Jump to content

tom0202

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Evo misterij riješen dobio sam tumačenje od MUP-a, prenosim kopiju maila. " Poštovani, kako i sami navodite, člankom 20. stavkom 4. Zakona o zaštiti od požara (NN 92/10) propisano je: „Vlasnici, odnosno korisnici građevina, građevinskih dijelova i drugih nekretnina te prostora, odnosno upravitelji zgrada razvrstanih u treću kategoriju ugroženosti od požara dužni su zaposliti najmanje jednog djelatnika, koji će biti zadužen za obavljanje poslova zaštite od požara i unapređenje stanja zaštite od požara.“; dok je stavkom 5. istog članka propisano: „Vlasnici, odnosno korisnici građevina, građevinskih dijelova i drugih nekretnina te prostora, odnosno upravitelji zgrada razvrstanih u četvrtu kategoriju ugroženosti od požara dužni su imati zaposlenog najmanje jednog djelatnika zaduženog za obavljanje poslova zaštite od požara i unapređenje stanja zaštite od požara, koji smije obavljati i druge poslove.“ Pošto je za građevine, građevinske dijelove i prostore razvrstane u IV kategoriju ugroženosti od požara izrijekom navedeno da djelatnik zadužen za obavljanje poslova zaštite od požara i unaprjeđenje stanja zaštite od požara smije obavljati i druge poslove, a za građevine, građevinske dijelove i prostore razvrstane u III kategoriju ugroženosti od požara to nije navedeno, slijedi da djelatnik zadužen za obavljanje poslova zaštite od požara i unaprjeđenje stanja zaštite od požara u građevinama, građevinskim dijelovima i prostorima razvrstanim u III kategoriju ugroženosti od požara ne smije obavljati i druge poslove. S poštovanjem, Ministarstvo unutarnjih poslova/Ministry of the Interior Kabinet ministra/Minister's Office Služba za odnose s javnošću/Public Relations Department Ulica grada Vukovara 33 Zagreb 10000, Hrvatska Telefon: +385 1 61 22 353 Faks: +385 1 61 22 771 E-mail: pitanja@mup.hr www.mup.hr "
  2. znam da se mogu prenjeti na 3 osobu. No problem je u tome što moj poslodavac smatra da mi je to usputni posao iako smo razvrstani u III. kategoriju. Kao poziva se na to da u st.4 čl.20 nije izričito navedeno da nesmije obavljati druge poslove. Od koga bi mogao tražiti vjerodostojno tumačenje te odredbe? MUP-požarna inspekcija ili???
  3. Poštovani forumaši, interesira me pomoć oko tumačenja zakonske odredbe st.4. čl. 20. Zakon o zaštiti od požara NN 92/10 koje glasi: "(4) Vlasnici, odnosno korisnici građevina, građevinskih dijelova i drugih nekretnina te prostora, odnosno upravitelji zgrada razvrstanih u treću kategoriju ugroženosti od požara dužni su zaposliti najmanje jednog djelatnika, koji će biti zadužen za obavljanje poslova zaštite od požara i unapređenje stanja zaštite od požara." dok u st. 5. čl.20. istog zakona "(5) Vlasnici, odnosno korisnici građevina, građevinskih dijelova i drugih nekretnina te prostora, odnosno upravitelji zgrada razvrstanih u četvrtu kategoriju ugroženosti od požara dužni su imati zaposlenog najmanje jednog djelatnika zaduženog za obavljanje poslova zaštite od požara i unapređenje stanja zaštite od požara, koji smije obavljati i druge poslove." Interesira me da li osoba koja je zaposlena kod korisnika razvrstanih u III. kategoriju ugroženosti od požara uz obavljanje poslova zaštite od požara smije obavljati i druge poslove, odnosno biti raspoređen na drugim poslovima?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija