Jump to content

Borbena7

Moderator
 • Broj objava

  1488
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 • Osvojio dana

  51

Borbena7 je zadnji put osvojio dan listopad 16

Borbena7 objavljuje sadržaj koji korisnici cijene!

3 pratitelja

O Borbena7

 • Rang
  Moderator

Nedavni posjetitelji profila

2946 pregleda profila
 1. Pravomoćnost rjesenja

  Ako je pravomoćno i ovršno, tada je takvo rješenje ovršna isprava, koja i ima svrhu da bi se na temelju nje prisilno naplatili.
 2. Kredit

  1/2 imovine koju bi naslijedili, bili bi dužni predati povjereniku.
 3. Prihodi kućanstva

  Svaka evidentirana uplata na žiro račun studenta kao npr. rad preko student servisa, stipendije...računa se kao prihod kućanstva.
 4. Može. Sad se fokusirajte na tu dostavu, jer ako je tu bilo nezakonitosti onda bi mogli tražiti ukidanje klauzule pravomoćnosti i ovršnosti rješenja, a što znači da bi mogli uložiti prigovor.
 5. Za cesiju, pogledajte Zakon o obveznik odnosima, glava VI. od članka 80. Zatim za dostavu, pođite u javnog bilježnika da vidite na koju adresu Vam je dostava pokušana, koliko puta i što je poštar naznačio na kovertama.
 6. Sporazumni razvod

  Supružnik razvodom zadržava status osigurane osobe HZZO-a, kao član obitelji supružnika od kojeg se razveo: 1. ako je sudskom odlukom stekao pravo na uzdržavanje, dok traje uzdržavanje, - (navedena osigurana osoba zadržava status osigurane osobe kao član obitelji i po prestanku uzdržavanja pod uvjetom da se prijavi HZZO-u u roku od 30 dana od dana pravomoćnosti sudske odluke o prestanku uzdržavanja, ako pravo na obvezno zdravstveno osiguranje ne može ostvariti po drugoj osnovi). 2. ako je u vrijeme rastave braka bio potpuno i trajno nesposoban za rad sukladno propisima o mirovinskom osiguranju i 3. ako su mu sudskom odlukom o rastavi braka djeca povjerena na čuvanje i odgoj, pod uvjetom da se prijavi HZZO-u u roku od 30 dana od dana pravomoćnosti sudske odluke, ako pravo na obvezno zdravstveno osiguranje ne može ostvariti po drugoj osnovi.
 7. Iz rješenja o ovrsi je vidljivo koji javni bilježnik ga je izdao, prema tome ne preostaje Vam ništa drugo nego otići do tog javnog bilježnika i napraviti uvid u svoje spis. Tamo bi mogli utvrditi na koji način je rješenje postalo pravomoćno odnosno na koji način Vam je javni bilježnik dostavi rješenje o ovrsi. Ovisno o ovim informacijama, možda postoji mogućnost da zatražite ukidanje klauzule pravomoćnosti i ovršnosti, te uložite prigovor.
 8. Kredit

  Na njih se primjenjuje redovni postupak stečaja potrošača, a ne jednostavni postupak stečaja potrošača. Nema novog zakona, ovo su samo izmjene i dopune postojećeg. Nije tu tako navedeno, već
 9. Ovrha-pasivna legitimacija

  Nema na čemu Svakako si nađite odvjetnika kojemu vjerujete, jer je u pravilu rok za pokretanje parnice 15 dana od pravomoćnosti rješenja kojim Vas se upućuje u tu parnicu, tako da ne gubite vrijeme. Sretno Vam
 10. Ovrha-pasivna legitimacija

  S obzirom na informacije koje imam, mišljenja sam da će sudac donijeti rješenje kojim će Vas uputiti da u određenom roku pokrenete parnicu radi proglašenja ovrhe nedopuštenom.
 11. Pitanje ovrhe

  Po uloženom prigovoru prvo morate od suda dobiti rješenje kojim se javnobilježničko rješenje o ovrsi stavlja izvan snage, a po pravomoćnosti ovog rješenja Vas se upućuje u parnični odjel i tek tad dobivate poziv suda za ročište.
 12. Kredit

  Trebalo bi biti, jer će se ovaj jedinstveni postupak stečaja potrošača odnositi samo na osobe koje su blokirane duže od 3 godine i čiji dug s osnova glavnice ne prelazi 20.000,00 kn.
 13. Ovrha-pasivna legitimacija

  Ako sam dobro shvatila, Vi ste propustili svoj žalbeni rok na rješenje o ovrsi i rješenje o nastavku postupka na Vas kao nasljednika, te sada žalbom tražite povrat u prijašnje stanje jer Vaš otac zbog određenih okolnosti nije mogao pravodobno uložiti prigovor na rješenje o ovrsi.
 14. Ovrha jedine nekretnine

  Spajanje već pokrenutih postupaka jedino je dozvoljeno kada ovršenik ima više ovršnih postupaka koji su u tijeku i u kojima se provodi ovrha na istoj nekretnini. Cilj ovakvog spajanja i vođenja jedinstvenog postupka je da se od novaca koji se dobiju prilikom prodaje nekretnine na dražbi, namire svi ovrhovoditelji koji su pokrenuli ovršni postupak kao i založni vjerovnici. Spajanje tražbina za koja još nije pokrenut postupak, moguće je samo ako se radi o istoj osnovi i istom ovrhovoditelju npr. netko uporno ne plaća struju, pa HEP redovno svakih 6 mjeseci pred javnim bilježnikom pokrene ovršni postupak i nakon nekoliko godina ima više ovršnih isprava. Takve ovršne isprave mogu se objediniti i biti ista glavnica tražbine u sudskom postupku.
 15. Zamjena zamjene

  Naravno da ne dobivate otkaz, već se raspisuje natječaj za Vašu zamjenu tj. do povratka radnika sa bolovanja.
×