Jump to content

Blaski

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Pravnica mi tvrdi da se moj slučaj vodi po starom zakonu, u kojem je u vrijeme nastanka moje porezne obveze postojao i termin relativne zastare. Dakle riješenje sam dobio 2014 godine kada je nastala porezna obveza. Zastara krece dana 1.1.2015 i 1.1 2018 godine je proslo tri godine tijekom kojih ja nisam dobio nikakvu opomenu niti bilo kakvu izmijenu riješenja. A novi zakon o zastari stupa na snagu 1.1 2017 godine. Članak 5. U postupku oporezivanja primjenjuju se propisi koji su bili na snazi u vrijeme nastanka činjenica na kojima se temelji oporezivanje.
  2. Poštovani, molim Vas za savijet. Kupio sam nekretninu 2014 godine, te mi je ista bila prva nekretnina i oslobođen sam jednog djela poreza. Stiglo mi mi je riješenje prema kojem sam trebao platiti 7500 kn poreza. Na riješenje sam se žalio odmah po primitku( 2014 godie) te nisam dobio nikakav odgovor sve do danas (26.06.2018). U riješenju piše da se žalba odbija i da sam dužan platiti tih 7500kn. Dakle proslo je 4 godine od žalbe do riješenja! Postoji li kakva zastra? Kome se obratiti? Unaprijed hvala!
  3. Poštovani, Potrebna mi je informacija. Odnedavno sam vlasnik stana od 59 m2 u novogradnji. Da li je prodavatelj u ovom slucaju i investitor duzan osigurati mi parkirno mjesto ukljuceno u cijenu stana?Zatvoreno parkirno mjesto sam morao platiti cca 5500 €!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija