Jump to content

Dina Tina

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Dina Tina objavio

  1. Hvala na odgovoru, susjed mi je onako uzgred priopćio da ćemo troškove za krovište morati dijeliti na pola, s čime se ja nisam složila, no nismo ulazili u daljnju diskusiju
  2. Pozdrav, imam stan u kući koja je dvojno vlasništvo. Ja sam vlasnica manjeg dijela, nekih 60-ak m2, dok drugi vlasnik ima oko 150 m2. Budući nam predstoji mijenjanje krovne konstrukcije, zanima me kakva je praksa kod određivanja novčanog uloga ponaosob, tj. da li se račun dijeli na pola ili po kvadraturi? Hvala unaprijed!
  3. Poslodavac je njegov brat kojemu je ovaj svojevremeno ustupio firmu kako bi mogao biti siroče, a teta mu je vrsni knjigovođa koja zna sve cake. Ne znam kako si pomoći, mislila sam da će sutkinja odreagirati i pomoći mi zajedno sa državnom odvjetnicom za mladež, no to se nije dogodilo. Apsurdno mi je da nisu pitale odakle mu novci za alimentaciju ako mu je plaćica sićušna i odakle će ubuduće plaćati. Kako može biti zastara ako sam ja zbog sporosti pravosuđa morala čekati godine da presuda uopće postane pravomoćna, a svojom žalbom je odgodio pravomoćnost daljnjih 7 mjeseci.
  4. hmmmm, bojim se da ovo ne razumijem, na raspravi mi je rečeno da su moja potraživanja prije pravomoćnosti zastarjela, te da mogu ostvariti jedino ono što nije uplatio nakon pravomoćnosti, dok u mojoj pravomoćnoj presudi stoji da mi mora isplatiti sve zaostatke od 2015., a ODO za mladež potražuje samo par mjeseci od 2017.g. Angažirala sam odvjetnika i trenutno mu ovršujem u prosjeku 90 ili 100 kn. Na raspravi je izjavio da ima plaću 500 kn. Napominjem da je Centar za soc. skrb podnio kaznenu prijavu za zaostatke od 2015.g. pa nadalje. Sad mi više ništa nije jasno, a rasprava je prošla expresno, mene se nije ništa pitalo, čak nije bilo riječi niti o zateznim kamatama. Nema veze s ovom temom, ali zašto mi je inbox pretrpan ako nekom pošaljem jednu poruku?
  5. U procesu sam naplate zaostataka alimentacije od dana kad smo podnijeli zahtjev za sporazumni prekid bračne zajednice. Gospon bivši muž dužan mi je isplatiti cca 35.000,00 kn sa kamatama. Budući nije plaćao pokušala sam se ovrhom naplatiti, no naravno da je dotični odjednom postao siromah i nema ništa na sebi. Žalio se na presudu da mi mora platiti zaostatke i samom tom žalbom si je prolongirao nećlaćanje za još nekih 7 mjeseci, a ja sam se zbog sporosti pravosuđa razvodila sam skoro 2 godine, te je pravomoćna presuda koju imam stara tek nekoliko mjeseci. CZSS ga je tužio zbog neplaćanja tih zaostataka, a ja sam kao zakonski zastupnik djeteta, te ujedno i oštećena, dala iskaz u DORH-u gdje mi je priopćeno da će se zaostaci potraživati, ali samo onih nekoliko mjeseci nakon pravomoćnosti, a ove dvije godinice će ići nauštrb djeteta!?!?!?! Daklem, ova naša državica će se potruditi da mu se oproste zaostaci, a ja se ovrhom mjesečno naplaćujem u prosjeku 100 kn, a nećemo ni dijete ni ja živjeti tisućama lijeta. Baš sam ogorčena. Imam raspravu za nekoliko dana, a državna odvjetnica mi je rekla da će on dovesti nekakve svjedoke koji će potvrditi nešto kao da mi je davao novce na ruke i da je on kupovao djetetu darove za rođendane i na te okolnosti sam bila ispitivana iako sam rekla (i zna se) da slatkiši i darovi nisu alimentacija. Ima netko kakav komentar barem ili slična iskustva jer ja sam spičles Napominjem da je gospon ex dipl. ing. i da ima plaću 300,00 kn (slovima tristotine kuna).
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija