Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

ivakoma

Korisnik
 • Broj objava

  2
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

O ivakoma

 • Rang
  Novak

Nedavni posjetitelji profila

228 pregleda profila
 1. Brisanje založnog prava

  hvala Moderatoru Jel to znači da ja kao dužnik koji je podmirio cjelokupnu tražbinu vjerovnika po konkretnom ovršnom predmetu mogu pokrenuti na sudu postupak za brisanje založnog prava iako je prijedlog za upis istom sudu podnio opunomoćenik vjerovnika (odvjetnički ured) a koji sada nemože pokrenuti postupak brisanja jer vjerovnik ne želi dati izjavu o podmirenju tražbine zato jer postoji još nepodmirenih potraživanja istog vjerovnika temeljem ovršnih rješenja a za njih vjerovnik nije pokrenuo posupak upisa založnog prava? Na koji način ja kao dužnik mogu pokrenuti popstupak brisanja založnog prava ako mi vjerovnik ne želi dati potrebnu izjavu o podmirenju konkretne tražbine?
 2. Brisanje založnog prava

  Sa štovanjem Na moju nekretninu je upisano prisilno založno pravo kao instrument osiguranja naplate od strane vjerovnika koji je za tu pravnu radnju angažirao odvjetnički ured. Ja sam sva potraživanja vjerovnika u potpunosti platio,dobio izvod iz knjigovodstvene kartice po kojoj je vidljivo da su sva potraživanja plaćena. Ali vjerovnik zbog još dugovanja po drugim ovršnim predmetima za sada ne želi dati "zeleno svijetlo" svom odvjetničkom društvu da pokrene popstupak brisanja založnog prava. Ako mi možete pomoći lijepo bih zamolio : 1.po kojoj pravnoj osnovi mi vjerovnik neda brisanje založnog prava usprkos podmirenja njegove tražbine u cjelosti? 2.da li brisanje založnog prava na nadležnom Sudu mogu ja kao ovršenik - dužnik pokrenuti uz prilog izvatka iz knjigovodstvene kartice vjerovnika? 3.ne sporim ostala dugovanja kod iste pravne osobe-komunalne firme-ali ako je po konkretnom predmetu plaćeno dugovanje i stanje potraživanja je 0 kako se može taj institut osiguranja vezan na konkretni predmet koristiti za osiguranje i naplatu ostalih ovršnih predmeta za koje niti nije pokrenut postupak osiguranja? 4.to izgleda kao lagana ucjena - mi ćemo Vam polako izlaziti u susret sa davanjem naloga odvjetničkoj firmi da pokrenu postupak brisanja založnog prava iako ste podmirili sve po konkretnom predmetu ali tek kada i Vi kao dužnik po ostalim ovršnim predmetima počnete plaćati i ta dugovanja. 5.kako je moguće da se jedan upis osiguranja naplate tražbine putem prisilnog upisa založnog prava koristi kao osiguranje i za sva ostala dugovanja za koje vjerovnik nije niti pokrenuo postupak upisa osiguranja na nekretnini? 6.šta mi savjetujete? Hvala svima koji imaju neku ideju. ivakoma
×