Jump to content

Borbena7

Korisnik
 • Broj objava

  461
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 • Osvojio dana

  25

Borbena7 je zadnji put osvojio dan lipanj 22

Borbena7 objavljuje sadržaj koji korisnici cijene!

1 pratitelj

O Borbena7

 • Rang
  Veteran

Nedavni posjetitelji profila

1431 pregleda profila
 1. Nagodba prije ovrhe - kupovina stana direktno od banke

  Vi bi svojom kupnjom stana od banke koja nije vlasnik tog stana, isplatili dug nepoznate osobe i onda bi očekivali da ta nepoznata osoba dobrovoljno napusti stan i da Vam u dogledno vrijeme vrati taj dug? I još bi se pri tome nadali, da taj stan nisu već nekome prodali kao Vama, kao i da će eventualni ostali založni vjerovnici sa te nekretnine odustati od svoje tražbine itd. Ako Vam je do kupnje tog stana, onda ga kupite na dražbi.
 2. Nagodba prije ovrhe - kupovina stana direktno od banke

  Ne da postoji mogućnost, već je stan u vlasništvu nekoga drugoga, osobe koja je podigla krediti i koja živi u tom stanu. Prije nego li se upustite u ikakve pravne poslove, provjerite u zemljišnim knjigama u čijem vlasništvu je taj stan i ima li još tko osim te banke da je upisan kao založni vjerovnik na tom stanu.
 3. Nagodba prije ovrhe - kupovina stana direktno od banke

  Sami ste rekli da Vam vlasnik stana nešto tvrdi, a sada kažete da je to banka. Ako banka ima upisano založno pravo na nekretnini (nadam se da nije jedina koja je upisana), to nipošto ne znači i da je vlasnik te nekretnine. Kako je pokrenut ovršni postupak, u konačnici je vlasnik onaj tko tu nekretninu kupi na dražbi. Zato je bitno, tko Vam je vlasnik te nekretnine?
 4. Prigovor na Rješenje o ovrsi

  Jedino bi pod točkom IV. trebalo dodati, da predlažete da se rješenje o ovrsi u odnosu na podmireni dio obustavi, dok da se za preostali dio potraživanja stavi izvan snage, te da se postupak nastavi kao u povodu prigovora protiv platnog naloga.
 5. T-Com ovrha

  Ovako, spis je samo jedan i nalazi se kod tijela koji vodi postupak, kod Vas je to za sada javni bilježnik. Niti ovrhovoditelj, niti Fina ne posjeduju spis. Od Fine ste mogli samo dobiti na uvid javnobilježničko rješenje sa klauzulom pravomoćnosti i ovršnosti, jer je to ovršna isprava koja se dostavlja Fini i koju onda ona provodi na naplatu. Ovo Vam govorim jer tek kada napravite uvid u spis kod javnog bilježnika vidjet ćete kada i na koju adresu su mu dostavljali rješenje, koje je po mom mišljenju na kraju dostavljeno oglašavanjem na oglasnu ploču. To treba provjeriti i na temelju toga tražiti ukidanje klauzule pravomoćnosti i ovršnosti. Ovo što ste naveli, žalba nakon proteka roka je pravni lijek koji se koristi protiv rješenja o ovrsi na temelju ovršne isprave (iznimno je dopušten i kod rješenja o ovrsi na temelju vjerodostojne isprave (to je Vaš slučaj), ako je činjenica na kojoj se temelji nastala nakon donošenja rješenja o ovrsi), izbor žalbenih razloga Vam je jako ograničen i ovakav pravni lijek ne odgađa provedbu ovrhe. Zato Vam savjetujem da postupite kako sam već bila navela, malo je duža procedura, ali imate veće šanse za uspjeh u sporu.
 6. Prigovor na Rješenje o ovrsi

  Podmirite dio koji nije u zastari (uplatu obavite po uputama iz rješenja o ovrsi), a za preostali dio uložite prigovor kako Vam je naprijed savjetovano, i uz taj prigovor dostavite javnom bilježniku i kopiju uplatnice za ovaj dio koji nije u zastari. Javni bilježnik će povodom Vašeg prigovora spis dostaviti sudu, a koji će za podmireni dio napraviti obustavu postupka, dok će Vas za ovaj sporni dio uputiti u parnicu gdje bi se ovrhovoditelj trebao podneskom povući obzirom na mogućnost uspjeha u sporu.
 7. Nagodba prije ovrhe - kupovina stana direktno od banke

  Tko vam je u ovom postupku vlasnik stana?
 8. Naplata duga hrt a

  Usmjerite svoje radnje na to da ostvarite uvid u spis javnog bilježnika, pa ćete onda vidjeti ovisno o stanju spisa, kako dalje postupati.
 9. T-Com ovrha

  Uvid u spis tražite kod javnog bilježnika koji je izdao rješenje o ovrsi, pri tome provjerite, je li račun koji nije dospio na plaćanje sastavni dio ovog ovršnog prijedloga (tako ste naveli). Ako je rješenje postalo pravomoćno, a Vi tvrdite da ništa niste primili, također uvidom u spis vidite na koji način je postalo pravomoćno i na koju adresu je vršena dostava (adresu gdje živi ili gdje je prema MUP-oj evidenciji prijavljen). Postupak je pokrenut kad je zaprimljen od strane javnog bilježnika, a ako mu je poslan poštom, onda je pokrenut onog dana kada je zaprimljen na pošti, neovisno s kojim datumom je javni bilježnik izdao rješenje o ovrsi. Kažete da želite podnijeti prigovor protiv rješenja o ovrsi, a ako je to rješenje pravomoćno kako tvrdite, tada ne možete ići protiv njega sa prigovorom, jer je za to bila prilika 8. dana od uručenja istoga. Ako ga ipak pošaljete, sud će ga odbaciti kao nepravovremeni prigovor. Međutim, na raspolaganju Vam je prijedlog za ukidanje klauzule pravomoćnosti i ovršnosti tog rješenja, kao i prijedlog za odgodu postupka na Fini, a to možete kvalitetno sročiti tek nakon što napravite uvid u spis i provjerite na osnovu kakve dostave je to rješenje o ovrsi steklo klauzulu pravomoćnosti.
 10. Kredit

  Sretno!
 11. Regresni dug

  Kako god odlučite, isto Vam je. Vjerujem da će i oni paziti na zastarni rok, pa će vjerojatno malo prije isteka roka predložiti promjenu predmeta ovrhe, tek toliko da prekinu zastaru.
 12. Kredit

  Pa eto, sad su Vas tužili i neka čekaju u redu naplate. Za to vrijeme, vidite kako ćete riješit vlasništvo nekretnine koju bi mogli naslijediti iza smrti majke.
 13. Rok za dostavu računa

  Mišljenja sam, da ste sadržaj iz dostavljenog izvoda mogli koristiti kao podatke o spornom računu, a da ste prigovorom trebali ukazati da je Vaš ugovor za tu uslugu sa ovrhovoditeljem već bio raskinut kada je izdan taj sporni račun i uz to da ste trebali dostaviti dokaz o raskidu predmetnog ugovora.
 14. Nova odluka Vlade o ovršenima

  Kako ste i sami rekli, tek se radi o fazi Vladinih prijedloga zakona ili izmjena i dopuna zakona, koji trebaju proći potrebnu proceduru da bi imali snagu zakona. Po jednom od aktualnih Vladinih prijedloga je i ta odredba, da su ispunjene pretpostavke za provedbu jednostavnog postupka stečaja potrošača i to kada u Očevidniku redoslijeda osnova za plaćanje kojeg vodi FINA na dan otvaranja jednostavnog postupka stečaja, potrošača ima jednu ili više evidentiranih neizvršenih osnova za plaćanje radi prisilnog ostvarenja tražbina u iznosu do 20.000,00 kuna s osnova glavnice i da je razdoblje u kojem je taj potrošač imao jednu ili više evidentiranih neizvršenih osnova za plaćanje neprekinuto trajalo duže od tri godine.
 15. Kredit

  Promjenu će predložiti u onom momentu kada se za to ostvare uvjeti, tj. ukoliko budete imali svojih nekretnina ili pokretnina, jer promjena se predlaže s ciljem da se dug naplati, a sve dok nemate ovakvih sredstava oni neće predlagati promjenu.
×