Jump to content

pisak123

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. pozz, dobio sam prekršajni nalog i uložiti ću prigovor... da li je bolje da odmah uz prigovor u pismenom obliku iznesem obranu ili da idem na prekršajni sud??
  2. pozz, autom sam se vozio po glavnoj cesti i skretao desno na sporednu cestu, no tu sporednu cestu presjeca (iscratano je) prvo biciklistička staza a zatim i pješački prijelaz. Prilikom skretanja u desno, došlo je do sudara sa biciklistom koji se biciklističkom stazom vozio u kontra smjeru (utvrdila policija), po meni prevelikom brzinom i zaobilazio je vozila koja su u dvije kolone stalaja na sporednoj cesti čekajući da se uključe na glavnu cestu sa koje sam ja dolazio... još napominjem da je do sudara došlo oko 1,5 m nakon pješačkog prijelaza, znači on nije biciklom bio ni na biciklističkoj stazi ni na pješačkom prijelazu već je obilazeći automobile koji su stajali na sporednoj cesti došao na sam kolnik. Policija je za sada "utvrdila" moju krivnju iako se on vozio u kontra smjeru (da nije ne bi ni došlo do sudara), nije se vozio po biciklističkoj stazi (što je dužan) te je obilazeći automobile bio na kolniku a ne na biciklističkoj ili pješačkoj stazi... Kako je onda moja krivica???
  3. pozz, autom sam se vozio po glavnoj cesti i skretao desno na sporednu cestu, no tu sporednu cestu presjeca (iscratano je) prvo biciklistička staza a zatim i pješački prijelaz. Prilikom skretanja u desno, došlo je do sudara sa biciklistom koji se biciklističkom stazom vozio u kontra smjeru (utvrdila policija), po meni prevelikom brzinom i zaobilazio je vozila koja su u dvije kolone stalaja na sporednoj cesti čekajući da se uključe na glavnu cestu sa koje sam ja dolazio... još napominjem da je do sudara došlo oko 1,5 m nakon pješačkog prijelaza, znači on nije biciklom bio ni na biciklističkoj stazi ni na pješačkom prijelazu već je obilazeći automobile koji su stajali na sporednoj cesti došao na sam kolnik. Policija je za sada "utvrdila" moju krivnju iako se on vozio u kontra smjeru (da nije ne bi ni došlo do sudara), nije se vozio po biciklističkoj stazi (što je dužan) te je obilazeći automobile bio na kolniku a ne na biciklističkoj ili pješačkoj stazi... Kako je onda moja krivica???
  4. Protiv mene je podnesena kaznena prijava od strane fizičke osobe, državno odvjetništvo provelo je istraživanje (čl. 213. ZKP) te je prijava odbačena. Tijekom istraživanja sam imao odvjetnika kojeg sam plaćao za odlaske na odvjetništvo tijekom provođenja dokaznih radnji. Nakon odbačaja kaznene prijave on je također svoj troškovnih dostavio odvjetništvu. Da li ja imam pravo na povrat novca kojim sam plaćao odvjetnika obzirom da je prijava odbačena i obzirom da je i on dostavio naknadni troškovnik državnom odvjetništvu????
  5. no, da li je odvjetništvo u obavezi me obavijestiti pismeno ili na koji drugi način da je istraživanje završilo?? i da li nakon toga imaju rok (ČL. 230 ZKP) u kojem moraju donijeti odluku o podizanju optužnice ili odbacivanju prijave??
  6. Koliko dugo može trajati istraživanje koje provodi državno odvjetništvo prema ZKP-u, temeljem članka 213. ZKP-a, te u kojem roku državni odvjetnik mora odlučiti o odbacivanju prijave ili podizanju optužnice?? Hvala lijepa
  7. pozz, da li ja kao osumnjičenik/okrivljenik imam pravo od policije, državnog odvjetništva ili teleoperatera zatražiti informaciju da li je policija zatražila izlist mojih uspostavljenih kontakata ili lokaciju mog mobitela??
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija