Jump to content

Selvin

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Selvin

    Savjet

    To cemo svakako trebati uciniti. Cini mi se da su propisi slicni ili isti kao i kod nas. Ali dolje nije ovo cesta pojava ili ja nisam cujavao da nekom oduzmu dijete. U ovom zakonu jasno stoji cim dijete zatrazi da bude pusteno kuci mota biti pusteno. Ali ovdje ima dosta nekih institucija koje su u to umijesane i niko nije odgovoran a niti jedna navodno ne zna sta druga radi. Na zalos imali smo odvjetnika prvih mjesec ipo al gdje god nazovemo nista se ne desava niko o nicemu nije obavijesten a svi namo kazu imate odvjetnika njemu se obratite. Onda smo ga otkazali i stvari poceli sami poduzimati. Cini mi se ima pomaka i cini mi se da bi cak i mogli uspjeti samo nam treba malo ideja i savjeta.
  2. Selvin

    Savjet

    Nasa cerka je stanovala u internatu blizu skole. U tom internatu ima psiholog i psihologica je od nje izvukla tu neku strasnu pricu. Na osnovu te price sud je kaze u obrazlozenju povjerovao djetetu i stavio je u sigurnu kucu. Naravno navodi se 5 slucajeva nekog navodnog udaranja po rukama stapom i pecanje koprivom. Dva slucaja jos odozdo kad je imala 7 i 8godina a tri ovdje. Treba naopmenuti da je dijete povedeno u tu sigurnu kucu protiv svoje volje ono te je ono tamo plakalo i uporno trazilo i danas trazi da je puste kuci ,ali oni navode razlog da nesmiju da je puste zbog sigurnosti od svoih roditelja. Iako su svi sa nama i sa nasom drugom djecom razgovarali normalno i svi kazu mi stvarno neznamo zasto je ona odvedena i zasto se zalila ali je nedaju navodno iz sigurnosnih razloga.
  3. Selvin

    Savjet

    Pozdrav. Mozel mi neko dati savjet sta je najbolje da uradim. Slucaj se desava u Luxemburgu mislim da su propisi slicni kao kod nas. Policija je dosla do mojeg doma i zvpnila na vrata nisu bili u uniformi. Dijete (11) je izislo da vidi ko je i oni su samo usli u kucu na sprat skupa sa djetetom uz njegovo dopustenje. Na spratu su zatekli moju suprugu nespremnu i saopcili joj da su policija ne pokazavsi pri tom sluzbene legitimacije. Oni su rekli da su tu da donesu obavjestenje od suda da su nasu cerku(13) uzeli i stavili u sigurnu kucu. Ovakav upad policije skupa sa informacijom koju su saopcili mojoj supruzi izazvao je kod nje veliki stres ona je plakala i tresla se od straha i zbunjenosti. Policajci su rekli da su oni tu samo kao postari da dostave pismo. Ali su pri izlasku sa sprata prema izlazu uz dopustenje naseg djeteta(11) izvrsili pregled 3-4prostorije . Meni nije jasno odakle njima pravo da tako bez dozvole odraslih upadaju u kucu i rade fakticki sta pozele. Ja sam kasnije pronasao policajca on kaze da to ovdje policija ima pravo da radi sto god oni hoce i kad hoce ako treba i 100puta to je nase pravo. Imal neko konkretan savjet po ovom pitanju. Gdje bi se mogao obratiti. Dal bi mogao tuziti policiju. Te koje bih imao koristi a koje stete od tuzbi i zalbi. Hvala svima koji pomognu.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija