Jump to content

Anita2705

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Tako je, prvo cu postavit upit njima. A prosetat cu i do odvj. ureda u kojem je odvjetnik pok. svekra radio. Tko zna, mozda cuvaju takve stvari. Hvala sto ste mi razbistrili misli. Pozdrav!!
  2. 1. Oba rjesenja su izdana od Komisije za nacionalizaciju pri NO Sušak u Rijeci. Oba riješenja koja imamo su preinake koje su nastale nakon žalbi na rješenje. Tim preinakama se ostavljaju u posjedu djelovi kuće dosadasnjim vlasnicima dok se dio kuće nacionalizira. U tim rjesenjima o preinakama ne spominje se " u ime". 2. Zadnji dopis koji imamo jje taj u kojem svekra pozivaju da ukoliko je jos uvijek zainteresiran otkupi 1/3 kuce koja je nacionalizirana. Nikakav dokument o kupnji nemamo. 3. Nemamo info je li svekar tj. njegov odvjetnik tada predao zahtjev za povrat. Niti imamo bilo kakav dokument o povratu. Ne znamo mozemo li od odvjetnickog ureda zatraziti uvid u tadasnje predmete obzirom na rok cuvanja takvih predmeta.
  3. Pozdrav, iz dokumenata iz 1960. g vidi se da je dio kuće bio nacionaliziran (1/3 kuće). Od 1970. -1983 pok. svekar šalje nekoliko dopisa "Gradskom poglarstvu" da otkupi tu 1/3 kuće na što se oni oglušuju sve do 1983. kada mu šalju ponudu za otkup. To je zadnje što imamo od dokumenata. Devedesetih godina postoje nekakvi izvadci od Grada Rijeke o prihodim i rashodima zgrade gdje je navedeno da je grad vlasnik svih stanova, a ostalih vlasnika nema. U tim dopisima nisam nigdje naletila na " u ime".
  4. Postovani, postoje nekakvi dopisi iz tog doba o oduzimanju imovine.
  5. Poštovani, suprug je nakon smrti svog oca naslijedio nekretninu koja je bila nacionalizirana ( ostavinska je provedena 2016.) Posjeduje vlasnički list kuće i dvorišta na kojem je on naveden kao jedini vlasnik, tereta nema. U spomenutoj nekretnini živi gospođa koja ima ugovor sa gradom Rijeka i isti se obnavlja svakih pet godina. Kako bi se navedena nekretnina adaptirala kontaktiran je Grad Rijeka da se utvrdi koja su prava gospođe koja tu stanuje. Tada se pojavljuje problem jer Grad Rijeka tvrdi da nekretnina nije u vlasništvu supruga već u državnom vlasništvu. Pitanje koje nas sve muči je kako je suprug nakon ostavinske mogao dobiti vlasnički list bez tereta ukoliko je nekretnina u vlasništvu države i kome se obratiti da bi se ustanovilo stvarnog vlasnika? Hvala
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija