Jump to content

TinaRv

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Pozdrav, na susjednoj čestici je izdana Građrvinska dozvola za obiteljsku kuću, kao stranka u postupku izrazila sam svoje protivljenje gradnje pomoćnog objekta koji se oslanja na moju građevinu, no na žalost to nije uzeto u obzir isto kao što nije uzet u obzir prigovor drugog susjeda na čiji se ogradni zid taj pomoćni objekt oslanja. Građevinska dozvola još nije pravomoćna pa me zanima da li podnijeti žalbu na istu? Sve što tražimo je da se spremište udalji 3.metra od naše međe Unaprijed hvala na odgovoru
  2. Poštovani. Susjed je na samoj međi na mom ogradnom zidu bespravno sagradio katnicu, kasnije je istu legalizirao i nije me uključio kao stranku u postupku, dakle nisam znala, niti sam imala pravo prigovora. Zbog dobrosusjedskih odnosa sam odustala od "bitke" za svoje, čak mu svojevremeno dozvolila uređenje fasade koja je izvedena iz mog dvorišta, no to očito mom susjedu nije dovoljno i sad planira podići kat na tom legaliziranom objektu! Ima li ikakve šanse da ga zaustavim u tom naumu jer bi tako dobila zgradu koja bi narušila privatnost u mojoj obiteljskoj kući?
  3. U postupku je utvrđena bračna stečevina, priznaju mi se ulaganja od 53,71% a sestri pravo na nužni dio 1/4 prema presudi Županijskog suda. Postupak je vraćen na Općinski sud, ročište je zakazano u veljači do kad bi se trebali dogovoriti oko isplate nužnog d.
  4. Da, vođen je ostavinski postupak za pok.tatom ( 2012.god) no sestra je odbila primiti nekoliko poziva pa je javni biljkežnik oglasio poziv na oglasnoj ploči suda. Ostavinski postupak je okončan bez sestre koja sad traži nužni dio. Tata je Darovnim ugovorom 2002.god nekretninu poklonio meni, ali pošto ista predstavlja bračnu stecevinu sestra je u ostavinskom postupku za pok.mamom istakla prigovor radi povrede prava na nužni dio koji naravno priznajem. Sestra podnosi tužbu dan nakon tatine smrti i traži nužni dio za mamom i tatom.
  5. Nakon smrti majke sestra traži nužni dio što joj zakonski i pripada, međutim traži i dio nakon smrti oca koji se za života pismeno očitovao da se protivi da sestra (imenom i prezimenom) ne naslijedi ništa. Koji je pravni put? Hvala!
  6. Vlasnik sam Obrta za iznajmljivanje soba i apartmana (ne paušal) pa me zanima da li sam obveznik plaćanja komunalne naknade Gradu za stambeni ili poslovni prostor (sobe i apartmani)?
  7. Vlasnik sam Obrta za iznajmljivanje soba i apartmana (ne paušal) pa me zanima da li sam obaveznik plaćanja komunalne naknade Gradu za stambeni ili poslovni prostor?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija