Jump to content

Jana Johana

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Ovo ne ide po očekivanjima. Odvjetnik mi govori kako ima malo mogucnosti da nam taj put ne ucrtaju. No mene zanima, postoji li mogucnost, da prilaz po privatnom zemljištu do privatnih zemljišta (dogovoren a ne i upisan u ZK) NE postane javni put iako novonastala opčina radi na tome. Kakve su mogućnosti da taj "javni put" nebi bio širine 8 i više metara (toliko je trenutačno oznacen) i ima li mogućnosti da se put napravi uz naše parcele (jer mesta ima dovoljno), a ne da će zbog puta koji završava nakon 300 m doći do izvlastenja skoro pola našeg posjeda. Teško razumijem kako je u 21. stoljeću lakše zemlju ukrasti, ograditi i tvoja je, a prije 50 godina kupljenu, uknjiženu,u katastru ucrtanu, no neogradenu zemlju ne možeš zadržati. Hvala na odgovorima i idejama.
  2. Hvala, što ste se opet javili. Po principu carpe diem, malom psiću stiže u pomoć struka. Slažem se, da forum nije reklamna.ag,no u navali emocija, ja sam nerazmisljajuci, tražila previše.Kad sve *ovo*bude gotovo, dobrodošli ste na kavu, ako to dozvoljava forum. I još:* hvala što ste mi pomogli sa vašim odgovorima.*Sunčani pozdrav sa moje miniaturne parcelice. JJ
  3. Put je pri obali,no udaljen vise nego dosta od pom.dob.Nase parcele ne ulaze u pom.dob.Za to se pobrinula Austrougarska cilji je katastar sad u preradnji.Pomorsko D. cak nije u kat. niti ucrtano, tako da obale ima puno. Vlasnistvo je 95 posto privatno,osim nekoliko p.c.oko naših p.c.,koji trenutacno pripada pod korištenje druge općine.Novonastala opčina na tom podrucju nema niti m2 zemlje u vlasnistvu, no po katastru je to njihova katastarska opc.Pomorski zakon mi je poznat i nemam apetita po pomorskom zemljištu . Cesta bi čak mogla se napraviti izmedu naših p.c.i pom.dob.Glede vaše preporuke za pravnu pomoc.Trebam pronaci nekoga, tko bi bio spreman odraditi taj posao za nas po svim zakonima, bez fige iza leda. Lojalno do nas a ne da se sa lokalcima pozdere jedno janje I da se nama sva smiju u brk. Dali mi mozete nekoga preporuciti?
  4. Vaši dojmovi su tacni.Za pocetak kat.iz.saznali smo slucajno od našeg *zadnjeg* susjeda do kojeg vodi put.Navodno,da treba obiljeziti krajne točke granice.Dalje su nam na opcini rekli da su radovi oko izmjene k. u toku I na moj zahtjev dali tel.broj geodeta koji to izvode.Zvali smo geo.tel.i zamolili tacna uputstva za oznacavanje,jer sa SI strani nam je pom.dobro i granica je u? nadleznosti? Po uputstvima, da označimo do kud mislimo da je naše, mi smo to i napravili [koristeci *stari*kat.plan].Nakon našeg obilj.,dosli su geo.,odstranili naše markere i zabili svoje [da je to put/postojeci] točno na naše markere,da če se napraviti aviosnimka, da cemo bit pozvani na iznošenje prigovora. Sad nas pozivaju na obiljezavanje granica 10.3,pa zbog toga želim znati kako se ponašati i reagirati na terenu i dalje. U interesu novonastale općine[2003]je da nam ucrta taj put,izvlasti dio posjeda, zatvori nas u *kavez*..time odvoji nas i pom.dob. i nastavi unistavati prirodu. Ja po struci nisam pravnik no silom prilike čitam I studiram akte RH.[puno njih]Do zakona o cestama sve BP, no taj mi zadaje glavobol,jer je pisan podosta u korist lokalne vlasti. Naš posjed je miniaturni. Nama je dovoljno velik, ne želimo veci,ali svakako ga želimo zadržat i ohranit u po stojecim granicama.
  5. Moji su starci I njihovi prijatelji kupili staru cobansku kucu i malo zemlje oko nje. Dve mikroparcelici 490m2 sve skupa. Put do kucice je bil magareci I prvi avto koji je uspjeo doci do kucice je bio od nas. Pošto bi bilo grijeh graditi u toj netaknutoj prirodi napravili su se samo burobrani, no ne na črte granice. S vremenom se desio turizam, cesta se pomalo debeljala. Naša lokacija je preinteresantna jer smo used niceg pa lokalci pomalo stezu obruc oko nas.
  6. Molim za naputak, kako se ponašati na terenskom uvidaju do geodetskih djelatnika. Popis katastarskih cestica i terenski uvidaj. Dali mogu geodeti po nalogu lokalnih vlasti označiti nezabiljezen nerazvrstan put preko naših cestica? Radi se novi katastar s namjerom izvlascivanja pola našeg posjeda uknjzenog prije 50 godina. Put završava nakon 300m,a postoji i mogučnost za manji obilazak preko zemlje u vlasnistvu RH. Hvala
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija