Jump to content

Šemso

Korisnik
  • Broj objava

    19
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Trazili bi ponistenje ugovora zbog moguceg prava na otpremninu. Da li bi to bilo moguce?
  2. Da li se može pravno poništiti ovaj ugovor. Naime na ovome ugovoru piše da je djelatnik na određeno radio od 2006 do 2014 što nije istina. Djelatnik ima ugovor o radu koji je potpisao 2006 i na njemu je navedeno da je sklopljen ugovor na neodređeno vrijeme.
  3. Sudar se desio u kasnim noćnim satima. Kretao sam se svojom desnom trakom brzinom oko 40 km/h. Iz suprotnog smjera dolazio je auto kojim je upravljala gospođa koja je zaspala za volanom i frontalno udarila u moj prvi kraj auta (svoju krivicu priznala je i pred policijskom službenicima). Na automobilima je procijenjena totalna šteta. Dolaskom hitne pomoći meni i njoj okarakterizirane su lakše tjelesne ozljede. Ujutro se budim s jakim bolovima u glavi i odlazim na hitnu gdje mi rade RTG koji je uredan bez fraktura. Propisani mi lijekovi za bolove i za opuštanje. Nakon nekoliko dana ponovno sam podvrgnut rtg-u, te ct-u mozga zbog stalne glavobolje, osjećaja tenzije u glavi i nesanice. Oba pregleda su bila uredna. Upućen sam neurologu koji je utvrdio da je neurološki status uredan te da se radi o posttraumatskoj glavobolji. Propisani su mi analgetici i preporučeno mirovanje. Bolovanje je trajalo 10 dana. To bi bilo ukratko pojašnjeno što se tiče mog slučaja.
  4. Hvala vam na opširnom odgovoru. Činjenica je da je bila lakša ozljeda prilikom sudara. Međutim ne mogu se otetu dojmu da nemam pravo baš na nikakvu odštetu iako sam bio 2 tjedna na bolovanju i nisam se dobro osiječao, česte glavobolje i nesanice imao, izgubio 4kg te psihički patio. Morat ču ipak kod odvjetnika da mi da stručan savjet. Osiguranje je postupilo neobjektivno u ovom mom slučaju.
  5. Danas je stigao dopis iz osiguranja u vezi odštete za ozljede. Da li bi bilo pametno uzet odvjetnika pa neka on to proba nekako riješiti taj spor?
  6. Za materijalnu štetu sam dobio dopis s obrazloženjem i na njega sam se žalio. Žalba je odbijena, i na nju sam dobio pismeni odgovor. Što se tiće odštete za ozljedu nisam nikakav dopis dobio. Nazvao sam osiguranje telefonski i rekli su mi da nemam pravo na odštetu i da će mi dopis uskoro stići na kućnu adresu. Da li bi ja trebao zatražiti pomoć kod pravnika jer moje je mišljenje da imam pravo na neku odštetu?
  7. Prije 2 mjeseca imao sam prometnu nesreću. Nisam kriv za istu. Imao sam lakšu ozljedu, udarac glavom, i bio 2 tjedna na bolovanju. Imao sam česte glavobolje i nesanice. Specijalistički nalazi nisu pokazali nikakve frakture i ozljede. Svu medicinsku dokumentaciju uredno sam priložio osiguranju za isplatu odštete za ozljedu. Danas su mi izvršili isplatu za odštetu auta a o odšteti za ozljedu nisam ni nikakav dopis dobio. Nazvao sam osiguranje i upitao ih što je s odštetom za ozljedu, odgovor je bio da nemam pravo na odštetu. Zanima me da li je doista to tako ili imam pravo na neku naknadu za ozljedu u prometnoj nesreći?
  8. Svakako..al ipak mi je puno bitnije da mi zabranu smanje za koji mjesec. Šta mislite dal' se da s policijom nagoditi kad če se ta zabrana primjeniti. Meni bi puno bolje odgovaralo da zabranu odradim u ljetno doba, pošto bih onda mogao s biciklom na posao ..sad u zimsko doba mi nikako nebi odgovaralo da imam zabranu
  9. Znači vaš savjet bi bio da ipak napišem prigovor pa da mi barem malo smanje kaznu..naravno priznao bih krivicu
  10. Nisam dobio prekršajni nalog od policije. Samo zapisnik o ispitivanju prisutnosti alkohola i potvrdu o privremenom oduzimanju tablica. Policijska praksa je da najčešće izrečeju najmanju moguću kaznu, a to je 3000 kn i 3mj bez vozačke..tako mi je barem rekao policajac drugi dan kad sam došao po vozačku koja mi je oduzeta.
  11. Pozdrav! Jučer sam sudjelovao u prometnoj nesreći. Ženska osoba se kretala kolnikom iz suprotnog smjera i se direktno zabila u mene koji sam bio na svojoj desnoj traci. Kaže da je zaspala, što joj i vjerujem jer nema tragova kočenja. Svoju krivnju je potvrdila i pred policijom koja je izašla na uviđaj. Podvrgnuti smo oboje na alkotest. Ja sam napuhao 0.63 a ona 0.00. Koliko sam upoznat s pravom ja ću biti kažnjen samo za alkohol a ona za izazivanje prometne nesreće. Međutim problem je taj da je meni ovo već treći puta da sam napuhao više od dozvoljenog. Prvi puta prije 7 god, drugi puta prošle godine u 2.mj i treći puta sad. Molio bih vaše mišljenje u vezi pisanja prigovora na moju izrečenu kaznu. Da li je najpametnije uopće pisat prigovor jer postoji mogućnost i povečanja kazne zbog ponavljanja iste kazne? Hvala
  12. U pravu ste, nemam pravo na zalbu. Od kad pocinje vrijediti zabrana upravljanja vozila? Kad dobim rijesenje od suda ili kad me policija ovavijesti o zabrani?
  13. Ipak je bila greska kod policije. Nisu poslali moj progovor na prekrsajni sud. Tek nakon mojih upita na policiji "pronaden" je moj prigovor te poslan na prekrsajni sud, i presuda naravno ponistena. Prije nekoliko dana bio na sudu jer sam dobio poziv na taj prigovor. Sutkinja mi dodijelila kaznu od 2500 kn koja se placa 2/3 iznosa,i 2 mj. zabrana upravljanja B kategorije. Da li ja imam pravo prigovora na ovu sudsku presudu.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija