Jump to content

Stranacbosanac

Korisnik
  • Broj objava

    17
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Moj drug iz srbije neki dan promjenio ime nisu mu nista vidjeli a dobio 3 godine zabrane i ide za koji dan u francusku,,javi nam kakoje bude proslo kod tebe?
  2. Jedno znam svi koji su promijenili prezime presli su granicu,vjencaj se u bosni i pokusaj preko grane..
  3. Dobro ti je sivko rekao na prvom granicnim prijelazu ali nek dobro provjere da ne prodjes kao ja mene su pustili jednom drugi put me vratili i tada sam nasjeo morao se snalazit da se vratim kuci sa granice a prvi put prosao autom bez problema tako nek dobro provjere da znas sta ti je ciniti..ja sada moram ponovo u ambasadu da se javim ako hocu da ulozim zalbu za ukidanje zabrane mada je to dug i skup proces opet sve mora preko advokata tako da moram cekat jos godinu i pol..a rekli su mi na granici opet kad istekne zabrana da provjeri ambasada da li su nijemci skinuli zabranu dali su mi papir na kome ambasada mora da reaguje da provjere fa li mi je jos na snazi zabrana i takodje sda tim papirom mogu da trazim fa ulozim zalbu tako kao sto ti sivko rece najboljebti je naprvi granicni prijelaz to jest schengen provjeriti..
  4. Hahah to si dobro rekao pivo ce postat vruce kava ce se oladjt to je too...
  5. MA nezna covjek vise ni ko pije ni ko placa a dobro si rekao sivko,kako im se prohtje od onolikog svijeta ni jedno zensko.nisu skenirali kako treba samo muskarce i dosta su njih trebali vratit zbog posla gledaju ih sta cemo s ovim sto idu drugovima i, na kraju ma hajte i klimaju glavom,ludnica nisu normalni i poslije se cude odkud toliki pecati pa kopcaju onaj skener provjeraju jel uredu hahahaha ludnica majke mi..
  6. Ja nisam imao nikakvi kazni ni novcani ni krivicni ni prekrsajni nista,sem toga sto sam trazio azil..ako se smatra prekrsajem.nisam nikad bio u dodiru s policijom cist ko suza..jedino sto sam ostecen s njihove strane al to ne mogu dokazat kad je zakon na njihov strani ustvari oni su zakon.. Takodje u srijedu ako bog da idem do slovenije i austrije pa cu vam javit opet kakvo je stanje i kako sam prosao
  7. I mi bi voljeli da znamo drot 13..nije nam jasno izdaju ti papir gdje pise zabrana a prolazis granicu bez ikakvog zaustavljanja i mi bi rado voljeli da znam kakve senjim mucke tu igraju jer sto kaze press svojim ocima sam gledao kako stavlja u onaj skener pasos i nista udari pecat sretno i to je to ..a takodje kad sam dobio papir u ambasdi pitam da li mogu na more kazu ne mozes nigdje dok ne istekne ti ta zabrana a ja se zaputim i eto da samli cekao i slusao njih bio bi use za ludi i camio u bosni..a sad guram opet dje mi volja..
  8. Sivko vidio je drug press moje papire gdje tacno pise da imam zabranu za sengen..a takodje i on sam ima isto zabranu putuje nesmetano tkodje vam moze i on potvrdit jer je vidio moje papire na kojima pise zabrana u trajanju id 2god i 6mjeseci koja je unesena u sis..a normalno na skeneru im nista nije pokazalo..nije mi jasno kako mada meni je drago nego to meni cudno skroz izdaju ti jedan papir na kome pise da ne mozes uci a udjes nesmetano..
  9. Ali vidis da je covjek imao vise problema sivko i ti na pamet govoris..mene si u startu po vasem kontekstu "spustao" a eto i press je presao odgovorio vam je neki dan da je presao hr..sve zavisi zbog cega si deportovan..
  10. Ma moji drugovi prosli sigurno provjereno promjena imena i prezimena i furaj sigurno mada ja ne bih nikad mijenjao i zezao se s tim ali kad nemad izbora to ti je najbolje..a ako si iz bosne odes u ambasadu iz koje si deportovan i trazis da ti daju jedan papir za provjeru zabrane popunis taj papir i posaljes iz poste odakle si iz kog grada i dobijes odgovor u roku dvije sedmice..dodje ti na kucnu adresu..i kosta oko 50maraka sto provjeris sve ti pise na papiru..
  11. Vidi ja sam bio na azilu u njemackoj pa obiso liksemburg belgiju holandiju i ponovo se vratim u njemacku,tu izgubim bebu i kad sam ih tuzio oni me deportuju lazne papire mi pokazu da mi je sve bilo uredu sa suprugom da nije do njih a nisam nikakve scene pravio moj pasos su kao zagubili nisam ga dobio predo sam ga u braunsvigu a licne su mi vratili rekli su kao kad nadju poslat ce ga postom nedjutim ja izvadim novi pasos prijavim nestanak i dobijem nove.i mene je policija ko od majke golog pretresala bezveze i deportovan sam uz pasovan nista ninije nana njemu nije udareno vec smo platili provjeru u ambasadi i pise na papiru 2 jahre 6 monate dole pise sis..pitam ja u ambasadi mogul na more bar u hr.kazu ne mogu nihdje vidio je kolega press sve dokumente ja. Normalno prosao..udaren pecat 17.03.2018hr..a tebi je najbolje onda ime i prezime i prolazis sigurno jer znam dva druga koji su rodjeni gore, bili i uda zatvoru po 5god i vraceni za bosnu ponovo su gore samo s drugim imenom i prezimenon od majke rade normalno ako vec neimate mozes legalno tako ti je najbolje a neces moc ici dok ti ne istekne..e ja postujem ljude kao ti iskreno kazu a nd ove imam zabranu uhvacen zbog rada azila ili slic..kao ne moze uc u eu,a ne zeli iskreno da kaze da jese napravio djelo..jer ovaj kolega sto jesam vracen s njemacke koji je u ljubljani prica njemacki odlicno i! Rekli mu da nema osnova njemacka da mu da zabranu za citavu evropu sto je bio na azilu jer nije nikakav zlocin napravio samo dobio 30mj..za njemacku mene nazvo i reko ako nisi cinio nikakav prekrsaj slovodno mozes gdje hoces sam u njemacku nei i, jaja se zaputim i bas sve kao sto misam je, rekao takodje ja isto javim drugu koji ima postova gore pod nadimkom press koji je eto neki dan prekjuce presao normalno samo sto je on deportovan iz austrije..tako da ako imas poso u, planu mjejaj ime prezime ida pici brate
  12. Kad ste deportovani prije kolko ste isli na gradisku i kad su vas vratili??ja sam deportovan u maju i dali su mi 30mjeseci to jest 2i pol godine..i pise da je za cio sengen a ev normalno prolazim ovu gore bosanski brod normalno.a sad cu ako bog da za sloveniju iduce sedmice,takodje jos jedan.moj drug je presao isto trenutno je uu slovwniji a skinuli su ga gore u salzburgu i vratili ga nazad nisu mu dali u njemacku i kazu da ove zabrane vaze samo za njemacku da nemaju s drugim zemljama nista..a eto neki dan je takodje prosao hr granicu nas kolega press koji ima za austriju,ako pratis post mozes i.njega pitat normalno bez ikakvih problema..da niste sigurno kakvo djelo napravili pa ne mozete uci jer nije mi jasno evo ja kolega press i moj kolega iz makedonije svi imamo zabranu ali normalno ulazimo uu hr.sloveniju jer i mi bije trebali poput vas biti vraceni striktno pise da smo zavedeni u sis
  13. Gdje si dobio zabranu?odes pokusas prijeci neki granicni prijelaz bosanski brod ili horgos ako predjes moci ces dobit vizu.ako ne uspijes preci u eu..neces moci dobiti vizu onda ti je zabrana za cijeli shengen i nema sanse..moras vidhet hel zabrana za citavu eu ili samo za tu zemlju odakle si deportovan
  14. Samo da kazem sivku da sam prosao hr i slovensku granicu..VI mi rekoste da ne mogu ni u hr uci...ja cak do maribora stigao i da zabranu daje zemlja koja me deportovala da u nju ne mogu uci unesen sam u bazu podataka zabrana od 30mj.vazi za njemacku..tako da ovaj portal uopste ne pomaze ljudima.
  15. Sve sam ovo procitao,ali nigdje ne pise konkretno kako ide postupak i sta je potrebno kako bi se ukinula ili bar smanjila kazna..u svakom slucaju hvala vam.na odvojenom vremenu.l.p
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija