Jump to content

Đilevski

Korisnik
 • Broj objava

  5
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Teška tjelesna ozljeda

  Ne.
 2. Teška tjelesna ozljeda

  Evo još jedan update, došlo mi je rješenje koje ću staviti u prilog. Uglavnom deklasificirali su mi tešku tjelesnu ozljedu u tjelesnu ozljedu i ja moram privatnom tužbom nastaviti slučaj. Pitao sam jednog odvjetnika za savjet i on mi je rekao da pošto nitko nije priznao da su mi šanse da dobijem sud jako male i da bi najverojatnije završio samo sa troškovima suda i odvjetnika optuženika. Još jedna stvar, jedan od sudionika uopće nije spomenut u rješenju, a ja sam ga naveo kao svjedoka pri razgovoru s policijom. Znači mene su pretukli i njih 6 tvrdi da nije ništa bilo, a ja sam bio sav krvav i izgreban dok su nas policijski službenici ispitivali i ja sam sam sebi kriv? Moram spomenuti da je policija bila krajnje neprofesionalna i da su napravili polu-posao. Niti su na vrijeme reagirali, niti su provjerili snimku iz dućana ispred kojeg se sve odvilo. Još sam ja morao ići na policiju da ih uvjerim da postoji snimka i da pokrenem uopće cijelu situaciju. Možda su i oni dijelom odgovorni za takvo rješenje? Mogu li njih držat odgovornim za nastalu situaciju? Još uvijek ne vjerujem da se može desiti takva stvar i da se nikoga ne drži odgovornim iako je bilo očito (po mojim ozljedama i količini krvi), čemu su i službenici posvjedočili, da sam bio pretučen... 19.3. se desio napad što znači da imam do 19.6. da podnesem privatnu tužbu pa vas molim za pomoć što je prije moguće. U ovom trenutku mi je važnije da netko "nadrapa" na bilo koji način nego da dobijem odštetu jer će oni svi normalno šetati ulicom a ja ću znati da ako mi se nešto desi, da nitko neće ništa poduzeti. Unaprijed hvala na bilo kakvom korisnom savjetu.
 3. Teška tjelesna ozljeda

  Evo update koji to i nije Preko neformalnih kanala (poznam policajca) sam saznao da su nasli krivca i dokaze, tj. netko je "propjevao". Još nisam dobio nikakvu obavijest ni od policije ni od suda. U međuvremenu imam pitanje. Saznao sam da se odšteta može tražiti i tokom tog procesa (neznam službeni žargon, ali proces kaznene prijave o kojoj je riječ). E sad, jest li mi pametnije tražit to tokom procesa ili privatno tužiti tj. tražiti odštetu? Pod pametnije mislim na koji način su mi veće šanse da dobijem veću odštetu? Pretpostavljam da je ovo drugo, al znamo što kažu za pretpostavke Hvala.
 4. Teška tjelesna ozljeda

  Hvala na odgovoru. Evo upravo danas su mi se javili radi obavijesnog razgovora, a događaj se desio u noći s nedjelje na ponedjeljak. Ipak se nešto poduzima, i to u relativno kratkom roku Ja se isto nadam, pošto je bilo toliko svjedoka, da će jedan od njih "propjevati". Ako ću imati kakve informacije koje bi bile nekome korisne podijelit ću ih ovdje. Svaki savjet je i dalje dobrodošao.
 5. Teška tjelesna ozljeda

  Pozdrav, Prije nekoliko dana sam pretučen i izbijen mi je zub + neke lakše ozljede, te su mi smrskane naočale. Svi koji su bili prisutni su punoljetni uključujući mene. Bilo nas je 7 i svi smo bili alkoholizirani (od 1 - 1,5 promila). Eh sad, mene su dvojica od tih 6 ljudi pretukla i navlačila po cesti ali ja od udarca u čeljust sam pao u neki šok ili nešto takvo i nemogu tvrditi točno koji me od njih udario i nanio mi tu ozljedu (izbijanje sjekutića iz gornje čeljusti). Policija je odmah pozvana, međutim prije dolaska policije su se svih 6 svjedoka (među njima i okrivljenici) dogovorili za priču da sam ja pao i na taj način zadobio ozljedu. Jedino što znam sigurno jest to tko je sve bio prisutan. Ja nisam nikoga udario, nit je ko od njih ozlijeđen. Nisam nikad kažnjavan nit je podignuta kz prijava protiv mene, a 1 od svjedoka je bio u zatvoru, a 1 je na uvjetnoj, a i ostali su poznati kao lokalni "hahari". Odmah nakon sam otišao na hitnu, i liječnik koji me pregledao je napisao u završnoj dijagnozi "Radi se o teškoj tjelesnoj ozljedi (fractura dentis incisivi)" te mi je rekao da je on obvezan to prijavit policiji, te da su oni dužni podnijeti kaznenu prijavu. Je li to točno? Mogu li ja saznati da li je pokrenut neki proces, istraga, podignuta kaznena prijava, što god? Koje su mi šanse da dokažem na sudu krivnju pošto nemogu tvrditi 100% tko mi je nanio tu ozljedu koja je okarakterizirana kao teška? Ima li šanse da se optuži krivac, ako se njih 6 dogovori za istu priču, koja je nelogična i nerealna, ali opet ako njih 6 tvrdi jedno a ja 1 drugo? Uz ova pitanja svaki savjet je dobrodošao. Ako vam trebaju još neki detalji koje se nisam sjetio navesti, samo recite. Unaprijed hvala.
×