Jump to content

r00b

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Hey @Borbena7 hvala ti na savjetu i što si se javila! Budem zatražio nadopunu zahtjeva. Javim se naknadno ukoliko bude bilo potrebe. Lp
  2. Pozdrav Ekipa upravo sam dobio na potpis dokument u kojem me se traži suglasnost za skidanje TOT neto kunica s iduće plaće. Poslodavac kao razlog navodi grešku u programu obračuna plaće. Kako sam prošli mjesec uz povećanje plaće dobio i bonus nagradu iskreno razliku nisam ni primijetio. Poslodavac u suglasnosti navodi samo koliko neto HRK sam mu dužan, međutim ne navodi gdje je greška nastala. Nikako ne želim tuđi novac, ako je uplaćeno više od pripadajućeg iznosa drage volje ću to vratiti. No ne radi se o malom iznosu te bi volio isto tako onda dobiti novu platnu listu za taj prošli mjesec u kojoj ću vidjeti gdje je greška nastala. Dužan si nam TOT HRK a ne znam da li je to iznos plaće, bonusa, prijevoza, hrane??? 😅😅😅 Ovako na slijepo potpisati suglasnost mi se čini malo nepromišljeno. Da li imate kakav savjet za mene? Jeli imao netko slično iskustvo? Lijepi Pozdrav!
  3. Pozdrav svima, evo imam jedan upit ako mi tko može pojasnit. Znači kao po naslovu zanima me tko su te treće strane kojima tvrtka ima pravo dostaviti moje osobne podakte? Radi ostvarivanja prava i obveza iz radnog odnosa, odnosno u vezi s radnim odnosom tvrtka ima pravo dostaviti moje osobne podatke trećim stranama. Zaposlen sam u agenciji za zapošljavanje te preko nje obavljam poslove za "korisnika" agencije. U ugovoru o radu jasno se navodi tko je korisnik mojih osobnih podataka, samo agencija i korisnik. Treće strane osobno tumačim kao npr. korisnik agencije, zdravstveno osiguranje, mirovisnko osiguranje, medicina rada, porezna, banka... Kako je agencija za zapošljavnje ugovorila obavljanje poslova zaštite na radu te zaštite od požara s vanjskom tvrtkom (znači drugi d.o.o.) smatram da sam ja taj koji dostavlja moje osobne podatke njoj, a ne agencija za zapošljavanje. Ispravite me ako griješim. Dosada sam uvijek osobno davao svoje osobne podatke tvrtki koja je obavljala poslove zaštite na radu te je ona to kasnije povratno vraćala tvrtki u kojoj sam bio zaposlen. Iskreno ostao sam malo iznenađen Da li agencija za zapošljavanje ima pravo dostaviti drugim d.o.o. moje osobne podatke bez mog odobrenja? Ako da zašto im nije dostavila sve podatke nego me povratno zove tvrtka za zaštitu na radu da im dostavim još osobnih podataka? Unaprijed hvala! LP.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija