Jump to content

zpomper

Korisnik
  • Broj objava

    17
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Nema na čemu,drago mi je što sam Vam mogao pomoći! Naime,i ja sam tražio informacije,zatim sam otišao kod javnog bilježnika potvrditi neke dokumente,pa sam iskoristio priliku i dobio besplatne 100% vjerodostojne informacije!!
  2. NEMOŽE NIŠTA!!! Prije 3/4 dana bio sam kod javnog bilježnika,dogovor o dosmrtnom ili doživotnom uzdržavanju može poništiti samo onaj koji je taj ugovor napravio! Radim na tome,kako bih zaštitio svoju nevjenčanu suprugu,moram donesti kopiju vlasničkog lista(zbog onih brojeva:uruđbeni,klasifikacija),plačam nešto manje od 3.000kn i tada je moja nevjenčana supruga tkz. vlasnik u čekanju! U slučaju moje smrti ona je 100% vlasnik nad svime što piše u ugovoru,čak nema niti ostavinske rasprave!! Jedina razlika je u doživotnom i dosmrtnom uzdržavanju,jer u doživotnom ste vlasnik do svoje smrti,a u dosmrtnom vas može uzdržavatelj smjestiti npr. u neku ustanovu!!
  3. Kao profesionalni vojnik,sječam se kako su govorili za nekih dodatnih 20% izvidnicima veče plače,nikada se nije ostvarilo,isto tako sam svjestan kako borbeni sektor nemože ništa bez neborbenog sektora!! Međutim,smatram kako bi sve bolje funkcioniralo,kada bi plače u profesionalnoj vojsci bile podjeljene po nekoj "ljestvici",kao npr. neborbeni sektor bi imao manju plaču od borbenog,ali i tu bi bilo podjele,jer onaj u personali koji mora imati malo više škole i znanja nemože imati istu plaču kao neki u logistici kojemu je posao npr. utovariti kamion sa spiskom koji je dobio od zapovjednika!! Isto tako i u borbenom sektoru,ja kao narednik u pješaštvu i kao izvidnik u pješačkoj bojni imao sam istu plaču kao i narednik na MB 120mm??? Svaka čast minobacačima,ali ja sam bio u neprijateljskoj uskoj blizini,pa i iza njihovih linija,i tim minobacačima sam bio i oči i uši!!!! PRIMJER: jedan narednik iz KUMOVA(postali su 4 pj. bojna GROMOVA poslije rata),cijeli rat je bio skladištar,a kada je rat završio,postao je meni zapovjednik voda,a ja sam pao na desetinu,mada sam ja vodio taj vod cijeli rat!! Zatim,od zap. satnije,dobivam zapovjed kako ga moram naučiti topografiju i sl. tj. moram ga pripremiti za vojnu školu??? Vozać kamiona u kojem se vozio i zapovjednik satnije,za jednu akciju dobio je kao nagradu još jednu plaču,a ja sam dobio knjigu??? Drugi vozać kamiona,1998g. dobiva čin poručnika,a ja sam počeo od razvodnika pa redom do narednika,i kao narednik sam umirovljen!!! Svi Vi branitelji,a posebno pripadnici gardijskih postrojbi,dobro znate što i kako se radilo!!!
  4. Kakav invaliditet?? Došao je doma na odmor,i skupio je prijatelje,pa su igrali nogomet za nekakvu okladu npr. tko izgubi plača gajbu pive,i jadni "bojovnik" je iščašio zglob na nozi,zatim mu je zapovjednik potpisao i nadodao još toga,i sad je HRVI a nije ispucao niti jedan cijeli okvir!!!Prije rata nije radio nigdje,rat mu je dobro došao tj. mobilizacija!!Svi koji tvrde kako nema lažnjaka,i ti su mi sumljivi tj. tvrde kako je netko polulegalno,legalno,ilegalno itd. itd. Zna se tko je a tko nije zaslužio mirovinu!!! Osobno ja nemoram dokazivati NIŠTA,radio sam,dao sam otkaz i prijavio se u tada ZNG kao djelatnik MUP-a u ono vrijeme,a umirovili su me po zapovijedi MORH-a i GS OS RH !!!! Svima jasno!!!!
  5. Meni nije jasno,kako čovjek koji je mobiliziran,na odmoru je igrao nogomet i iščašio nogu,100% je zdraviji od mene,ima ukupno 5/6mj. u HV-u i mirovinu u iznosu od oko 5.000 kuna!! Ja sam bio u gardijskoj postrojbi tj. djelatnik,ili profesionalac OS RH oko 12/13g. po činu sam narednik,poslije rata sam završio dočasničku temeljnu i specijalističku,mada sam par puta lakše ranjavan,mada sam imao i imam dijagnozu PTSP umirovili su me zbog NATO standarda tj. po zapovjedi:časni otpust-invalidska mirovina,bez invalidnine,i mirovina mi iznosi manje od 4.000 kuna????Sve u borbenom sektoru,i sa zapovjednom odgovorsti!!! Kakva je to matematika????? Zašto npr. ministarstvo branitelja,zajedno sa obavještajnim agencijama,malo ne prorijede lažnjake!!Mogli bi provjeravati npr. ove PTSP koji se liječe za šankom uz alkohol,i zatim mu pošalju poziv,mogu mu malo i krvi izvaditi za provjeru,i kada se sve zbroji,smanje mu mirovinu na minimalac!! Na taj način,državna blagajna bi imala više novaca,i nama koji smo zaista zaradili mirovinu,mogli bi nam povečati!!! Kako nikome nije jasno,lažni branitelji i ratni invalidi koji uopče nisu nikakvi invalidi,kradu državni proračun,i svaki pravi branitelj i invalid zbog ranjavanja ili bolesti,mogao bi imati veću mirovinu!! Ujedno lažnjaci sramote pravu istinsku braniteljsku populaciju!!!
  6. Vidio sam sve,imam internet bankarstvo,sutra mi je mirovina,a jam znao iznos 5 dana prije!!!!
  7. Meni je mirovina veća za 92 kune,isto me zanima dali je to zauvjek,ili je to za sječanj,veljaču i ožujak!! Ako je to povišica,sa zaostacima,onda mi je mirovina veće za nešto više od 30 kuna!!!
  8. Mogu se složiti sa tobom,jer meni je cilj na bilo koji način povratiti iznos koji je bio prije onih 10% tkz. HARAČA!!!! Bio sam profesionalac od 1991g. do 2004g. kada su me po zapovjedi umirovili:častan otpust-invalidska mirovina!!! Kao narednik imao sam mirovinu oko 4.200kn i na taj iznos sam podigao kredit,nakon toga su uveli HARAČ tj. smanjili su mi mirovinu za 10% a rata kredita mi je ostala ista!!!
  9. Napisao si,kako ti je "totalno nevjerovatno",ništa nije nevjerovatno prijatelju! Samo jedan primjer,kako je to išlo od početka do kraja domovinskog rata,i za nas profesionalce koji smo i dalje radili,išli na granice,razminirivali minska polja,razne straže i osiguranja itd. PRIMJER:uzmimo u obzir dvojicu vojnika i dali bumi im imena npr. Ivo i Štef!!! Živa istiuna...Ivo i Štef idu u akciju oslobađanja nekog sela i sl. Ivo je dobio geler u nogu i Štef je dobio geler u nogu,ali Ivo odlazi u invalidsku mirovinu koja iznosi oko 6.000HRK,a Štef se iz bolnice vrača nazad,malo odmora i opet u akciju,nakon rata Štef mora u školu kako bi opravdao čin i kako bi bio pravi školovani djelatnik OS RH,ne radi ništa po pitanju svog ranjavanja(ali netko to koristi,pa si možda i sebi pripisao)...nakon niz godina,i Štefa umirove po zakonu,samo Štef nema 6.000HRK nego 4.000HRK...Matematika u rukama naših političara,nema veze pa matematikom!!!
  10. Branitelj koji je bio više od 1441 dan u borbenom sektoru po tvome kako sam shvatio,trebao bi dobiti 30% veću mirovinu,jer ja sam bio cijeli rat u borbenom sektoru,zatim sam završio dočasničku školu,i nastavio raditi u borbenom sektoru sa zapovjednom dužnosti??? Mada su me trebali umiroviti nakon OLUJE,ali nisam se dao,čak sam se uspio "prošvercati" u dočasničku školu!! Sada me sve to "košta",jer kada su me ipak umirovili,časni otpust-invalidska mirovina,ali nemam niti lipe invalidnine??? Zbog bolesti koju sam zadobio u obrani suvereniteta RH kao zakasnio sam,a za lakša ranjavanja NITKO nije iz personale prijavljivao!!! Mene su unutar pješačke bojne zadržavali,mada i nisam želio u mirovinu,a onda sam dobio časni otpust i pravo na invalidsku mirovinu,kada nisam višpe imao nikakva prava!!! Po svemu tome,ako je tako,mislim kako ču tužiti zapovjednika bojne,jer me je slao gdje god je trebalo,čak me je posuđivao drugim bojnama unutar brigade,a umirovili su me kada je stupio NATO standard!!! Mogli su me zadržavi u neborbenom sektoru!! Zatim,podigao sam kredit na osnovi visini moje mirovine,a nakon par mjeseci je stupio na snagu tkz. HARAČ tj. 10% mirovina,a rata kredita ista?? Kojim slučajem,prvo HARAČ pa onda dizanje kredita,nebih se bunio,ali ovako mene su "OHARAČILI" 3x po 10% (karikiram,ali to je to otprilike)....U kojoj civiliziranoj i demokratskoj državi uopče postoji HARAČ,tko ima pravo dirati moju mirovinu,osim ako raste,nisam je ja izračunavao!! Kao gardijski narednik,živim od 2.300kn i smatram kako je potrebno SVE lažnjake prijavljivati,jer moj susjed koji je bio 6mj. na MB 120mm ima mirovinu skoro duplo veću od mene,a razlog je samo to što je išao u mirovinu davno prije mene-u pravo vrijeme!!! Gdje na svijetu postoji u bilo kojoj vojsci-vojnik koji je radio 6mj. ima veću mirovinu od narednika koji je bio u borbenom sektoru više od 10g.(dosta više).....Kada RH namjerava uvesti matematiku kao i sve ostale države članice NATO saveza i EU ????
  11. Oprosti,ali što ti znači,"upao si u temu povečanja mirovina braniteljima",jer kako mogu upasti u temu o braniteljima,kad sam i ja branitelj+dugogodišnji profesionalac OS RH tj. djelatna vojna osoba,koja se nakon niz godina poslije časnog otpusta nalazi u invalidskoj mirovini????????
  12. Pročitao sam cijeli članak tj. obavijest na stranici od mirovinskog,i nigdje se ne spominju branitelji,nego kao nekakvo redovno povečanje tj. usklađivanje mirovina SVIMA umirovljenicima!! Isplata če biti u travnju,ali i za sječanj i veljaču,kao neka razlika!!! Neznam zašto uopče komentiramo kada na stranici od mirovinskog piše sve!!
  13. Odi na stranicu od mirovinskog,ja sam išao provjeriti,i zaista ide mirovina gore(svima koliko sam ja razumio),nije puno,ali u 4mj. bila bu isplata i za sječanj,veljaču što je kao zaostatak,i za ožujak normalni tj. nekakva redovna povišica!!! Najbolje ukucaj MIROVINSKO pa si pročitaj,direktno iz prve ruke!!!
  14. Šteta što nisam prije pročitao ovu obavijest! Naime,mirovinsko radi da 16 sati,a sada je 16 sati i 29min. Netreba se ići u mirovinsko,dovoljno je nazvati info telefon,i zatražiti informaciju,jedino što če Vas prije informacije zatražiti neke podatke:JMBG ili OIB,adresu,i 100% broj mirovine(piše na izvodu od banke)....Hvala na iformaciji,ako je istinita!!!!
  15. Nije mi jasno gdje se ugovor sastavlja,što je od dokumentacije potrebno,i dali se može u ugovoru nadodati moja situacija tj. kako se moja djeca ponašaju prema meni i sl. Nadodao bih,nisam niti znao kada sam postao deda,nitko mi nije javio kako mi se kćerka udala,kako mi je rodila unuku,i momentalno sada ima 3g. 2mj. i 13 dana,ali još nisam vidio svoju unuku??? Želim objasniti kako je i sin JUDA IŠKARIOTSKI(samo malo glumi),jednom prilikom mi je na jednom sprovodu rekao neka se požurim doma,jer on če odvesti neke pa če odmah doći kod mene porazgovarati,ali nije došao,nije niti javio,nakon par dana kada sam mu rekao kako me je "odvukao" sa sprovoda moga tetka,odgovor mu je bio-zaboravio sam??? Smatram,kako sam svoju djecu odhranio,odškolovao časno kako i mora biti,ali neznam čemu sam zaslužio takvo ponašanje prema meni!!!!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija