Jump to content

sophiepravo

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je sophiepravo objavio

  1. Hvala. Treba li obavijestiti sud da je smetnja prestala? Sud je odredio očevid kroz nekih 15ak dana, a ja baš nemam nikakvog iskustva s time, što konkretno radi vještak i posebno u slučaju kad je smetnja prestala?
  2. Moja majka je podigla tužbu zbog smetanja posjeda, ta smetnja je u međuvremenu prestala- počinitelj je naknadno izvadio lanac s lokotom koji je stavio na dvorišna vrata, što učiniti u tom slučaju- je li jedina opcija povlačenje tužbe ili se postupak može nastaviti jer je smetnja ipak učinjena? Ako se povlači tužba, što to znači za troškove postupka, tko ih mora podmiriti (ako se uzme u obzir činjenica da je do tužbe došlo zbog počinjenog smetanja)?
  3. nakon podneska 15.03. kojim sam obavijestila sud o smrti tužiteljice, prema e-predmetu donijeto je rješenje o prekidu, a danas smo primili dopis da je u tijeku parnični postupak i da u roku 15 dana dostavimo rješenje o nasljeđivanju ili drugi dokaz tko su nasljednici, što sad- pričekati ostavinski, pretpostavljam da nema nekog roka u kojem bi to trebalo biti??, da li moja majka sad dolazi na mjesto bake kao tužiteljica? kakav dokaz ona uopće može dostaviti na takav dopis?
  4. je li to bila dužnost odvjetnika tužiteljice ili je uobičajeno da to napravi sam nasljednik
  5. ne, nije donijeto rješenje o prekidu postupka, bar mi o tome nemamo nikakvih saznanja. na koji način moja majka može preuzeti postupak, prijedlogom, na poziv suda- kako? što trebamo konkretno napraviti prije ostavinske rasprave- da na nju dođemo pripremljeni?
  6. hvala! da li to trebamo riješiti do ostavinske rasprave, znači angažirati odvjetnika i podnijeti tužbu prije ostavinske rasprave?
  7. baka i djed su 2010. godine darovali kuću sa zemljištem svojoj kćeri; ugovora o doživotnom uzdržavanju nema, ali je postojao usmeni dogovor da će se brinuti o njima, pomagati im u svakom smislu, dakle, skrbiti o njima, a to je i bio motiv za sklapanje darovnog ugovora, što je po mom mišljenju prijevara; nakon što se uknjižila kao vlasnica nekretnine, dakle od 2010. godine kćer više nije posjetila ni kontaktirala svoje roditelje, djed je u međuvremenu umro, a baka je u 89. godini života tužila kćer i zatražila opoziv darovanja zbog grube nezahvalnosti; ali baka je umrla prije ročišta; mi (moja majka, brat, njegova žena...) smo se brinuli o njima do smrti, što je i obveza moje majke-briga za roditelja, dok je moja teta dolazila u zadar na ljetovanje- boravila u hotelu, i trošila neumjereno, a da nije niti kontaktirala majku; trenutno čekamo poziv na ostavinsku raspravu, i tada bi trebali dobiti od njezine odvjetnice spis i pitanje je: što i kako dalje? da li mi nastavljamo tamo gdje je baka stala- jer na djedov dio nemamo pravo, u smislu tužbenog zahtjeva, dakle, da li dalje tražimo opoziv darovanja iz tih istih razloga- gruba nezahvalnost, zakonska obveza uzdržavanja...ili zahtjev treba biti drugačiji, ujedno i tražimo kvalitetnog odvjetnika u zadru?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija