Jump to content

caxx77

Korisnik
 • Broj objava

  11
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Ostvarivanje hrvatskog državljanstva

  Postovani,da li neko od clanova ima zapisnik o opredeljenju vasih roditelja za vase Republicko drzavljanstvo,da je zapisnik iz Rijeke i da je iz 1985 ,1986god,10987 god? Mnogo bi mi znacilo ako neko ima ,da mogu da uporedim izgled vaseg zapisnika i svog iz tih godina ? Hvala unapred.
 2. Dozivotno uzdrzavanje i nasljedstvo

  Postovani,moja baka i ja smo napravile ugovor o dozivotnom izdrzavanju.Na prvoj strani ugovora pisu moji i bakini licni podaci.S tim sto moja adresa stanovanja na prvoj strani ugovora je tacna 15 maj a na zadnjoj strani ugovora gde notar overava pograsio i stavio 15 avgust pa u nastavku... detaljni podaci su svi na prvoj strani ugovora.Da li to moze da mi stvara neki problem sada u proceduri upisa zabelezbe u katastru i u buducnosti sa nuznim naslednicima da pobijaju ugovor? Hvala unapred
 3. Ugovor o darivanju nekretnine

  1.Postovani da li mi mozete reci vas savet ,odnosno kojim putem da idem da bi dobila tu kucu a da naslednici kojima baba neda nuzni deo nemaju nikakva prava posle babine smrti.Baba hoce samo meni to da prepise a da nemaju niko nikakva prava posle njene smrti? 2.Imam jos jedno pitanje koje konkretno interesuje moju majku.Njen otac je umro pre 2.5 godine .Ostavinskom raspravom moja mama i njena rodjena sestra su se odrekle svog naslednog dela i ustupile su sve njihovoj majci.Medjutim u medjuvremenu majka je prodala kucu i otisla da zivi kod cerke.Kuca je prodata bez saznanja i obavestenja moje mame koja bi bila po smrti njene majke bila prvi red naslednika takodje i njena sestra kod koje je majka otisla da zivi.Pa posto sam u prethodnom pitanju navela da su se naslednici odrekli prilikom ostavinske rasprave ,a kuca bi se prodala meni ,naslednici bi imali pravo da pokrenu da je ugovor fiktivan.Pa me interesuje u situaciji moje mame ako se odrekla naslednog dela kao i njena sestra i ustupile mami ,ona je prodala kucu bez ikakvog saznanja da li moja mama moze da pokrene tuzbu da je ugovor fiktivan vec sada ili tek posle babine smrti i koga ona tu tuzi ?
 4. Ugovor o darivanju nekretnine

  Postovani da li mi mozete reci vas savet ,odnosno kojim putem da idem da bi dobila tu kucu a da naslednici kojima baba neda nuzni deo nemaju nikakva prava posle babine smrti.Baba hoce samo meni to da prepise a da nemaju niko nikakva prava posle njene smrti?
 5. Ugovor o darivanju nekretnine

  Postovani... Mene interesuju prava i Vas strucni savet oko nepokretne imovine. Situacija je sledeca : Moja Baka zeli meni da pokloni kucu.Baka je vlasnik 1/1.Posle dedine smrti bila je ostavinska rasprava i svi naslednici sin i dve cerke su se odrekli svog dela i dali su njihovoj mami odnosno mojoj babi.Od te ostavinske rasprave kako je deda umro proslo je vise od 20 godina.U medjuvremenu babi je umrla jedna cerka ali iza te cerke su ostali njeno dvoje dece sto znaci da su oni medju prvim naslednicima ,ujedno sa drugom cerkom i sin- moj tata.Znaci ja sam njena unuka zeli meni da pokloni kucu uz pravo PLODOUZIVANJA do kraja njenog zivota.Pa me interesuje prilikom predaje poklona nekretnine mogu li ja da prepisem kucu na sebe?I interesuje me da li imaju pravo na nuzni deo svi naslednici posle njene smrti,iako su se odrekli svog dela prilikom dedine smrti -babinog muza i ostavili sve babi svoje nasledne delove. Drugo: interesuje me procedura oko kupoprodaje nekretnine.Kada bi ja kupila kucu od svoje bake.Prilikom tog kupoprodajnog ugovora moze li da se navede kalauza ili napomena kako vec da baba iako je prodala kucu ima pravo na plodouzivanje do kraja zivota? Gore sam vam navela sve naslednike,znaci kao sto sam rekli da su se odrekli svog dela prilikom ostavinske rasprave posle dedine smrti i ustupili babi.Da li naslednici imaju pravo da traze nuzni deo ili da podnesu tuzbu da je ugovor fiktivan. Nadam se vasem odgovoru i najboljem savetu.Hvala vam unapred .Bojana
 6. Postovani,imam jos jedno pitanje...Pitala sam Vas predhodno pitanje dobijanja Hr domovnice preko tate.Sada me interesuje ,Majka mi je Sr drzavljanka a njena majka odnosno moja baka je bila Hr drzavljanka.Moja mama je i po narodnosti madjarica gde se dosta tako i izjasnjavala ali prilikom upisa u moje Predskolsko upisala je narodnost hrvatica.Pa me interesuje da li preko tog dokumenta gde se ona izjasnila kao hrvatica po noradnosti iako nije nikada bila drzavljanka HR postoji neka mogucnost da tako izvadim HR domovnicu? Jer traze da ti se jedan od roditelja izjasnjavao kao hrvat po norodnosti na bilo kom dokumentu. Unapred hvala .
 7. Postovani zovem se Bojana i rodjena sam 1990 godine u Sremskoj Mitrovici.Tata mi je rodjen u Kninu 1964 godine.Tata je sa nekih 5,6 godina doselio u Srbiju.Isao je za utvrdjivanje drzavljanstva 2005 godine i dobio ga je 2006 godine. Ima Republickom drzavljanstvo Hrvatske.Pa mene interesuje ja sam sada punoletna osoba,da li imam neke mogucnosti za dobijanje HR drzavljanstva na osnovu Predaka i da li bi mi nesto znacilo jer moj tata ima dokaz o Republickom drzavljanstvu Hrvatske. Hvala Unapred.
 8. Ostvarivanje hrvatskog državljanstva

  Postovana,imam isti slucaj kao vas i u procesu sam.Molim vas da mi se javite na moj gmail:Dragisic.Bojana@gmail.com
 9. Ostvarivanje hrvatskog državljanstva

  Postovani,nov sam na ovom forumu.Moja situacija je sledeca:Rodjen sam u Rijeci 1985 godine,u trenutku mog rodjenja majka mi je HR drzavljanka,a otac mi je SR drzavljanin.Oboje su imali prebivaliste u trenutku mog rodjenja u Republici HR.U Maticnom uredu su mi dali navodno izjavu mojih roditelja,odnosno zapisnik posle 7 dana mog upornog trazenja u uvid u moje knjige rodjenja.Nisu mi dali uvid u knjigu rodjenja ,nego su mi dali taj zapisnik.Zapisnik nema ni pecat,ni dan ,ni godinu kada je to uradjeno.Navodno imaju potpisi mojih roditelja i maticarke,Stim sto potpis moje majke ne odgovara njenom potpisu kojim se potpisuje ceo zivot.Oba potpisa mi lice na ocev potpis ali u zapisniku je navedeno da su prisutna oba roditelja evidencijom u osobne karte.Pitao sam oca da li je to nekada potpisao,rekao je da nikada takav dokumenat nije potpisao ali mu lice da su oba potpisa njegova. Pa molim za savet kako i sta dalje i kome da se obratim i kom tjelu da se zalim ?
×