Jump to content

Ivo69

Korisnik
  • Broj objava

    24
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Pomislio i to, no u istoj su politickoj svezi ovdje...sumnjam da ne bi nasli nacina ne napraviti nista..
  2. Time je narusio prava radnika, odnosno zakonsku proceduru pri tzv.laksim i tezim povredama, iako ne postoje i bez obzira sto je pokusaj propao sada?? Takodjer samo uznemiravanje i telefonom i mailom i neprikladna trazenja i pitanja osobi te sugeriranja odgovornosti koja je privremeno i nalazom upucena na odmak iz rada je razlog da dam prigovor?? Ima toga jos i od prije nazalost (npr,kaze mi na mobitel:"posalji mi to i to ili nece biti place.."), i to onako s visoka i poluprijetnja..). Bojim se da ako ovo sve pustim bez ikakve prituzbe na krsenja zakona na moju stetu da ce to ostati nikom nista, a ako nesto napravim ipak bi pokazao da me se ne moze tek tako kao radnika tretirati... Samo evo ne znam sto tocno, koji siguran postupak, dopis napraviti da se mora uvaziti da sam se obratio ???
  3. Zalosno! I ja sam tako radio 300 na sat, svugdje bio i sve stizao,vec 14 godina. No sadasnjoj politickoj garnituri sam nepodoban, muce me vec godinu dana sto otvoreno sto perfidno sa strane. S obzirom je evo situacija da su nametnuli glasanje za otkaz no nisu uspjeli bojim se sa moram hitro reagirati sa nekom prituzbom ili trazenjem zastite samo ne znam tocno sto i kako,, jer po zakonu koliko znam otkaz odjednom zbog toga sto neko (politicka funkcija) kao nije zadovoljan ili "krivnje radnika" ima svoju neku proceduru da uopce do govora o tome.
  4. Postovani Sivko, nije cak niti to bilo u stilu "kad ces se pojaviti" da ispitaju teren, nego vrlo ozbiljno, a potpuno neutemeljeno terecenje da cu ja odgovarati ako to ne napravim tj, prodje rok. Sto je van pameti, pitam se (Boze me prosti) sto bi bilo da lezim u komi, sto da sam ruke polomio,i tko zna sto sve, da li bi tada shvacali da ne mozes biti odgovoran za ono sto ne mozes napraviti? Uglavnom situacija po mene je vrlo teska i ne znam vise sto uciniti. Naime pokusava me se vec godinu dana rjesiti i potjerati otkazom po svaku cijenu, smjesta mi se stalno, konce drzi politicka funkcija u organizaciji u kojoj radim. I evo dan dva nakon ovog mog upita ovdje, na sjednici upravnog vijeca mimo dnevnog reda potegnuta je tocka da mi se da otkaz i gotovo ultimativno se trazilo da to izglasaju jer celna osoba "nije zadovoljna mojim radom". Clanovi od njih 6 petoro su apsolutno bili protiv i u atmosferi "svadje" i konflikta sprijecili ovaj pokusaj i to bez da sam uopce znao da ista ta osoba koja me zove sprema takvo sto i da po toj logici ocito i to sto ne mogu napraviti je moj prekrsaj! Potpuni sok sam dozivio!!! Da ne duljim sad - molim Vas tko god zna sto mi je ciniti? Koliko znam po zakonu bi postupak morao ici tako da mi se iznese sto sam to "skrivio" te da imam pravo se ocitovati, odnosno prvo bi moralo ici opomena - ukoliko bi uopce skupili dovoljno necega da me terete. Pa potom ako se dogodi neko neispunjenje ili krsenje r.obveze otkaz (iskreno i vjerujte mi ne postoji krsenje,ni lakse ni teze). Kako da se zastitim u odnosu na ovo postupanje? I kako dalje, kako raditi u uvjetima i sa osobom koja je tako otvoreno pokazala samo zelju da me makne (i to politicku-nisam podoban, sve to trpim dugo i zato sam se i razbolio...). Inace sluzbeno ovaj manevar da me smijene ni nemam priopcen nego su mi neko sokirani i uznemireni clanovi odbora samo prenijeli tada. Pomagajte tko moze i zna sto napraviti, na rubu sam i zdravljem a i zbog bojazni da ne napravim krivi potez ili propustim zastiti svoja radna pa i ljudska prava....
  5. Hvala Sivko,to im nije palo ni napamet, ponasanje ignorira cinjenicu da sam van radne obveze,cak mi se uporno salju i mailovi koje vise ni ne otvaram,samo vidim da nest stiglo po notifikaciji u phone. Hvala Ruby, Logicno,da,no kad dozivis nelogicnost i namjerni sluzbeni dopis kojim ti se stavlja teret za neispunjenje stignes ovdje, da provjeris sa normalnim i dobronamjernim ljudima jer se uznemiris. Nazalost za ovako sto nema izgleda mjere zastite, iako je protivno propisima i osoba se time i vodi da ne mogu nicim uzvratiti..
  6. Molim da li tko moze konkretnije odgovoriti da li je dozvoljeno radnika ometati tijekom bolovanja-privremene nesposobnosti na nacin da se ultimativnim dopisom od njega trazi ispunjavanje odredjenog posla te usput navoditi da cu ja/radnik odgovarati ukoliko se to ne obavi u roku..!!? Meni to izgleda potpuno nenormalno i nelogicno, sama cinjenica odsustva zbog bolesti kosi se sa pojmom redovnog rada. Sto napraviti u ovom slucaju i ima li elemenata prekrsaja poslodavca?? S obzirom sa poslodavcem odnosno s novom osobom koja ga predstavlja imam stalnih problema vec godinu i duze jer konstantno vrsi neki oblik pritiska, nepostivanja strucnosti, nametanje svojevoljnih tumacenja,trazenje ili navodjenje na radnje i obveze suprotne zakonskim i internim aktima razmisljam i o otkazu, no naravno imam strah za egzistenciju jer bi time izgubio sva prava..nakon 15 god. rada.. Bitno za naglasiti i da osoba ima politicku moc i vlast.
  7. Molim ako tko zna gdje je tocno ili kojim propisom definirano sto su lakse sto teze povrede radne obveze , mjere, postupak...itd. Pretrazio sam bezbroj linkova no nigdje tocne upute ili jasno navedeno, kao da svi samo prepisuju od nekud, i ugradjuju po nahodjenju.. A radi se o tome da moram hitno urediti pravilnik o radu i stavke stegovne odgovornosti i znati gdje im je temelj, nije ni drzavna sluzba ni privatna nego neprofitna organizacija. Hvala unaprijed!
  8. Molim tko zna pojasniti i odgovoriti slijedecu situaciju posto imam ozbiljne probleme i nedoumice oko toga. Naime, zaposlenik sam na rukovodecem radnom mjestu i jedini, za neprofitnu organizaciju, u najvecoj mjeri sve vezano uz organizaciju rada, raspored vremena i obveza, godisnji odmor itd. sam odredjuem (po statutu i pravilniku), nemam neposrednog radnog rukovoditelja, odgovaram upravnom vijecu kroz godisnja izvjesca i na redovnim sastancima. Za godisnji odmor donesem odluku o rasporedu (uvijek u dva dijela), no to je tako na papiru... U praksi mi je gotovo nemoguce iskoristtiti u komadu duze od 5-6 dana, jer po drugim osnovama kao rukovoditelj moram voditi i brigu o poslovima da se naprave, jedno s drugim se kosi. Stoga je za 2017. navedeno u rjesenju (koje sam sebi moram i napisati) 12 dana u srpnju i ostatak prenesen u 2018., koji se ima iskorostiti sad u lipnju.No u prosloj godini taj prvi dio naprosto nisam mogao ostaviti posao, samo 5 dana je stvarno koristeno. Pitanje: da li sam "kriv" ili izvrsio "prekrsaj" sto sam kao odgovorna osoba procjenio da moram raditi umjesto biti na g.o.? Uz napomenu da u evidenciju radnog vremena sam naveo tih realnih 5 dana. Sada me odgovorna osoba upravnog vijeca zeli prijaviti i kazniti sa tvrdnjom da sam morao u 2017. biti na navedenom g.o., i/ili formalno upisati u evidenciju sve dane prvog dijela kao da su stvarno bili g.o., iako sam vrsio poslove i radio upravo i sa tom osobom i zna da drukcije nije moglo. Ovo se zbiva jer doticna zeli naci nacina da me kazni ili mi da otkaz..vec je bilo i drugih pokusaja na druge nacine zadnjih 4 mjeseca. Molim savjet i pomoc (p.s.trenutno zaista koristim planirani drugi dio g.o. i smatram da nisam duzan svaki dan gledati mailove i sve drugo, u svim komunikacijama i izvjescima inace uvijek naglasim da sam u "nemogucoj" situaciji dugo godina kao jedini uposleni i to kao odgovorni direktor i da je to problem jer ne mogu non stop raditi a niti ne odraditi nesto, neka zamjena ili slicno bi bar dio rjesila..:-( Hvala unaprijed na svakom savjetu.
  9. Znate li mozda da li je prihvatljivo u praksi prvo pismeno ili e-mailom poslati i opisati sve potrebno da se odvjetnik uputi u problem, te potom dogovor za usmene konzultacije? Naime imam hitnu potrebu zatraziti savjet i na neki nacin zastitu, da imam spremnu za ne daj Boze, no nije bas da sam pri novcu za puno sati..za pocetak. Radi se o radnom odnosu i cinjenjima na moju stetu, te za koji dan slijede sastanci u organizaciji i sumnjam da iza ledja se spremaju scenariji i radnje koje mi mogu stetiti, a zapravo tako ne bi smjelo biti, po aktima me se o svemu mora izvjestiti. Cak razmisljam za taj sastanak imati odvjetnika kraj sebe no vjerovatno su to tarife posebne ? Hvala na odgovoru, laik sam i bez iskustva u bilo kakvim spornim stvarima...
  10. Pa navedoh.., evo jos jednom da probam u kratkim crtama: predmet je revizijsko izvjesce iz 2014. , i da po tom pitanju me se poziva, odjednom nakon 4 godine! Ja sam jedini uposleni i po duznosti poslovno zastupam i imam svoje odgovornosti u odredjenoj mjeri ali tijela organizacije su iznad mene i neciji potpisi imaju tezinu iznad moje, a ja ne mogu nista sam. Da su utvtrdili tad nesto kaznjivo revizori bi to po duznosti odmah javili dorhu. I da ne jave dorh to sve dobije. Ocito da nisu. Ispravilo se vecinu toga vrlo brzo (nist posebno, rokovi razni, neki dokument i slicno sto nemas ili je krivo napravljeno, greske knjigovodje , upozorenja da se nest mora obaviti dva puta a nije se obavilo nego jednom, jedino "nezgodno" je bilo sto je mjesecni dohodak (moj) bio obracunavan manje nego li stoji da bi trebalo..i jedva utvrdili kad i zasto se to poremetilo. Potom sve gotovo se ispravilo i tako i dano konacno ocitovanje reviziji. Pa valjda je bilo vazece. Tako da nejasno zasto sad upitno ili kaznjivo, da li netko nabada i namjesta nesto, ako prodje prodje, da li su druge osobe ili ja cili (a koliko znam nisam nist nezakonito radio), bezbroj je kombinacija moguce tko i protiv koga tu nest zaigrao. Ja Ponio to ocitanje, rece mi da je o tom je rev.izvjescu rijec, ja dao papire sta se obavilo, ispravilo..(to sam ponio za svaki slucaj), i to je najmanje trajalo, svo ostalo vrijeme pricali neobvezno, opcenito..I samo jos eto rece da im posaljem mailom ostalo sto treba, poslao sam i to. Tako da i dalje nisam siguran..da li je to sad pocetak za nest dalje i "protiv" koga ili neuspjela prijava (jer da po duznosti sigurno ne bi proslo 4 godine)....
  11. Nazvao me covjek danas da samo jos nest mu faxiram jer nije mogao isprintati, pa da "to rjesimo"-kaze....pa sad jel to "to" ili ce tek biti ne znam..
  12. To gore prvo citirano napisah ocekujuci da bude kao sto se tu najcesce navodi: "krece formalno ispitivanje, kazu ti, smimanje..itd". No nije bilo ili mi nije rekao, cini mi se da cim sam ja odmah poceo vaditi papire o ispunjenju tih stavki revizije, i jednu vaznu odluku izmedju ostalog (ne moju) koje nisu bili ni trazeni vec ih ponesoh ako zatreba, da nije niti isao dalje od toga..nista, pricali opcenito nevezano za to.., i jos samo mailom par stvari rekao da mu mogu poslati.
  13. Nikakvu ni kuvertu ni cd nisam vidio, covjek uzeo to nest papira koje sam slucajno ponio racunajuci ak zatrebs, ostale neke je rekao da nek posaljem, te smo samo pricali neobvezno o svemu i svacemu, bukvalno, .. A ovo je kao predmet da je "zlouporaba ovlasti", cija ne znam, ja sluzbeno moram dati papire ili stagod, nema tko drugi, velim u pozivu nije pisalo u kom svojstvu sam..
  14. Nije mi nista rekao o snimanju, a 70% sto pricali bilo opcenito, onak ko na kavi .. Nist potpisao nisam.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija