Jump to content

Borbena7

Moderator
 • Broj objava

  3632
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 • Osvojio dana

  89

Borbena7 je zadnji put osvojio dan srpanj 5

Borbena7 objavljuje sadržaj koji korisnici cijene!

6 pratitelja

O Borbena7

 • Rang
  Moderator

Nedavni posjetitelji profila

4921 pregleda profila
 1. stečaj potrošača

  Istovremeno ne, jedna se ovrha naplaćuje dok druga čeka u redu za naplatu i tako sve dok se prva ovrha u cijelosti ne namiri.
 2. Ovrha na temelju vjerodostojne isprave

  Vraćaju se dok ne uđu u prostor i dok ne zaplijene stvari koje mogu biti predmet ovrhe. Ukoliko utvrde da takvih stvari nema, tada moraju promijeniti predmet ovrhe.
 3. Ovrha na temelju vjerodostojne isprave

  Za tehničke uređaje su posebno zainteresirani (radio, linije, pojačala, zvučnici Itd) Da, rješenje o ovrsi i zaključak o zakazanom uredovanju sudskog ovršitelja.
 4. Ovrha na temelju vjerodostojne isprave

  Dobro oni znaju što piše u zakonu, ovisi koliko će ovrhovoditelj biti zainteresiran za pojedine predmete, pa sve što nije izuzeto će predložiti za oduzimanje.
 5. Ovrha na temelju vjerodostojne isprave

  U zabludi ste, itekako se plijene i idu na dražbu.
 6. Promjena posjednika

  Ova nekretnina je predmet u ovršnom postupku, znate li o čemu je riječ?
 7. Račun umrlog prebačen na živog

  Morat ćete ih kontaktirati i utvrditi tko je korisnik, Vi ili pokojnik. Putem prigovora je bila prilika da to rasčistite, a kako ste dug podmirili, sada Vam ne preostaje ništa drugo nego da ih kontaktirate.
 8. Razvod,dugovi bracnog duga poslije razvoda i sl.

  Ovo je u skladu sa zakonom, tako je to kada se potpisuje obvezno trajanje ugovora i po posebnoj, povlaštenoj cijeni dobije proizvod. Ima li taj obrazac kakav naziv? I na ime čega je trebao plaćati taj iznos?
 9. Ovrha na pokretninama

  Ovdje nema zastare, a i ti stari aparati mogu biti predmet ovrhe, tako da nema razloga za obustavu postupka, osim ako ovrhovoditelj ne želi provesti ovrhu na drugom predmetu, pa se u odnosu na pokretnine povuce iz postupka. Postupka vodi sud, a ne ovrhovoditelj, tako da potvrdu o podmirenju duga šaljete sudu kao dokaz u spis. Uz glavnicu, troškove i kamate, imati ćete i troškove sudskog ovršitelja, a ako je ovrhovoditelj imao punomoćnika u postupku, njegovi troškovi bi mogli biti veći od svih zajedno navedenih troškova.
 10. Ovrha na temelju vjerodostojne isprave

  Na što mislite pod "sitne stvari osobne upotrebe"? Kod ovrhe na pokretninama ne misli se na automobil, to je druga vrsta ovršnog postupka.
 11. Nema ovrhe bez klauzule pravomoćnosti i ovršnosti, a ona se stavlja tek kada JB utvrdi da nema prigovora/molbi i slično.
 12. Nema tu pravila, ali nije Vam to bitno. Bitno je to da ćete dug otplatiti dok spis bude "šetao" od JB do suda i nazad JB.
 13. Možete. Nije bitno kada će javni bilježnik primiti poštu, već kada ste predali na poštu. Slobodno mu možete poslati zadnji dan roka. Jb mora čekati protek roka i bar još nekoliko dana iza njega, da bi ukoliko ovršenik ništa ne odgovori, stavio klauzulu pravomoćnosti i ovršnosti, te da bi se postupak nastavio.
 14. Ovrha na temelju vjerodostojne isprave

  Članak 135. Ovršnog zakona jasno propisuje što od pokretnina ne može biti predmet ovrhe.
 15. Zadnji dan roka je 24.7.2019. do 23.59h.
×