvojenom dijelu roditeljske kuće u zasebnoj stambenoj cjelini je samovoljno preselio u dio kuće u kojoj su živjeli otac i majka do smrti oca prije 3 mjeseca i od tada zabranjuje pristup sestri. Policiji je sestra podnijela prijavu kako ste gore naveli zbog zanemarivanja jer majci ne daje propisanu terapiju lijekova od strane neurologa i ne dozvoljava da se odvede na pregled neurologu. Čekamo postupanje po prijavi ali nažalost u ovoj državi očito ne postoji mogućnost i institucija koja će nasilniku koji sestri brani brigu o majci i pristup svome vlasništvu (trećina kuće) stati u kraj i koji nakon višestrukih intervencija policije,koja uredno dođe,evidentira i upozori ga da je dužan omogućiti navedeno svojoj sestri, istu ismijava i u lice toj istoj policiji govori da će opet tako postupiti. Žalosno i smiješno.
  8. Napisao sam u tekstu " ne dozvoljava odlazak neurologu", od 2016 godine nije pod stručnim nadzorom zbog teške bolesti,niti joj daje od specijaliste,tada propisane lijekove što je po Obiteljskom zakonu nedopustivo i kažnjava se. Ovo je jedan problem, a njegova "briga" i nebriga je nebitna u postupanju prema sestri koja ima zakonsko pravo pristupa majci, pravo na brigu i skrbi prema njoj, kao i pristup u obiteljsku kuću jednako kao i brat, a što joj dotični brani i fizički ne dozvoljava. Centar za socijalnu skrb od 7 mjeseca prošle godine po prijavi,do danas nije izišao na bilo kakav uvid,već je sud morao pokrenuti postupak za oduzimanje poslovne sposobnosti bolesnoj starici. Bit mojeg pitanja je do kada će policija tolerirati ovakvo ponašanje i ograničavanje zakonskog prava sestre na navedeno bez ikakvih sankcija i što treba učiniti da se nešto poduzme prije nego što dođe do težih posljedica ili smo zemlja bezvlašća i samovolje?
  9. Naravno, a ima li odgovornosti na institucijama koje ne sankcioniraju protuzakonito ponašanje pojedinca u više navrata?
  10. Poštovanje. Nakon smrti oca (ostavinska rasprava nije završena,ide se na sud), brat je samovoljno uselio u obiteljski dio kuće i ne dozvoljava sestri pristup dementnoj majci (Alzheimer). Uvjetuje posjete isključivo uz svoju prisutnost i ne želi dati jedan ključ od obiteljske kuće istoj na korištenje, kako bi mogla voditi brigu o dementnoj majci. U međuvremenu je pokrenut postupak za oduzimanje poslovne sposobnosti majci. Prilikom pokušaja posjete,imenovani ne želi omogućiti samostalni kontakt sa majkom,ne dozvoljava nikakav način brige,od donošenja hrane, održavanja higijene majke, ne dozvoljava odlazak neurologu i slično. U nekoliko navrata je intervenirala policija po pozivu,sastavljeni su zapisnici,imenovani je svaki put upozoren da ne može i ne smije postupati na taj način i bio je na razgovoru u Policijskoj postaji. Svaki put policiji u lice kaže da on to neće dozvoliti i da neće dati ključ od kuće. Bojim se da situacija ne eskalira nasiljem a policija se u cijelom slučaju ponaša kao zapisničar. Molim vaše mišljenje i savjet za postupanje i tko će biti odgovoran ukoliko se dogodi neželjeni sukob i čemu služi policija i odredbe Obiteljskog zakona koji dozvoljavaju ovakvo opetovano ponašanje i samovolju? Zahvaljujem.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija