Jump to content

Borbena7

Moderator
 • Broj objava

  1888
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 • Osvojio dana

  55

Borbena7 je zadnji put osvojio dan studeni 27

Borbena7 objavljuje sadržaj koji korisnici cijene!

3 pratitelja

O Borbena7

 • Rang
  Moderator

Nedavni posjetitelji profila

3365 pregleda profila
 1. Da se ne ponavljam, uistinu mislim da nećete imati problema vezanih za potraživanje na ime zateznih kamata.
 2. Mislim da je ovdje ključno to što se ne bi kasnilo sa zaključnim plaćanjem, a koje bi se izvršilo kada ta zadnja 3. rata dođe na red za naplatu.
 3. Ovrha u inozemstvu

  U ovoj temi je bitna razlika u činjenici, da li govorimo o već pokrenutom ovršnom postupku (gdje ovrhovoditelj raspolaže sa ovršnom ispravom) ili samo dug postoji, ali ovršni postupak još uvijek nije pokrenut?
 4. Dva puta su mi naplatili istu ovrhu

  Da ste protuovrhom tražili povrat zbog dvostruke naplate, tada bi mogli tražiti i kamate, ali u ovakvoj situaciji Vam ne pripada pravo na kamate. A ovaj drugi ovršni postupak je u skladu sa zakonom.
 5. PBZ I EOS MATRIX

  Svakako će pokrenuti ovršni postupak, a sve s ciljem da bi raspolagali ovršnom ispravom s kojom se kasnije mogu pokušati naplatiti. Trenutno čekaju, jer troškove ovrhe u ovoj fazi podmiruju sami (kasnije im ovršenik sve to plati), a s obzirom na visinu duga ti troškovi znaju biti poprilični, tako da im se ne žuri.
 6. Vrlo vjerojatno joj neće naplatiti kamate.
 7. Ovrha na FINI i kod poslodavca

  Kako je ovdje u pitanju primjena prvog Ovršnog zakona, poslodavac slobodno može odgovoriti Eos-u, da neće postupiti po njihovom traženju. I to zato, jer po čl. 178. Ovršnog zakona, zapljena po pristanku ovršenika ima učinak pravomoćnog rješenja, međutim po čl.5. st.3. Ovršnog zakona, novo sredstvo ili novi predmet ovrhe se dozvoljavaju samo ako na prethodnom predmetu ili sredstvu provedba ovrhe nije moguća. Kako se u Vaš slučaju dug namiruje prisilnom naplatom preko novčanih sredstava tj. Fine, da nema prostora za provedbu ovrhe na plaći, jer nema govora o nemogućnosti provedbe ovrhe na novčanim sredstvima, a što je zakonski propisani uvjet po čl.5. st.3. Također, da dostavljenom dokumentacijom nisu sukladno čl. 29. Ovršnog zakona, dokazali da je baš taj dug i tog dužnika prenesen na njih, odnosno da se to iz dostavljenog ugovora uopće ne vide i da kao takvo ostaje sporno. Te da ukoliko smatraju da je ovrha na novčanim sredstvima neprovediva na Fini, da od nadležnog suda traže promjenu predmeta ovrhe na plaći, naravno po dokazivanju prijenosa tražbine i da će on kao poslodavac rado postupiti po sudskom rješenju odnosno kada se utvrde sve navedene sporne činjenice.
 8. Pokrenut ovršni postupak protiv mene

  Oni ovršni prijedlog šalju javnom bilježniku koji ukoliko je sve uredu, donosi rješenje o ovrsi. Potom se to rješenje dostavlja Vama. Imate pravo na prigovor u roku od 8. dana, a ukoliko ga ne uložite tada na rješenje o ovrsi javni bilježnik iskazuje klauzulu pravomoćnosti i ovršnosti, i tek potom ovrhovoditelj ovakvu ispravu može koristiti za prisilnu naplatu. Znači, treba vremena da se ovakav postupak provede.
 9. Stambena pričuva

  Sve dostavljate sudu pozivom na poslovni broj pod kojim Vam se vodi predmet na sudu. Po prigovoru se u ovom slučaju rješenje o ovrsi može staviti izvan snage, te Vas se upućuje u parnični postupak, pa ste u tom smislu tuženik. Ovdje je stranka ovrhovoditelj koji je javnom bilježniku dostavio prijedlog za ovrhu, a punomoćnik je njegov zakonski zastupnik.
 10. Ovrha na FINI i kod poslodavca

  Sve o.k., imate poruku (desni gornji ugao)
 11. Ovrha na FINI i kod poslodavca

  Evo pa sami procijenite... Vaše pitanje da bi se na njega dao točan odgovor, traži znatno više informacija. Zašto? Zato jer je Vaš ovršni postupak mogao biti pokrenut za vrijeme trajanja prvog ili drugog Ovršnog zakona. A što u naravi znači, da se na njega nikako ne primjenjuje posljednji trenutno važeći Ovršni zakon, osim u dijelu zakonskih odredbi koje se primjenjuju na sve postupke koji su u tijeku, a ove odredbe su iznimka od pravila. Također, vrijeme pokretanja Vašeg ovršnog postupka je vrijeme kada su nastupile bitne izmjene Zakona o parničnom postupku, a koji se primjenom čl.19. Ovršnog zakona (prvi i drugi Ovršni zakon) primjenjuju u Vašem slučaju, a ove pak odredbe uređuju promjene na stani ovrhovoditelja koje su također kod Vas nastupile. Pa kad Vas pitam datum zaprimanja ovršnog prijedloga, pitam s razlogom, jer o ovom datumu ovisi koji se uopće Ovršni zakon primjenjuje, a imali smo do sada tri Ovršna zakona i više od dvadeset izmjena i dopuna istih. Kako sada kažete da je u pitanju datum 28.8.2012., onda smo bliže odgovoru jer se primjenjuje prvi Ovršni zakon, naime drugi je u primjeni od 15.10.2012. Možete objaviti ovdje, na način da uklonite osobne podatke ili ukoliko želite poslati na privatnu poruku osobi za koju smatrate da bi Vam mogla pomoći u postupanju.
 12. Ovrha na FINI i kod poslodavca

  Jel možete još samo provjeriti datum kada je zaprimljen ovršni prijedlog kod javnog bilježnika (pečat prijema na prvom listu rješenja o ovrsi)? Pitam, jer su baš 15.12.2012.nastupile bitne izmjene zakona koje značajno drukčije reguliraju prijenos tražbine.
 13. Ovrha na FINI i kod poslodavca

  Ovršna isprava u originalu/ovjerena kopija ili samo kopija?
 14. Ovrha na FINI i kod poslodavca

  Koje je točno godine doneseno to rješenje o ovrsi tj. kad je javni bilježnik izdao to rješenje o ovrsi? I što je točno dostavljeno poslodavcu, te da li u kopiji ili originalu?
 15. Ovrha zbog zaostaka za alimentaciju

  Što Vam ovo znači, tko je ukinuo rješenje? Samo sud može obustaviti ovakav postupak, a ne poslodavac.
×