Jump to content

jobbrecht

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Hvala. Što se toga tiče, ZAMP na svom FAQ na web-stranici kaže ovako: Je li ova moja varijanta sa Certiliom u biti istovjetna ovom slanju preporučenom pošiljkom, tj. bi li bila jednako 'jaka' kao dokaz na sudu? Odnosno - ima li smisla da si šaljem vlastite skladbe preporučeno i ne otvaram ako sam to napravio na ovaj način Certiliom?
  2. Pozdrav svima, jedno pitanje u vezi zaštiti glazbe od krađe.Recimo da imam PDF dokument s notama i tekstom i onda ga digitalno potpišem preko Certilie sa svojim OIB-om i otiskom prsta, naznačen je datum. Bi li to na sudu bio dovoljan dokaz da eventualno dokažem svoja autorska prava u slučaju krađe?
  3. Molim pomoć oko jedne hipotetske situacije. Dobio sam posao asistenta na sveučilištu u npr. Rijeci. U Rijeci mi je i prijavljeno prebivalište, ali tamo živim samo u srpnju i kolovozu. Rad u nastavi na faksu je dva dana. Plan mi je živjeti u Zagrebu (boravište) većinu tjedna zbog privatnih razloga i putovati u Rijeku na ta 2 dana. Problem? Sveučilište me zaposlilo misleći da ću živjeti u Rijeci (s obzirom na adresu prebivališta) i da mi neće morati plaćati putne troškove. Ja, međutim, ne želim živjeti u Rijeci. a) ima li sveučilište pravo odbiti mi plaćati putne troškove Zagreb-Rijeka-Zagreb s obzirom da su motivi za stanovanje u Zagrebu privatni? b) mogu li dobiti otkaz ako nastavim inzistirati na tome da ne želim živjeti u Rijeci? c) tijekom natječaja, koliki faktor ima mjesto prebivališta/boravišta kandidata za zaposlenje u državnim tijelima? Jesam li imao prednost jer imam prebivalište u Rijeci? d) ako osim toga odem i na doktorat u npr. Ljubljani na predavanja 1-2x mjesečno, plaća li mi sveučilište i putne troškove do tamo? (i to od Zga ili od Rijeke?) P.S. Tko financira putne troškove? Ministarstvo (kao i plaću) ili samo sveučilište?
  4. Ovako imam jedan slučaj s plagijatom, možda mi tko može pomoći. Jedna relativno nepoznata osoba napisala je 2002. godine pjesmu koja se izvodila lokalno (vokalno-instrumentalni sastav u jednoj crkvi). Pjesmu svakako svi znaju koji idu u tu crkvu, pa i šire. Pjesma nikad nije javno objavljena na YT niti na nekom CD-u ili albumu, samo se često izvodila i kažem, mnogi bi potvrdili da se izvodi već godinama. Neki dan gledam CMC i nailazim na neku random pjesmu (nije jako poznata) jedne pjevačice hrvatske: REFREN JE IDENTIČAN. Osim teksta naravno. Harmonije i melodija su isti 95%. Gledam na youtube, izašla je pjesma nakon 2010.! Iako se radi o onoj tipičnoj sekvenci Am-D-G-C... koja se koristi u mnogim skladbama, opet mislim da je svakako riječ o plagijatu jer melodija je identična! Koliko je vjerojatno da dvoje različitih ljudi napiše isti refren? Ima li osoba pravo tužiti autora plagijata i kako?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija