Jump to content

Borbena7

Korisnik
 • Broj objava

  904
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 • Osvojio dana

  48

Borbena7 je zadnji put osvojio dan kolovoz 10

Borbena7 objavljuje sadržaj koji korisnici cijene!

1 pratitelj

O Borbena7

 • Rang
  Veteran

Nedavni posjetitelji profila

2214 pregleda profila
 1. Oprost dugova

  Nažalost nije to moj stav, već iskustvo.
 2. Oprost dugova

  Tumačenje Vam je previše usko. Ako danas nemate auto, ne znači da ga za npr. tri mjeseca ne možete imati. Isto tako je sa svim predmetima ovrhe. Da je po Vašem tumačenju, onda bi svi dužnici po utvrđenoj nemogućnosti provedbe, mogli neometano nabavljati i raspolagati sa takvim predmetima, a vjerovnici se ne bi imali pravo namiriti.
 3. Oprost dugova

  Jednostavno, to Vam je kao da nakon mjesec dana gurnete karticu u bankomat na kojem je prije pisalo da je izvan uporabe, ali eto postoji mogućnost da je sada popravljen.
 4. Tv pretplata

  Ovisno o stanju spisa tj. u koju fazu je došao majčin postupak prije prekida zbog smrti.
 5. Tv pretplata

  Malo mi je to podataka. Trebalo bi napraviti uvid u taj majčin spis koji se nastavio na kolegicu i eventualno ga kopirati, jer ima nekoliko načina da se postupak obustavi. Ali bez točnih podataka je teško dati točan savjet.
 6. Tv pretplata

  Znate li kad je napravljen prekid ovog postupka zbog smrti majke? Također, je li kolegica naslijedila nešto iza smrti majke?
 7. Tv pretplata

  U ovom slučaju javni bilježnik uopće ne donosi rješenje o ovrsi. Tako da nema uvjeta za prigovor. Također spis ne završava na sud, jer je već na sudu i sud je napravio taj nastavak na nasljednika. Sud je već donio rješenje o prekidu i nastavku postupka na nasljednika.
 8. Niz ovrha

  Općenito govoreći, onaj tko je otkupio dug im pravo od Vas tražiti da mu podmirite sve ono što ste do trenutka otkupa duga dugovali prvom vjerovniku. Iznimka je, da jedino niste dužni podmirivati troškove koje je taj prvi vjerovnik imao u postupku naplate svog duga, a prije prodaje novom vjerovniku. Dalje ne mogu odgovarati općenito, jer je svaki predmet zaseban i specifičan. Konkretno za ovaj Vaš predmet sam Vam u jednoj od tema već odgovorila, ali očito niste ništa poduzimali. Kod Vas nije zakonski uređena promjena na strani ovrhovoditelja, a takvo stanje i zbrka će Vam trajati sve dok nešto ne poduzmete, jer vjerovniku ovo ide u prilog. Naime, subjektivna preinaka bez pristanka je dozvoljena na strani ovrhovoditelja/ovršenika za sve postupke koji su pokrenuti od 1.9.2014. Vaš postupak je pokrenut prije ovog datuma, tako da slobodno možete poslati sudu prijedlog za obustavu postupka koji je kod poslodavca, a sve temeljem čl. 192. st. 3. Zakona o parničnom postupku, jer kako se ovršenik upustio u raspravljanje o glavnoj stvari, umjesto ovrhovoditelja može u ovršni postupak stupiti novi ovrhovoditelj, samo ako ovršenik izričito na to pristane. Na to niste pristali i poslodavac nema pravo postupati po njihovim prijedlozima, a sve samo zato što su oni otkupili dug. Navedite da ne pristajete da umjesto prijašnjeg ovrhovoditelja kao novi ovrhovoditelj stupi taj koji je otkupio dug i da tražite hitnu obustavu postupka.
 9. Kredit

  Nekretnina koja je u vlasništvu druge osobe ne može biti predmet ovrhe, radi podmirenja Vašeg duga. Svatko za svoje dugove odgovara svojom imovinom.
 10. Oprost dugova

  Izmjene i dopune zakona nemaju nikakve odredbe koje bi posebno regulirale ovo pitanje. Ukoliko postoji ovršna isprava na točnom određenom predmetu i ukoliko se kao takva dostavi na provedbu, tada uistinu nema potrebe točno posebno navoditi predmet ovrhe, jer je isti precizno naveden u toj ovršnoj ispravi. Posve je isto, je li u tom slučaju u pitanju nekretnina, motorno vozilo, računi ili pokretnine.
 11. Cijela plaća na zaštićenom raćunu

  Kako god, ovakva dostava se smatra urednom i zakonitom. Da su svi odgovorni kao Vi, vjerujem da ne bi ni bilo potrebe za ovakvom odredbom, ali na žalost nije tako i pojedina pismena se bez ovakvog zakonskog uređenja nikada ne bi mogla uručiti.
 12. Oprost dugova

  Svrha je naplata duga i mogu tako u nedogled predlagati ponovno ista sredstva. Jednom utvrđena nemogućnost, ne znači da se stanje ne može promijeniti, odnosno nemogućnost se odnosi na moment kad je utvrđena.
 13. Kredit

  Kako nemate pokretnina i nekretnina, vjerujem da će samo čekati red na naplatu.
 14. Kredit

  Kako niste u mogućnosti plaćati, niti pregovarati o načinu plaćanja, nemate puno izbora nego pustiti postupak da ide svojim tijekom. A to da će Vam oduzeti jedinu nekretninu (koju nemate) ukazuje da im je to nekakva špranca s kojom se u ovim slučajevima obraćaju dužnicima i to stara špranca koju nisu uskladili sa promjenama zakona o zaštiti jedine nekretnine. Najgore što Vam se može dogodite je da budu zavedeni u očevidnik Fine tj. u red čekanja na naplatu.
 15. Oprost dugova

  Jer nije bilo moguće, a kod pokretnina su ti razlozi znatno drugačiji nego kod računa.... Može predložiti bilo koje sredstvo. Može predložiti i ponovna ista sredstva tj. ona na kojim je bila utvrđena nemogućnost naplate.
×