Jump to content

tamy1302

Korisnik
  • Broj objava

    8
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Mogu vam reći slučaj mojeg bratića koji je htio isto darovati stan koji je naslijedio iza svoje majke svojem malodobnom djetetu jer je isto bio u blokadi (jamac osobi koja nije plaćala kredit).Može se naravno,no imate situaciju ako npr. želite taj stan prodati obzirom da je malodobno djete u pitanju Centar za socijalnu skrb može odlučiti da je npr. prodaja protivna koristi djeteta i to vam onemogućiti. Znači malo se raspitajte o tome. Ako je djete malo vi dok god ne postane punoljetno na neki naćin ovisite o centru za soc.skrb. Moj bratić je na kraju odustao od toga.
  2. Pozdrav . Moja teta je kupila kuću no nikada nije ovjerila niti ima(zagubila vremenom)papire sa potpisima prodavatelja. Sada idemo na rješavanje imov.pravnih odnosa i zanima me ako je jedan od nasljednika (po rješ.o nasljeđivanju)umro i u njegovu ostavinu NIJE uvrštena nekretnina na koju se moja teta želi upisati da li izjavu o odricanju moraju njegovi nasljednici ispuniti? Nije uvrštena jer je do tada već bila prodana mojoj teti. I također me zanima da li se izjava uzima od supruge pokojnog ili i od njegove djece ?Molim hitno pomoć s obzirom da nam je rasprava zakazana za 15.02. Mi smo pozvali sve gruntovne vlasnike. Ovaj nije nikada ni bio upisan u gruntovnicu no sa svojom braćom iza mame je 1/4 vlasnik nekretnine.Hvala
  3. Nisam doplačivala ratu jer ne bi imala od čega živjeti s obzirom da sam dobivala van oko 2500 kn....
  4. Nadam se da blokada moga računa neće utjecati na eventualno dizanje novog kredita da vratim Eosu .No,ne znam jer točno ,ali čula sam da se navodno ne može dići opet hipotekarni na istu nekretninu? Možda vi znate? Iznos koji moram platiti je 290 tisuća kuna plus 55 tisuća kamata. Ja mogu dići novi kredit jedino na ovaj stan opet jer ništa drugo nemamo. Takodjer sam čula jučer od jednog odvjetnika da se jedina nekretnina ne može ovršiti i da se samo osoba pozove na pravo za dom???I da je to po eu i niti jedan sudac se ne može oglušiti o to?
  5. Kredit koji sam otplatila za dužnika nije bio moja matična banka.
  6. Kredit po kojem sam jamac se naplaćivao putem ovrhe direktno poslane u moje računovodstvo. Taj kredit sam otplatila (nikada nisam dobila natrag novac) te je sjeo moj kredit isto temeljem ovrhe jer je prošlo vremena dok sam mogla njega početi plačati. No,kako sam otvorila u medjuvremenu zaštićeni račun iznos koji je uplaćivalo moje računovodstvo za moj kredit nije pokrivalo cijelu ratu.
  7. Molim vas ako je moguće savjet/pomoć. Naime podigla sam hipotekarni kredit kod Addiko banke da podmirim sva dugovanja koja sam imala. Stan koji je dan pod hipoteku vlasništvo je moje mame koja je kod javnog bilježnika dala suglasnost za to. Kako sam jamac osobi koja ne vraća kredit sjeo mi je par mjeseci nakon dizanja mog kredita njezin kredit na plaću. Nisam bila u mogućnosti plačati svoj. Moj kredit je tokom vremena otkazan. Moje računovodstvo je uplaćivalo koliko mi je 1/3 plaće jer sam zbog tog kredita završila u blokadi i otvorila zaštićeni račun. Dobila sam obavijest od Addiko banke prije mjesec dana da je moj kredit prodan Eos matrixu. Nitko me još nije zvao od njih pa sam nazvala ja njih i čekam povratni poziv. Ono što me zanima može li Eos Matrix oglasiti prodaju mog stana bez mog znanja? Ja iskreno ne bježim da je to moj kredit, ali bojim se s obzirom da sam bila u blokadi zbog tog kredita da mi nitko neće dati novi da to otplatim i naravno koliku kamateu će mi oni zaračunati? Jednostavno ne znam što da radim? Strah me je ne javljati se ako me nazovu(to je jedina nekretnina koju imamo). Mama ima malu mirovinu i niti ona ne može dići kredit da se to otplati. Da li uzeti odvjetnika? Molim vas savjet ? Hvala unaprijed
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija