Jump to content

Mark48

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Jučer je jamac2 provjerio u FINI, i rekli su da mu je na teretu 175 tisuća kuna! Ali gospođa u FINI navodno mjenja kolegicu pa nije sigurna i definitivo ce tražit ispis podataka iz tog FINInog Očevidnika. I također je rekla da je njemu upisan i B2kapital i Addiko banka Meni je upisana samo Addiko banka, iako su oni to potraživanje prodali Pa ovo je skandal, definitivno je posrijedi teška muljaža, pa to treba prijavit na DORH!
  2. Poštovani, potaknut pročitanim na stranicama udruge BLOKIRANI, moram postavit pitanje ako je itko ima sličnog iskustva i preporuke kako postupit dalje http://www.blokirani.hr/kako-dolazi-bogacenja-dionicara-ovrsnog-postupka-b2-kapital-drzava/ http://www.blokirani.hr/komentar-prijenos-potrazivanja-solemnizacija/ Naime kod mene je jako slična situacija kao što je opisano u LINKU. Da nastavim, još 2012g. ja i jamac2 dali smo banci bjanko zadužnice (ovjerene kod javnog bilježnika) kao jamstvo za kredit (minus po poslovnome računu) za firmu (d.o.o) koju smo vodili i bili članovi uprave. Firma vec godinama ne posluje a prije godinu dana je i likvidirana na trg. sudu. S obzirom da nismo mogli vratit minus, nastala mi je blokada računa zbog aktivirane zadužnice (6mjesec 2013g) Onda su mi na FINI rekli da me zadužnica tereti za iznos od 88.000,00 Kn (88 tisuća kn). Iznos kredita je bio 75.000,00 (75 tisuća). Pretpostavljam da su onda za isti iznos aktivirali zadužnicu i jamcu2. Meni se uredno od 2013g skida 1/3 plaće (sada 1/4), te su mi dosad po mojoj osobnoj evidenciji skinuli 65.000,00 Kn (65 tisuća). Zbog moguće prijevremene, jednokratne otplate duga, prije mjesec dana sam u FINI provjerio koliko mi je dosad skinuto i koliko je još ostalo, da bi mi onda službenica rekla da je dosad skinuto cca 65 tisuća sto se slaže s mojom evidencijom ali da je dug još 40.000,00 što je sad ukupni iznos oko 105 tisuća. Neznam zbog čega je nastupilo to povečanje, pretpostavio sam zbog kamata... Stanje koliko je skinuto jamcu2 mi nemože dat, pa me savjetovala da se obratim ovrhovoditelju (HYPO banci) koji ima zbroj naših uplata i evidenciju o tome. U čestim pokušajima kod banke, tek prije par dana informirali su me nakon telefonskog upita da je to potraživanje za kredit prodano HETA (agenciji za naplatu) još 2014god. U telefonskom razgovoru s službenikom iz HETA informirali su me, da su oni to isto potraživanje prodali B2kapitalu u 12.mjesecu 2016god. Također napominjem da u svim tim prijenosima potraživanja ni ja ni jamac2 kao dužnici nismo bili obaviješteni, niti nas je itko telefonski kontaktirao i tražio otplatu. Dvaput sam zvao B2kapital da provjerim koliko je dug, no oni mene nemogu pronaći u "evidenciji" a kad im dam podatke od firme kažu da moraju još provjerit i da će zvat, ali ne zovu. Ako je stvarno došlo do toga da B2kapital pokušava naplatit više, a imam razloga sumnjat temeljem očitog i pročitanog, što je preporuka činiti? Zahvaljujem.
  3. Poštovani, najprije cu opisat situaciju Naime bio sam clan uprave u firmi (doo) koja je 2011-2012g. uslijed financijske krize upala u probleme u poslovanju, te s vremenom prestala poslovati. Vecina nakupljenog duga odnosilo se dug poreznoj upravi (pdv, doprinosi na primanja), kredit banci i nesto sitno dobavljacima. Firma nije imala nikakve imovine, te je 2016g otvoren skraceni stecajni postupak te je drustvo likvidirano po rjesenju trgovackog suda. Također u rjesenju stoji da je obavijest o postupku bila objavljena na oglasnoj ploci suda te da nitko nije ulozio prigovor. Jel to znaci da firma više nije pod teretom duga? Drugo pitanje, banka je osigurala naplatu kredita kroz moje osobno jamstvo i ostalih clanova uprave (zaduznicom). Kredit je vecim djelom otplacen ovrhom i prisilnom naplatom nad mojim racunom... No, s obzirom da je firma likvidirana, ima li pravnih osnova za osporit taj ostatak duga? U međuvremenu banka je dug prodala trecoj strani (Agencija za naplatu potrazivanja) no to je druga prica. Zahvaljujem na odg.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija