Jump to content

Borbena7

Moderator
 • Broj objava

  2914
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 • Osvojio dana

  72

Borbena7 je zadnji put osvojio dan svibanj 15

Borbena7 objavljuje sadržaj koji korisnici cijene!

6 pratitelja

O Borbena7

 • Rang
  Moderator

Nedavni posjetitelji profila

4384 pregleda profila
 1. troškovi ovrhe

  Ima pravo tražiti naplatu od Vas temeljem čl. 14. st. 4. Ovršnog zakona, a koji kaže da je ovršenik dužan naknaditi ovrhovoditelju troškove ovrhe koji su bili potrebni za ovrhu. Uz to osim iz kupovine može se naplatiti temeljem čl. 14. st. 6. Ovršnog zakona, jer može podnijeti sudu zahtjev za naknadu troškova najkasnije u roku od 30 dana od dana završetka postupka (npr.ako je postupka obustavljen).
 2. Otpis dugova i zastara

  Može izvršiti blokadu računa i s tim rješenjem o ovrsi.
 3. Stecajni postupak

  O kolikom se ukupnom dugovanju radi?
 4. Zaštićeni račun

  Da, ako su joj dostavljeni da bi se naplatili.
 5. Premještaj na drugo radno mjesto

  Super, neka gospodin ostvari potrebni radni staž do zaslužene mirovine. Sretno
 6. Zaštićeni račun

  Od ovrhe će biti izuzet iznos od 4.158,00 kn. Nema načina da izbjegnete podmirenje duga, jer teško da će se poslodavac izlagati odgovornosti radi Vašeg duga. Fina će odblokirati račun kada namiri sve što joj je dostavljeno na naplatu, i kada namiri svoje troškove.
 7. Skrb člana obitelji

  O ovakvoj situaciji trebate obavijestiti Centar za socijalnu skrb, sve daljnje radnje oni poduzimaju. Znači, pokrenu postupka pred sudom, imeniku posebnog skrbnika...
 8. Ne možete birati kome bi podmirili dug, jer ako je dug ustupljen drugome tada je on u odnosu na Vas vjerovnik/ovrhovoditelj. Trebali bi kontaktirati Eos i vidjeti što to točno oni potražuju i na osnovu čega, a tek po provjeri podataka o slanju računa, opomene...možete kvalitetno uložiti prigovor/žalbu.
 9. Ovrha

  Ovrha je sigurno pravomoćna, jer Fina isključivo postupa samo po takvim ovrhama. Rok od 60 dana koji spominjete, je poseban rok koji je predviđen čl. 210. Ovršnog zakona, a koji je predviđena kao pravno sredstvo za zaštitu ovršenika. Za više detalja pogledajte ovaj članak, pa ćete vidjeti da li imate osnove za njegovo korištenje.
 10. Ovrha

  Ovrha na novčanim sredstvima preko Fine i ovrha na plaći/mirovini su dvije posve različite vrste ovrhe, a ovrhovoditelj je taj koji bira preko koje će se pokušati naplatiti.
 11. Kako je poslodavac snosio troškove sanitarnog pregleda i izdavanja sanitarne knjižice, tako je sanitarna knjižica u njegovom vlasništvu.
 12. Izrečena blaga mjera upozorenja CZSS-a

  Prema zakonu, radni odnos u dječjem vrtiću ne može zasnovati osoba koja je pravomoćno osuđena za neko od prekršajnih djela nasilničkog ponašanja, osim ako je nastupila rehabilitacija. Također, ako je ovakva osoba u radnom odnosu, dječji vrtić joj mora otkazati ugovor o radu.
 13. Razvod i Viza

  Najbolje bi bilo da se gospođa obrati nadležnom centru za socijalnu skrb, gdje bi trebala dobiti sve potrebne informacije s obzirom da u cijeloj ovoj "priči" ne sudjeluje samo ona već i njeno maloljetno dijete.
 14. Skrb člana obitelji

  Ako osoba nema obitelj ili nitko od obitelji nije u mogućnosti, tada će centar za socijalnu skrb imenovat za skrbnika djelatnika centra za socijalnu skrb. Njegova dužnost je da se brine o osobnim i imovinskim pravima štićenika, te da ga zastupa u poslovima u odnosu na koje je lišen poslovne sposobnosti. Kod upravljanja imovinom, za sve radnje koje nisu navedene u rješenje o imenovanju skrbnika, skrbnik mora centru za socijalnu skrb dostaviti pisani zahtjev sa obrazloženjem. Nakon toga centar za socijalnu skrb će na timskom sastanku donijeti odluku, da li je zahtjev skrbnika u skladu s interesima štićenika.
 15. Ovrha

  Ovo je sud sam trebao vidjeti, jer motorno vozilo koje nije u vlasništvu ovršenika ne može biti predmet ovrhe. Možete i ne morate podnijeti prigovor, sasvim je svejedno jer se ovrha neće moći provesti.
×