Jump to content

Andurill

Korisnik
 • Broj objava

  5
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Hrvatsko drzavljanstvo, pripadnost hrvatskom narodu

  Mi imamo dosta slicnu situaciju,i ja sam iz Srbije ( Vojvodina ) i ja sam potomak kolonista ( zapadna Hercegovina ) i muku mucim sa tim sto me niko nikada nije pitao da se nacionalno izjasnjavam u pravnom prometu,pa nemam ni jedan dokument na kome pise da sam Hrvat . Od svojih roditelja imam sve papire,i jos unazad mogu do prvog svetskog rata dokazati da su mi se svi izjasnjavali kao Hrvati,ali ja niti jedan papir . Pomalo kvaka 22 - traze nesto sto te ovde niko i ne pita .
 2. Hrvatsko drzavljanstvo, pripadnost hrvatskom narodu

  Mislio sam zbog to ga sto u obrazcu za stecanje drzavljanstva pise " Vlastoručno potpisana izjava o pripadnosti hrvatskom narodu " ( uz druge papire kao dokaz ) .
 3. Hrvatsko drzavljanstvo, pripadnost hrvatskom narodu

  Mozete dati overenu izjavu u sudu da ste Hrvatske nacionalnosti . Mada ovo sto ste se izjasnjavali kao Jugoslovenka moze biti ( ozbiljan ) problem ( mogu to iskoristiti da vas odbiju ),jer traze starija dokumenta gde ste se VI nacionalno izjasnjavali kao hrvat/hrvatica . Ako se odlucite da ipak predate zahtev,naglasite u izjavi da ste Hrvatica ali da ste se izjasnjavali tako kako ste se izjasnjavali,mozda sacekajte da usvoje ( ako ga budu usvojili ) novi zakon po kome ce biti nesto lakse dokazivati poreklo/nacionalnost i nadajte se najboljem .. ne znam sta vam drugo reci .
 4. Ostvarivanje hrvatskog državljanstva

  Ja sam na ovoj temi napisao prosle godine da planiram aplicirati za domovnicu .... i jos uvek sam u fazi planiranja ( radilo se malo u Evropi,a i cuo sam za ovu promenu zakona ,gledajuci moju situaciju -o kojoj sam pisao u proslom postu- mislim da mi trebaju sve sanse koje mogu dobiti ) . Mislim da cu ove godine predati papire pa sta bude-bude . Ne znam da li u biografiji koja se predaje uz zahtev pisati odakle sam poreklom ili da mi sva ( bliska ) rodbina ima HR drzavljanstvo ? Moji su se iz Hercegovine doselili u Vojvodinu posle drugog svetskog rata,imam za nekoliko generacija unazad dokumenta da su se svi izjasnjavali kao Hrvati . Proverio sam sve institucije sa kojima sam imao kontakta u zivotu ( osnovna,srednja,vojni odsek,biro za zaposljavanje,sud,maticar ... ma sve ) i niko me nigde nije pitao da se izjasnim ( niti sam mogao sam da upisem ),sem sopstvene izjave i dokumenata oca,djeda i svih nazad skoro 100 godina ja nemam drugih dokaza za nacionalnost ... valjda ce biti dosta . Budem pisao ovde kako ce teci stvari .
 5. Ostvarivanje hrvatskog državljanstva

  Pozdrav Zeleo bih vas upitati za savjet - Zivim u Vojvodini i planiram aplicirati za Hrvatsko drzavljanstvo temeljem pripadnosti Hrvatskom narodu . Koliko sam citao po forumima mnogo ljudi je odbijeno jer nemaju dokumenta da dokazu svoje izjasnjavanje,mene brine da bih i ja mogao imati isti problem jer ja sam 1991 godiste i jednostavno na nijednom obrascu ovde za osnovnu skolu,srednju,zdravstenu,licnu kartu,pasos,vojni odsek ama bas nigde nisam pitan za nacionalnost i samim tim nisam se nigde ni mogao izjasniti . Od djeda i oca imam sva ta dokumenta kako su se oni izjasnjavali tada u staroj Jugoslaviji kada je to pitano ( kao hrvati ),zanima me da li bi to mozda bilo dovoljno ( pa nisam pobogu ja Rumun postao odjedanput ) Zeleo bih samo naglasiti da ja ne zelim drzavljanstvo radi hrvatskog pasosa ( kao sto mnogi ovde rade da bi mogli onda ici po Evropi ) ,vec suprotno zeleo bih zivjeti u Hrvatskoj jer ja ovde svoju buducnost ne vidim .
×