Jump to content

Inmate21

Korisnik
  • Broj objava

    10
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Lijep pozdrav svima, nadam se da nisam promašio podfurm, ako jesam, ispričavam se unaprijed Imam slijedeći problem... Pred sam kraj studiranja jedan nastavnik na fakultetu optužio me za plagiranje seminarskog rada i zbog toga nisam bio u mogućnosti obraniti diplomski rad i završiti studij. Poslan sam na stegovni sud fakulteta gdje je donesena odluka da nisam kriv i odbačena je optužnica protiv mene. Naime, rokovi za obranu diplomskog rada prošli su i sada se od mene očekuje da zbog greške profesora upisujem (i platim 8 000 kn) godinu ispočetka i čekam slijedeću godinu za obranu rada. Redovan student sam i imam ponudu za stalno zaposlenje od 01.11.2021. koja će mi propasti ukoliko ne završim studij ove godine. Zanima me ima li ovdje elemenata za tužbu? Što biste Vi učinili na mojem mjestu itd. ? Unaprijed hvala na odgovorima i pozdrav!
  2. Sve 5 Znači, nema mogućnosti plaćanja prije nego što se dostave podaci o vozaču u ovom slučaju ako sam dobro shvatio? Dostavim podatke, pa onda odem platit tih 500kn
  3. Da, traže se podaci o vozaču, auto je od firme...
  4. Okej, prva opcija onda definitivno Ali, kako to da nisu napisali da mogu odmah platiti pola? Gdje da uopće platim pola, odmah? Nisam vlasnik vozila.
  5. Lijep pozdrav! Evo, dobih danas čestitku... Na dijelu gdje je ograničenje 100 km/h izmjerena mi je brzina kretanja vozila od 157 km/h, koja umanjena za sigurnosnu razliku iznosi 141,3 km/h, čime je dopuštena brzina prekoračena za 41,3 km/h (riječ je o autocesti, naravno). Predviđena je kazna od 1000 kn i traže se podaci vozača (mladi vozač sam, 22 god.) Zanima me slijedeće, da li da pošaljem svoje ime (mogućnost gubitka vozačke dozvole?) ili da tražim "žrtvu" ? I isplati li se žaliti kad dođe kazna za prekršaj ili jednostavno odmah platim pola i gotovo?
  6. Atomic, zahvaljujem na opsežnom odgovoru, riješili ste mi svaku dilemu. Također, Sivko, Drot, svima Vam mnogo mnogo hvala na pomoći !!
  7. Jasno, hvala! A što se tiče moje izjave, što biste mi sugerirali? Kazati istinu ili i dalje 'tuć' po svome? p.s. da li je moguća zatvorska kazna?
  8. Hvala na odgovoru! Ja sam usmeno prepričavao događaj, sluzbenik je pisao i na kraju sam potpisao izjavu. Osobe stanuju u drugoj županiji, ali policiju su zvali odmah nakon događaja i zapisnike je uzimala policija iz zupanije gdje se dogđaj i odvio pa mi je nejasno kakve veze ima PP druge zupanije.
  9. Lijep pozdrav! Nadam se da nisam promašio podforum. Priča ide ovako... Godinu i pol unazad, brat i ja u autu, po putu nam se približilo drugo vozilo, nabijao se na zadnji kraj, preticao po punoj crti pa usporavao, mijenjao trake kada smo ga htjeli prestici itd. Nakon 10 min takve vožnje, vozilo se zaustavlja na parkingu te smo stali i mi pokraj njega. Iz vozila izlaze 2 osobe (vidno pijan 45-godisnjak i 17-godisnjak). Brat je upitao vozaca u cemu je problem i zasto se vozi na taj nacin na sto starija doticna starija osoba urla psovke i udara brata sakom u glavu, a mlađa se približava sa istom namjerom. U taj tren izlazim i ja iz auta, starija osoba napada mene, zbog cega ga ja udaram u glavu i bacam na pod, a brat savladava mladu osobu. Situacija se smiruje, kazemo "gospodi" da nisu normalni i odlazimo. Nakon tjedan dana na kucnu adresu dolazi policija, zapisnici i na kraju prekrsajna prijava za remecenje javnog reda i mira. Pitaju nas zelimo li i mi prijaviti njih, na sto odgovaramo potvrdno, posto su i oni nas. Prilikom davanja iskaza, izjavili smo da sam ja samo izasao iz auta i nisam sudjelovao u tucnjavi (glupo, al' eto). Danas, godinu i pola nakon događaja, dolazi sudski poziv u kojem pise da smo se svi medusobno potukli itd. te da se na sudu prilazu iskazi, lijecnicka dokumentacija od doticnih (za koju nam je policajac rekao da su dosli u postaju predati ju tek nakon tjedan dana) i izvjesce o postupanju policijskih sluzbenika iz PP koja nije u zupaniji gdje se desio incident. Moja pitanja su slijedeca: Da li da se prilikom suđenja "držim" nase price koja je nepotpuna ili da ipak ispricam cijelu pricu sto bi (vrlo vjerojatno) ponistilo nasu vjerodostojnost? Hoce li ta "kasna" lijecnicka potvrda biti problem? (Navedene su samo modrice i crvenilo) Cemu izvjesce iz PP druge zupanije? I na kraju, kako uopce izgleda suđenje? Kazne? Nikad nisam bio Mnogo Vam hvala!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija