Jump to content

Chane

Korisnik
 • Broj objava

  31
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Pozdrav, Prijatelj i ja smo prije dvije godine otvorili j.d.o.o., obojica kao suvlasnici i ja kao direktor. Kako naknadno stvari nisu isle po planu, firma nije poslovala. Obzirom da sam od desetog mjeseca upisao fakultet, u rujnu smo napravili prijenos direktora na njega kako bih mogao legalno raditi preko student servisa. Moje pitanje je vezano za obracun doprinosa i novi zakon koji je stupio na snagu s pocetkom 2019. Tokom prosle godine, imao sam period gdje sam radio kod drugog poslodavca na nizoj placi od minimalne direktorske. Moj okvirni izracun je da je razlika doprinosa koje sam duzan platiti za period do 9. mjeseca i placenih doprinosa od drugog poslodavca nekih 7000kn. Obzirom da niti ja niti prijatelj nismo ni u kojem trenutku bili zaposleni u j.d.o.o.-u, zanima me dal mene drzava moze teretiti kao fizicku osobnu za tu razliku, ili ce teretiti mog prijatelja kao trenutnog direktora, ili smo oboje zasticeni obzirom da je rijec o j.d.o.o.-u a nismo bili zaposleni u njemu?
 2. Pozdrav, Zanima me dal je moguce raskinuti ugovor za fiksne usluge na staroj adresi ako je prebivaliste prebaceno na drugu, bez naplate penala? Pri obnovi ugovora je dodjeljen popust za webshop ako taj dio također ima nekakvo znacenje? Hvala
 3. Ovrha od A1, odvjetnik

  Zanimljivo, ja sam mislio da trosak snosim tek u trenutku ako izgubim slucaj. Dal mogu dobiti nekakav tip odstete ukoliko dobijem spor obzirom na nepotrebno utroseno vrijeme, a privremeno i novac?
 4. Pozdrav svima, Obzirom da sam dobio ovrhu od A1 na koju sam javnom biljezniku pravovremeno predao zalbu i pisani trag kako je racun za koji me se tereti otpisan, dobio sam informaciju kako cu vrlo vjerovatno biti pozvan na sud da se izjasnim oko slucaja. Smatram da je slucaj vrlo jednostavan i da se mogu sam braniti, ali s obzirom na to da sam svojevremeno gubio dosta vremena i zivaca i svojom dobrom voljom nisam prigovor gurao dalje na HAKOM, u sebi imam veliku dozu inata zbog koje zelim angazirati odvjetnika kako bi A1 i njega platio. Zanima me koja je tu procedura, dal trebam sam traziti odvjetnika ili mi drzava sama treba dodjeliti na zahtjev?
 5. Ovrha

  Ma imam originalan primjerak drugostupanjskog prigovora gdje je otpisan dug, ali htio bih navesti sto vise argumenata u svoju korist pa zato pitam. Hvala svakako na odgovoru!
 6. Ovrha

  Ne razumijem na koji nacin bih ja trebao dokazati da mi nisu slali opomene (a nisu) Edit: Obzirom da se mene tereti za prosinac 2018., koji je redovno trebao doci na naplatu u sjecnju 2019., a u tom sjecnju 2019. je stigao odgovor na prvostupanjski prigovor da ce mi umanjiti taj racun. Nezadovoljstvom odluke sam ponovno pisao njihovom povjerenstvu da trazim da se racun otpise, na sto je odgovor dosao u ozujku 2019. kako ce racuni biti otpisani. Obzirom da su jos u prvostupanjskom odgovoru gdje su smanjili racun naveli "Racun za prosinac 2018. biti ce poslan u punom iznosu, ali naknadno saljemo dopis knjiznog odobrenja za racun", jasno je da sam tu na svoju adresu prebivalista trebao dobiti dvije posiljke, treca bi bila ta opomena. Ako ja znam da sam dobio samo jednu (ili eventualno dvije s tim odobrenjem), mogu li traziti od A1 da dostave potvrde preko Hrvatske Poste ili bilo koje sluzbe koju koriste kako bi dokazali da su mi poslali opomenu (minimalno tri posiljke u mom slucaju) ?
 7. Ovrha

  Moje pitanje je jos dali su oni bili duzni opomenu dostaviti nekim nacinom gdje dobivaju potvrdu da mi je uruceno (recimo kada sam ovrhu preuzimao morao sam potpisati i slovima navesti datum, pretpostavljam preporuceno s povratnicom). Dali se ja mogu pozvati na to da mi se prikaze dokaz gdje sam ja obavjesten opomenom o postojanju duga, ili me oni zakonski nisu duzni obavjestiti?
 8. Ovrha

  Poštovani, Nepravomoćno sam ovršen zbog neplaćanja računa teleoperateru za prosinac 2018 godine. Moram napomenuti kako nisam dobio nikakvu opomenu kako dugovanje postoji, a teleoperater je svojevremeno otpisao račun preko povjerenstva kojem sam pisao drugostupanjski prigovor. Molim savjete pošto se svakako planiram žaliti na ovo rješenje.
 9. Neisplata place

  Pozdrav, bio sam zaposlen u jednom j.d.o.o.-u i potpisali smo (vise nas) par dana prije isteka ugovora o radu da smo tehnoloski visak. Posto placa kasni (trenutno samo tjedan dana ali opet da budem upoznat sa situacijom), zanima me dal ovlastena osoba (direktor) moze imati neke vece probleme u slucaju neisplate i odvodenja firme u stecaj s obzirom da je j.d.o.o. pa ima vece odgovornosti kao fizicka osoba?
 10. Pozdrav, zaposlen sam 5 mjeseci, svaki mjesec obnavljam ugovor o radu na novih mjesec dana. Zanima me što ako poslodavac ne bude htio obnoviti ugovor, a nisam iskoristio svoj razmjerni dio godišnjeg odmora?
 11. Pozdrav, Zanima me dali u slucaju da strani drzavljanin (konkretno iz Hong Konga) kupi nekretninu u RH, dali on moze prijaviti prebivaliste u njoj i ostati legalno u Hrvatskoj?
 12. Rad u Austriji, porez

  Bez obzira sto je prebivaliste i dalje u HR?
 13. Pozdrav, Prijateljica mi radi u Austriji ali i dalje ima prebivaliste u Hrvatskoj. Ako ona plaća porez na primanja u Austriji, dali je duzna i u Hrvatskoj?
 14. Digitalno izdavanje racuna

  Pa nece ih biti previse, znaci mogu ga sam pisati, samo je bitno da sadrzi sve elemente koji su zakonom propisani?
 15. Pozdrav, otvoriovsam j.d.o.o po me zanima koja je procedura za prijavu i izdavanje racuna putem maila. Navodno da trebam platiti 375kn fini, barem mi je tako rekla njihova djelatnica iako nisam siguran da me se nije samo zeljela rjesiti. Na njihovoj stranici vidim previse kategorija u cjeniku, a one su za mene pre abstraktne. Ako netko ima informacija u vezi toga, uvelike bih bio zahvalan
×