Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

gmail

Korisnik
 • Broj objava

  59
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. stručna procjena hrvi

  Kako češ protumačiti upravni sud gdje me zastupala odvjetnica gdje je navedeno i kronični HEP.C 2012 dok nisam imao cirozu na papiru ! obrazloženje HEPATITIS nije u progresiji i nema osnova za povečanje vojnog dijela a 5 godina poslije otkrili cirozu ! Kod tebe je HEPATITIS i mogu svakako tumačiti ali kod ciroze ima tijek vremena,od kroničnog do ciroze treba proči najmanje 25 godina i to niko ne može pobiti osim face iz HZMO oni su najpametniji i uvjek če nešto naći da te otkantaju i još se sprdaju navedeno ciroza je u stabilnom stanju¸¸¸stabilno stanje ciroze poslije HEPTITISA nosi 60%! ovih dana očekujem rješenje za RVI i iskreno več pišem žalbu iako još nisam dobio rješenje¸¸¸
 2. stručna procjena hrvi

  Vještaci PLP se vode po listi invalidosti a Zagreb ili ne zna ili ne želi1
 3. stručna procjena hrvi

  To je njihovo obrazloženje da me otkantaju? ciroza mi je otkrivena 2016 ¸¸¸ako to nije pogoršanje,šta bi onda trebalo pogoršanje oni povečavaju samo na šta imaš RVI u mome slučaju PTSP i na vještačenju mi je vještak dao prolaz ali na psihu a ja sam uporno naglašavo cirozu i fino mi je dao do znanja da ne može zato što RVI nemam na hepatis c. Na papiru sam invalid 60% a u praksi je drugačije i ponavljam,lista invalidosti ciroze,kompenzirana ciroza 60%,dekompenzirana 70% a to što oni tvrde da je stanje stabilno je samo dokaz bezobrazluka i maltretiranja branitelja i da dobro si napisao! ciroza je u stabilnom stanju dok ne pređe u dekompenzaciju a zatim u ono najgore.
 4. stručna procjena hrvi

  Ne buda! bio sam na vještačenju za omjer i ne priznaju zato što RVI imam na PTSP a on po njihovom nije u pogoršanju a ciroza,oslabljen sluh sve pod civino! komisija za RVI ako mi od 80% ostavi bar 50% sveukupno,imao bi osnove jer bi imao i cirozu dio RVI onda imam šanse za povečanje,šanse za RVI znam da su male i evo čitam E građani da je predmet riješen 26,6 u središnjoj službi i arhiviran i očekujem iza nedelje presudu pa kako bude iskreno ne oćekujem pozitivno jer to ista ekipa rješava kao i za omjer rat,ostalo i zato sam skeptičan¸¸¸Ha pozdrav i javim kako bilo da bilo?
 5. stručna procjena hrvi

  Kad dobijem rješenje iz Zagreba a prošlo više od mjesec dana javim presudu drugih vještaka bilo negativno ili pozitivno?
 6. stručna procjena hrvi

  Buda u kombinaciji je! PLP u Osijeku vještaci su mi dali i obrazložili ukratko 20% PTSP i ciroza nakon preboljelog hepatitisa c 60% sveukupno 80% jer su se vodili kako su mi rekli po tabeli postotka invalidnosti a 10% je blaži oblik PTSP tako da je 20% i 60% ciroza i sad Zagreb sa kojim imam neugodna iskustva i ne bi me čudilo da mi ostave samo PTSP a buda ja živim u nadi kao što si ti stavio u zagradu da bi ja volio? Zagreb je cilj bio bi zadovoljan i sa 50% da imam osnove za vještačenje radi povečanja vojnog dijela mirovine koja je sad 40% i najniža¸¸¸¸pozdrav
 7. stručna procjena hrvi

  Pozdrav! imam 30% na PTSP na prvostupanjskoj komisiji u Osijeku su mi znatno povečali invalidnost zbog jedne opake bolesti gdje ne može doči do poboljšanja da li zbog drugih bolesti mora biti 3 puta izlazak naravno ako mi Zagreb ne skine puno ili sve osim tih 30% na PTSP.
 8. Priznavanje HRVI

  Komisija je bila u tvrđi a valjda su taj dan pozvali za prolaz sa jakim papirima a ja od prije imam 30% na PTSP trajno a išao sam zbog druge bolesti koju ne bi poželio nikom i to su spojili a posljedica rata a šta če Zagreb odlučiti to je na njima i ja se ne nadam da če tako biti to jest prihvatiti osim ako se budu ravnali po listi ivalidnosti
 9. Dobro veće suborci!komisija u Osijeku je odrađena i ja zadovoljan,povečanje R.V.I. kao i ostali a bilo nas je tridesetak i svi zadovoljni! podigli mi mojih 30% ni u ludilu se nisam nadao e sad još drugostupanjska komisija valjda neče puno skinuti.koliko se čeka na odgovor iz Zagreba ako je neko prošao to zna eto toliko,pozdrav
 10. stručna procjena hrvi

  Poštovani suborci! prošao vještačenje u Osijeku/tvrđi/ bilo nas je oko 30 i svi dobili povečanje,komisija je izuzetno korektna i ljubazna¸¸¸sve traje par minuta,potpišeš i ako si iz drugog grada dobiješ kuči novac za prevoz i što je najbitnije odmah ti kažu postotak i da li si zadovoljan,dobro moraš imati kontinuitet lječenja i zato su svi bili zadovoljni a komisija stručna sve po pravilima struke i po zakonu invalidnosti! imao sam 30% na PTSP i nisam se nadao ničemu čak sam se bojao smanjivanja samo sam čuo 70% i da li sam zadovoljan tvoja invalidnost po struci /ciroza/ iznosi 60% i PTSP sve skupa 70%,znam da če Zagreb to smanjiti ali me je dojmila ljubaznost komisije a Zagreb ako bi se vodio po listi invalidnosti valjda neče vratiti na isto 30% mada ne bi nikom poželio takvu dijagnozu i bio bi zadovoljan i sa 20% ali bez ciroze a to sam napisao da se netrebaju bojati Osijeka i njihove komisije samo što više nalaza i bez panike izuzetno su fer i korektni.
 11. stručna procjena hrvi

  Poštovanje,želio bi se nadovezati na temu HRVI! stručnu procjenu za bolesti ciroze jetre sam prošao još prije više od 2 godine i danas dobio poziv za Osijek iako sam i sam odustao od silnih pokušaja za neko povečanje,bilo mirovine ili HRVI jer sam izvisio na svakom pokušaju.imam 30% rvi na PTSP ina nagovor pravnice pri HVIDRI predao nalaze i pošto imam najmanju mirovinu 40% VOJNO a ostalo civilno,mirovina mi je manja od 3000 kuna iako imam 900 borbenog sektora ali nemam pravo na to povečanje i sad me zanima pošto pušem i na hladno jer znam da od povečanja nema ništa za HEPATITIS C I NAKON TOGA CIROZA da li mi mogu smanjiti ovih 30% na PTSP.hvala svakom ko mi to objasni i da li sad da odustanem da ne ostanem i bez invalidnosti.
 12. Status RVI i prava uz to

  Poštovani,predao sam papire prošle godine u 2 mjesecu a za Osijek je poslano u 7 mjesecu!imam invalidost 30% ali zbog pogoršanja druge bolesti od posljedica rata od poziva ni P¸¸ šta se dešava da li to rješavaju bez mene,odnosno bez moga prisustva¸¸¸pozdrav
 13. dragovoljac-status

  Danas bio u uredu za obranu,dobio obrazac za popuniti jer me ne mogu nači,jednostavno ne postojim,srečom imam iskaznicu od narodne zaštite! rečeno mi je da moram imati 2 svjedoka i presliku osobne nadređenih. Sve ču to obaviti ali se bojim kao i prije nekih 12 godina!Neću opet dobiti jer mog kartona nema i đaba svjedoci pod moralnom odgovornošču i njihovom osobnom iskaznicom! čak su mi to u lice rekli,ako nema kartona,nema ni papira a bio od 5 mjeseca u civilnoj i onda preustrojom u narodnu zaštitu do 25.12.1991 i odlazak u ZNG 26.12.1991 kao kurir,znači bez prekida.
 14. dragovoljac-status

  Satus branitelja imam,vojni sam invalid 30%,samo tražim status dragovoljca jer mi je mirovina među najmanjima iako imam opču nesposobnost 40% vojno a ostalo civilno.
 15. dragovoljac-status

  Pozdrav! 2.5 1991.sekreterijat za narodnu odbranu me zvao da obnašam dužnost,kurira,na kojem mjestu sam se nalazio sve do 25,12,1991.26.12,1991 sam več bio u postrojbama ZNG.kao kurir bio sam veza između pojedinih patrlnih grupa(kasnije od 30.7 1991 vodova odreda N.Z. Funkciju kurira sam obnašao i za vrijeme blokade i osvajanja garnizona J.A pri čemu je dio odreda N.Z.aktivno sudjelovao 2006 sam tražio da mi se to prizna kao status dragovoljca.Ured za obranu Slav.BROD me odbio uz obrazloženje! Uvidom u službenu evidenciju pripadnika Narodne zaštite utvđeno je da se ne nalazim na popisu pripadnika Narodne zaštite,da ne postoje podaci o vremenu pripadosti odreda,nema podataka o dužnosti,niti postoje podaci o obnašanju dužnosti? Žalio sam se i predočio iskaznicu MZ centar i kurirsku legimitaciju sa ev.br 00,dostavio sam i izjavu svjedoka nadređenog natporučnika a nije ni saslušao takođe nadređenog svjedoka koji je bio predsjednik kriznog štaba e sad po mome to što oni neče ili ne znaju ili nemam prava kao kurir ja još uvjek imam kurirsku legimitaciju sa potpisom izdavatelja,tadašnji sekretar Pero Perič(ne navodim pravo ime,dakle iz narodne zaštite kao kurir 2.5.91 odlazim u ZNG 26 12 1991.Imam li ja prava na status dragovoljca ili ne,zahvaljujem unaprijed ako mi neko to obrazloži¸¸¸pozdrav ma gdje bili
×