Jump to content

Logo2.jpg.df467c50602ed1173e41130f1129f825.jpg   XXXI. REDOVNO SAVJETOVANJE " AKTUALNOSTI KAZNENOG PRAVA U SVJETLU ODLUKA USTAVNOG SUDA REPUBLIKE HRVATSKE"

Hrvatsko udruženje za kaznene znanosti i praksu od 6. do 8. prosinca 2018. održava svoje 31. redovno savjetovanje pod nazivom "Aktualnosti kaznenog prava u svjetlu odluka Ustavnog suda Republike Hrvatske". Savjetovanje će se ove godine održati u Remisens Premium Hotelu Kvarner.

Program savjetovanja, prijavnicu, kontakte, kao i druge detalje vezane uz Savjetovanje, možete preuzeti u dokumentu: Program - Opatija 2018.

maho

Korisnik
  • Broj objava

    2
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Mislite na ovo: "Stranac čije bi primanje u hrvatsko državljanstvo predstavljalo interes za Republiku Hrvatsku, može prirođenjem steći hrvatsko državljanstvo iako ne udovoljava pretpostavkama iz članka 8. stavka 1. točaka 1. -4. ovoga zakona." ?
  2. Pozdrav svima! Interesuje me šta mislite o ovom slučaju: Pristupio sam 9/1992 g. (ne pitajte kako i zašto) sa 16 i po godina dobrovoljno HVO-u Sarajevo, bio aktivan borac, a iz njega sam izašao u 10/1993 g. prije nego što je Armija BiH u Sarajevu razoružala HVO postrojbu i osnovala Hrvatsku brigadu Kralj Tvrtko. Naredne 1994 g. pokušao sam otići u Zapadni Mostar i pridružiti se HVO ali nisam uspio preći liniju u Mostaru pa sam se vratio u Sa. Imam priznati vojni staž od Ministarstva odbrane a nedavno su me zvali iz Koordinacije Udruga HVO-a Grada – Kantona Sarajevo da im pristupim i da mi izrade iskaznicu i to za HVO na nivou BiH jer nisam prešao u Armiju BiH. Znači dokumentacija je ne upitna. Da napomenem, iz nacionalno miješanog sam braka, otac Musliman, majka pola Srpkinja pola Hrvatica. Ali svi bili Jugosloveni. Živo interesuje kako bi u upravnom postupku reagovali na ovakav slučaj i šta mislite da li bi ovo bio glavni argument "pripadnosti" ?
×