Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

trackphish

Korisnik
 • Broj objava

  15
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Mala pomoć sa padom - droga

  Evo da završimo sa ovime. Bio nedavno na sudu, sutkinja izuzetno korektna (nije bilo zapisničarke ali je doduše bio jedan policajac), sve bilo gotovo za 5 minuta, jedino što sam pričekao pola sata da mi isprinta presudu i uplatnice ali tim bolje nisam morao osobno dolaziti po to na sud ili da doma dolazi poštom. Za 3.9g kazna 2000kn, umanjeno za 300kn zbog dva sata provedena u pritvoru (a u presudi piše proveden 1 dan u zatvoru, lol) i troškovi suđenja 100kn, sveukupno ispalo ~1250kn platit u prvih 30 dana, platio sam isti dan.
 2. Mala pomoć sa padom - droga

  Evo, nakon dugih 4.5 mjeseci došao poziv. Samo je jedan papir, i samo je na jednoj strani isprintano, i piše "članak 54. stavak 3 Zakona o suzbijanju zlouporabe droga", glavna rasprava i to. Ništa posebno, čak ni količina ni zbog koje droge ni gdje sam uhvaćen ne piše, a ako se dobro sjećam prijatelj je dobio malo detaljniji poziv za sud gdje je sve to pisalo na više papira.
 3. Mala pomoć sa padom - droga

  Malo da opet zagnjavim. Ništa još uvijek od poziva, sa time da sam saznao da je danas jedan moj prijatelj koji je uhvaćen 10 dana poslije mene već dobio poziv za sud. E sad, pretpostavljam da to sve ovisi i od postaje do postaje pošto sam ja recimo bio u Petrovoj a on u nekoj na Črnomercu. Samo me brine kaj mi je danas ženska u pisarnici rekla da još ništa nisu zaprimili i da su tek prijedloge od 2. mjeseca dobili, a prijatelj i ja uhvaćeni početkom i sredinom travnja i kao što sam reko on već dobio poziv a poslije mene pao.
 4. Mala pomoć sa padom - droga

  U petak će bit 3 mjeseca kako su me uhvatili, a poziva nema na mapi. Očito neka gužva ili nešto ako im toliko treba. Moj prijatelj je u istoj policijskoj postaji završio kod istog inspektora uhvaćen od istog kvartovskog policajca i riješio sve unutar mjesec i pol, doduše on je maturant bio i imao 19 godina te nezaposlen dok sam ja student i imam 22 i radim koliko-toliko.
 5. Mala pomoć sa padom - droga

  Pozdrav. Još nema poziva za sud na mapi, ali dosta toga sam saznao po pitanju presretavanja poziva i presude. Dakle, tko god hoće zaobić plave kuverte doma, neka slijedi ove upute (uspjeh nije zagarantiran jer dosta ovisi i do suca/sutkinje, ja sam zapeo na 4. koraku jer 3 tjedna mi se ne javlja gospodin koji vodi spisove u Petrovoj kako bi saznao jesu li poslali uopće optužni prijedlog). 1. Zoveš u centralu policijske postaje u koju si bio priveden. 2. Tražiš voditelja spisova u toj stanici. 3. Dobiješ ime voditelja spisova i preusmjerenje poziva u njegov ured. 4. Njega samo tražiš informaciju o tome je li tvoj optužni prijedlog broj X proslijeđen prekršajnom sudu. Ako je, tu PP više ne zoveš. Ako nije, probaj opet za 5-7 dana. 5. Sudska pisarnica PSUZ radi od 10 do 14 svaki radi dan. Odeš u tom intervalu tamo i popneš se na prvi kat, soba 116, 3-4 žene tamo rade. Kažeš im da bi trebao informaciju o tome je li imaju ikakav predmet na tvoje ime / protiv tebe. Dat ćeš osobnu i reći će ti broj predmeta i ime suca/sutkinje dodijeljen(e) tvom predmetu. "Fizički dio" obavljanja ovdje prestaje, zasad. 6. Zoveš sudsku centralu i tražiš preusmjerenje prema sucu/sutkinji po imenu koje su ti gospođe u pisarnici dale. 7. Ovo je važan dio - sa sucem/sutkinjom se isključivo dogovaraš o pozivu na sud i kasnije o presudi, ako već nisu poslali možeš opet otići i fizički podići, ako nisu ni sastavili obavijest/poziv možeš opet fizički otići i direktno se sa sucem/sutkinjom dogovoriti oko ročišta. 8. Na ročištu, pred kraj, možeš tražiti osobno preuzeće presude za nekoliko dana umjesto slanja presude poštom na što se čeka još 2 tjedna. Točke 7. i 8. uvelike ovise o samom sucu/sutkinji i generalno njihovom raspoloženju tako da postoji i već mogućnost ishoda slanja poštom i sl.
 6. Mala pomoć sa padom - droga

  Hvala na odgovoru. Još jedan primjer: brat jednog mog drugog prijatelja je dobio presudu odmah na sudu. Dakle, dobivanje presude na sudu ili na kućnu adresu ovisi o sucu i o predmetu (koliko-toliko), a možda i o ispričanim stvarima? Iskreno, ne shvaćam onda poantu dolaska na sud ako se presuda dobiva doma, ako već dolazim tamo na ročište/suđenje/štagod očekivao bih i presudu odmah, mislim ipak je to prekršaj i ne bi trebalo biti puno razmišljanja/razglabanja.
 7. Mala pomoć sa padom - droga

  @drot13 Evo prijatelj mi je danas bio na sudu radi iste situacije, skoro sa istom količinom smo roknuli, sa time da je i on punoljetan ali ide u 4. razred srednje skole. Kaže da je unutra bio svega oko 2 minute, i da nije stigao ništa pitati pošto mu je sudac nakon saslušanja rekao "idite, idite" i da će presudu dobiti za 2 tjedna poštom na adresu. E sad, moje nedoumice: 1. Dobiva li se presuda na sudu ili isključivo poštom na kućnu adresu? 2. Zašto mu sudac nije barem okvirno rekao kaznu koju može očekivati? 3. Smije li se sucu postaviti pitanje poput "koju kaznu razmatrate?" ili slično? Barem da se okvirno zna što očekivati. EDIT: Ja još uvijek čekam poziv za sud, bio sam jučer na PSUZ pitati ima li kakav predmet kod njih na moje ime, rekli su da je još prerano kao, iako je moj spomenuti prijatelj dobio nakom mjesec i pol poziv, a uskoro će otprilike taj period proći i u mojem slučaju.
 8. Mala pomoć sa padom - droga

  Oke, hvala na odgovorima!
 9. Mala pomoć sa padom - droga

  Okej hvala na odgovoru. Evo zadnja dva pitanja: 1. Ima li smisla uzimati odvjetnika, pretpostavljam da nema za ovakve prve slučajeve? 2. Postoji li šansa da dobijem prekršajni nalog sa kaznom za platiti umjesto poziva na sud?
 10. Mala pomoć sa padom - droga

  @drot13 Još samo da te pitam, ima li na ovom forumu primjeraka žalbe na presudu po optužnom prijedlogu, pošto vidim da imaju samo za prekršajne naloge? (nije još niš došlo, samo se pripremam)
 11. Mala pomoć sa padom - droga

  hvala svima na odgovoru, doma ću morat ispričat situaciju nekako. javim kad dobim papir pa presudu i sl.
 12. Mala pomoć sa padom - droga

  Ok, znači oni ne mogu ništa nadodat ili slično kontra onoga što već piše na papiru
 13. Mala pomoć sa padom - droga

  Ok, hvala na odgovoru, sve sam razjasnio osim jedne stvari. Oni mene samo terete za prekršaj koji sam napravio i koji piše na optužom prijedlogu/obavijesti?
 14. Mala pomoć sa padom - droga

  Obavijest o oduzimanju predmeta i optužni prijedlog temeljem čl. 109.a i e. Rečeno mi je da će proslijedit sudu i da je na njima odredit kaznu i pozvat na sud.
 15. . pao sam nedavno sa 3.9, jbg. sve oke po pitanju policajaca, na sudu priznanje, kajanje i slicno. samo me zanimaju neke stavke. 1. tko mi donosi obavijest za sud - postar ili policija? posto imam poznanike kojima je policija u civilu ili odori urucila osobno doma, a nekima je poštar2. postoji li mogućnost da, takoreći, presretnem tu obavijest da mi ni ne dode do doma nego nazovem ili posaljem upit u Prekršajni sud u Zagrebu (Av. Dub. 8) da cu se pojavit tad i tad?3. postoji li mogucnost trazenja novcane kazne bez ljecenja? dakle da doslovno kazem da bi rade platio i to je to?4. izuzev te obavijesti, dobiva li se jos ista na kucnu adresu?zahvaljujem unaprijed, nadam se zeljenim odgovorima da to rijesim i nastavim sa zivotom, ili bar da se privremeno smirim itd
×