Jump to content

Domagoj81

Korisnik
 • Broj objava

  29
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Stecajni postupak

  Hvala.Razumijem taj dio.Interesira me sa pozicije vjerovnika, dakle on nema mogućnost namirenja tradžbine više nikad,nikako?
 2. Stecajni postupak

  Molim pomoć; ako je kod potrošača otvoren i zaključen jednostavni postupak stečaja nad imovinom, dug iznosi 20.000 kn, a vrijednost imovine je manje od 10.000. Na rješenju stoji da se potrošač oslobađa preostalih obveza u odnosu na vjerovnike (...) Tko preuzima te obveze, što dalje sa tim dugom?
 3. Molim pomoć, ukoliko privatna firma prodaje nekretninu koju ima u vlasništvu, da li postoji obveza javnog oglašavanja prodaje,kao kad se radi o nekretninama u vlasništvu države? I kojim propisom je to pitanje regulirano? Hvala!
 4. Zatvoren žiro račun udruge

  Prilikom osnivanja Udruge, morali smo otvoriti žiro račun. Budući da udruga još nije profunkcionirala, dogodilo se to što se dogodilo. Dakle, ako ne postoji obaveza postojanja računa svakako ga nećemo ni otvarati dok ne krenemo sa radom. Hvala
 5. Zatvoren žiro račun udruge

  Molim pomoć, udruga koja formalno postoji godinu i pol, nema članova niti aktivnosti, pri osnivanju je otvoren žiro račun na koji nije bilo uplata, te su se nagomilali troškovi vođenja računa ( cca 250 kn ) koji nisu na vrijeme podmireni. Danas je od banke došla obavijest o zatvaranju račun bez otkaznog roka, te udruga mora podmiriti trošak, tj.dugovanje. To cemo i učiniti. Ali sad nas zanima što dalje, udruga postoji i ne mislimo je ugasiti još, što sad sa računom...kako dalje?
 6. Molim pomoć; direktor želi izmjenu Ugovora o radu za sve radnike i to u dijelu plaće, do sada je bila Ugovorena plaća u brutto iznosu. Sada traži da se navede da će biti plaćeni po satu ( npr. efektivno radno vrijeme u satima x 30 kn). U biti, fiksnog dijela nema. Da li ej to uopće zakonski dozvoljeno?
 7. Aneks međuvlasničkog ugovora

  Molim pomoć, za potrebe etažiranje u gruntovnicu je preda Međuvlasnički ugovor sa ovjerenim potpisima. U kratkom roku iza toga dolazi do promjene vlasništva u četiri stana u stambenoj zgradi. Iz gruntovnice su tražili da napravimo aneks međuvlasničkog ugovora sa izmjenama. Tko sve potpisuje taj aneks, tj. da li je potrebna ovjera potpisa od strane svih suvlasnika, opet ispočetka? Hvala
 8. Poštovani, trebam savjet; da li direktor firme koja ima jednog zaposlenog + direktor, može raditi 4 sata na blagajni. Znači, ima radnika u ugostiteljstvu koji radi 8 sati, i on kao direktor bi radio još 4 sata? Da li je to moguće i kako regulirati?
 9. Molim pomoć; dobio sam presudu za prekršaj u kojoj sam proglašen krivim ali sam oslobođen plaćanja kazne, te moram platiti troškove postupka od 200 kn. I to u roku 15 dana od pravomoćnosti, a na presudi stoji rok za žalbu od 8 dana. Kada ce biti pravomoćna tj.kada moram uplatiti, i hoću li dobiti kakvu obavijest da je pravomoćna? Hvala
 10. Ugovor o radu

  Molim pomoć; Ugovor o radu je potpisan 1993.g. na neodređeno. Neke zakonske odredbe su se mijenjale i sad više ne stoji ono što piše u Ugovoru. Da li se sa radnikom trebalo sklopiti novi ugovor ili napraviti aneks, ili kako? Radi se o tome da se inspektoru rada trebaju dostavit ugovori, a ugovor potpisan 93. i od tada nije mjenjan. Što napraviti?
 11. Molim pomoć, ukoliko je radnik do sada imao sklopljen Ugovor o radu na puno radno vrijeme, i na njegov zahtjev sada prelazi na nepuno radno vrijeme, da li je dovoljno napraviti aneks ugovora, ili je potrebno napraviti raskid starog i sklapanje novog? Hitno, Puno hvala!
 12. Ustupanje radnika

  Molim pomoć! Jedna osoba je vlasnik dva d.o.o.-a. Potrebno je radnika zaposlenog u A d.o.o. prebacit u B d.o.o., za potrebe izvršenja određenog posla u trajanju 6 mjeseci najmanje. S kojim ugovorom se taj odnos regulira?
 13. Popunjavanje ESPD obrasca

  prvi put popunjavam espd obrazac, i trebam Vašu pomoć! Naime ,u dijelu osnova za isključenje gospodarskog subjekta, Naručitelj navodi da GS kao preliminarni dokaz u ponudi dostavlja ESPD , te da naručitelj može prije donošenja odluke od ponuditelja koji je podnio ekonomski najpovoljniju ponudu zatražiti da u primjerenom roku dostavi ažurirane popratne dokumente ( izvadak iz kaznene evidencije....) Zanima me da li je kod popunjavanja obrasca dovoljno označiti odgovor NE, i da li je obvezno popuniti dio gdje stoji ako su relevantne informacije dostupne u elektroničkom obliku navesti stranicu...Dakle, moram li navesti stranicu tijela koje može izdati navedene dokumente ili ne? Nadam se da sam dovoljno jasno postavila pitanje, Hvala unaprijed,
 14. Otkaz- skrivljeno ponašanje radnika

  Da, radnik je upozoravan u više navrata ali nije reagirao. A što u slučaju da odbije primiti pismo? Kako ide stvar sa izvanrednim otkazom?
 15. Molim savjet; zbog neizvršavanja radnih obaveza poslodavac radniku daje redovni otkaz, skrivljeno ponašanje radnika, otkazni rok 15 dana. Radnik odbija potpisati odluku o redovnom otkazu. Koje su posljedice tog nečinjenja? I da li u ovom slučaju poslodavac može dati izvanredni otkaz i na što se tu mora paziti? Hvala
×