Jump to content

Dražen0506

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Prodavateljica stana još uvijek je i nakon 13 godina upisana kao vlasnik. A nedostupna je jer živi u inozemstvu.
  2. Bio sam na Poreznoj, kupoprodajni ugovor se da srediti, ali opet ostaje problem Aneksa ugovora, bez njega ništa. Nevjerovatno je da u ovoj državi, dakle članici EU čime se naši političari strašno ponose, jedan od suvlasnika ne dopušta upis u ZK drugim suvlasnicima i još im uopće ne dopušta pristup navedenom stanu. Gdje god sam se obratio za pomoć, znači Porezna, odvjetnik, gruntovnica, policija, svi samo kažu "pa probajte razgovarati sa suvlasnicom". Ali ona uopće ne želi kontaktirati sa nama, ne javlja se na telefon, ne otvara nam vrata. Ne znam da se ovako nešto nekome dogodilo. Bilo bi dobro kada bi se javio netko sa istim ili sličnim iskustvom, mada čisto sumnjam da je još netko ovo doživio.
  3. Bio sam kod javnog bilježnika i on je rekao da u arhivi nema navedenog kupoprodajnog ugovora, kao da je to ugovor otprije 13 godina i da ga oni više nemaju u svojoj arhivi. Ne znam da li je to po propisima, ne kužim se u to. Uglavnom, kaže mi da donesem original i da će mi on ovjeriti fotokopiju. Ali original ugovora mi ne da suvlasnica. Pokušao sam kontaktirati prodavateljicu jer ima istovjetan primjerak ugovora, ali je ona nakon preudaje odselila iz Hrvatske i nedostupna je. Mogu li sudskim putem natjerati suvlasnicu da mi da kupoprodajni ugovor i Aneks ugovora da se brat i ja upišemo kao vlasnici?
  4. Pozdrav, Imam jednu jako neugodnu situaciju, pa krenimo redom. Moj je otac prije 13 godina kupio stan i kao vlasnike naveo sebe i tadašnju vanbračnu ženu (u daljnjem kontekstu suvlasnicu) sa kojom je živio. Znači 50:50. Umro je prije nego je uknjižio vlasništvo na taj stan. Na ostavinskoj raspravi brat i ja naslijedili smo svaki po 1/4 navedenog stana. Rješenje o naslijeđivanju je odavno postalo pravomoćno. Na gruntovnici nam je rečeno da se ne možemo upisati kao vlasnici jer je prije prodaje stana prodavateljica promijenila prezime. Znači jedno je prezime u vlasničkom listu, a drugo na kupoprodajnom ugovoru. Moj odvjetnik izradio je Aneks ugovora kojim se to pitanje riješava i taj Aneks potpisali smo i ovjerili kod javnog bilježnika prvo brat i ja, a nakon par mjeseci suvlasnica i prodavateljica. I tu nastaju problemi. Naime, suvlasnica odbija dati kupoprodajni ugovor kao i Aneks ugovora da se brat i ja upišemo u ZK. Ne želi dati niti originale niti ovjerene fotokopije. Na gruntovnici su rekli da se bez toga ne možemo upisati i to mi je jasno. Što da uradimo? Koje su naše pravne mogućnosti?Napominjem da u predmetnom stanu živi suvlasnica i ne dopušta nam korištenje istog. Hvala unaprijed
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija