Jump to content

caxx77

Korisnik
 • Broj objava

  4
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Postovani,imam jos jedno pitanje...Pitala sam Vas predhodno pitanje dobijanja Hr domovnice preko tate.Sada me interesuje ,Majka mi je Sr drzavljanka a njena majka odnosno moja baka je bila Hr drzavljanka.Moja mama je i po narodnosti madjarica gde se dosta tako i izjasnjavala ali prilikom upisa u moje Predskolsko upisala je narodnost hrvatica.Pa me interesuje da li preko tog dokumenta gde se ona izjasnila kao hrvatica po noradnosti iako nije nikada bila drzavljanka HR postoji neka mogucnost da tako izvadim HR domovnicu? Jer traze da ti se jedan od roditelja izjasnjavao kao hrvat po norodnosti na bilo kom dokumentu. Unapred hvala .
 2. Postovani zovem se Bojana i rodjena sam 1990 godine u Sremskoj Mitrovici.Tata mi je rodjen u Kninu 1964 godine.Tata je sa nekih 5,6 godina doselio u Srbiju.Isao je za utvrdjivanje drzavljanstva 2005 godine i dobio ga je 2006 godine. Ima Republickom drzavljanstvo Hrvatske.Pa mene interesuje ja sam sada punoletna osoba,da li imam neke mogucnosti za dobijanje HR drzavljanstva na osnovu Predaka i da li bi mi nesto znacilo jer moj tata ima dokaz o Republickom drzavljanstvu Hrvatske. Hvala Unapred.
 3. Ostvarivanje hrvatskog državljanstva

  Postovana,imam isti slucaj kao vas i u procesu sam.Molim vas da mi se javite na moj gmail:Dragisic.Bojana@gmail.com
 4. Ostvarivanje hrvatskog državljanstva

  Postovani,nov sam na ovom forumu.Moja situacija je sledeca:Rodjen sam u Rijeci 1985 godine,u trenutku mog rodjenja majka mi je HR drzavljanka,a otac mi je SR drzavljanin.Oboje su imali prebivaliste u trenutku mog rodjenja u Republici HR.U Maticnom uredu su mi dali navodno izjavu mojih roditelja,odnosno zapisnik posle 7 dana mog upornog trazenja u uvid u moje knjige rodjenja.Nisu mi dali uvid u knjigu rodjenja ,nego su mi dali taj zapisnik.Zapisnik nema ni pecat,ni dan ,ni godinu kada je to uradjeno.Navodno imaju potpisi mojih roditelja i maticarke,Stim sto potpis moje majke ne odgovara njenom potpisu kojim se potpisuje ceo zivot.Oba potpisa mi lice na ocev potpis ali u zapisniku je navedeno da su prisutna oba roditelja evidencijom u osobne karte.Pitao sam oca da li je to nekada potpisao,rekao je da nikada takav dokumenat nije potpisao ali mu lice da su oba potpisa njegova. Pa molim za savet kako i sta dalje i kome da se obratim i kom tjelu da se zalim ?
×