Jump to content

saratatina

Korisnik
  • Broj objava

    13
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Kakve posljedice mogu proizici iz te ovrhe na ostavinskoj. Naime ta ovrha glasi na majcin tekuci iz banke a ovi su ga otkupili. Od te banke imam pecatiranu potvrdu da s tim tekucim racunom moje majke nemaju nista. Necu valjda naslijediti nepostojeci dug. Unaprijed hvala na odgovoru I po nasljedstvu da li me B2 Kapital može ovršavati, kad već nije i moju majku (ostala upisana banka).
  2. I zasto banka nije povukla ovrhu kad je vec prodala prava. Na ocevidniku stoji trajna nemogucnost izvrsenja obustava. Kao i svim drugim aktivnim ovrhama jer je umrla. Sto to znaci obustava opoziv vrste duga. U pitanju je privremena pljenidba RC ovrhovoditelja. Molim odgovor i unaprijed hvala
  3. Dug i nije velik, znači veća je. Ali ovdje se ne radi o dugu kao dugu, nego da su joj zadnje godine života bile zagorčane od ovakvih. Majka mi nije ništa govorila kao ono da me ne opterećuje inače bih joj sve riješio davnih dana. Nisam živio s njom i tako to. Kažu da su moguće nagodbe ali da mi prvi damo ponudu a samo oni i banka znaju za koliko su se isprsili. U tom slučaju moja bi ponuda bila 10 lipa (ako nema od 5), pa neka izvole. I mogu li preko odvjetnika s njima prije ostavinske jer ću ionako biti jedini nasljednik
  4. Ali kako ispunjavati obvezu kad je majka umrla. U suprotnom znači da netko drugi prihvaća taj dug. Koji je vaš savjet, da li platit dogovorenu ratu jer ponovo zivkaju. Do ostavinske, naravno.
  5. Nisam još ali ću biti. I neće oni trebati pokretati radnje nego ja. Uštediti ću im trud. I da li mogu uračunavati kamate prije rješenja o naslijeđivanju jer posjedujem zadnji ispis dobiven od njih gdje pišu sve cifre.
  6. Hvala na odgovoru. Je li to znači da B2 nema zakonski ništa osim onog što će imati samnom i mojim odvjetnikom?
  7. Isprike svima. Molim moderatora da ispravi sporno. Sve mi je još svježe pa me emocije povukle. U svakom slučaju hvala na upozorenju.
  8. Kakva prava ima B2 Kapital u ovom slučaju: Majci mi je bila ovrha banke na FINI koji su oni prodali agenciji za naplatu potraživanja. U međuvremenu sam je pokopao zbog jednih i drugih (umrla je). Podigao sam očevidnik i na njemu na određeni datum piše samo ime banke a u međuvremenu sam i ishodio pečatiranu potvrdu da ta banka s mojom majkom nema nikakve veze. Znači na očevidniku na taj određeni datum ne piše nigdje B2 Kapital. Ako bi se to u međuvremenu i pojavilo znači da varaju oni i FINA. Da li u tom slučaju mogu tužit jedne i druge. Ionako se mislim gonit s njima (u prvom redu s B2) zbog gore navedenog što mi je majka inače teško bolesna bila maltretirana. Kakva bi ja mogao imat prava u svemu tome a kakva oni? Svaki savjet i mišljenje je dobrodošlo jer ako se slažete trebalo bi im stati na kraj bar zbog visokih kamata koje nabriju na ionako jadne ljude. Inače nisam za to da se ne vrate krediti ali na ovakav način suvišno je i govoriti. Usput sam joj očistija sve druge ovrhe na FINI ali ovima nedam lipe.
  9. A da li idu kamate dok traje ta likvidacija? Ko zna koliki će onda bit iznos
  10. Iza smrti majke ostale su mi ovrhe na mirovinskom (HZMO) jednim dijelom a ostale ovrhe većinom na FINI. Sve koje su vezane za režije, te ove sa FINE sam podmirio te su povukli te ovrhe. Ostala mi je jedna na HZMO koja glasi na Križevačku banku koja je propala (nije veliki iznos) te pri kontaktu s odvjetnikom koji je ovrhu i izvršio rečeno mi je da je platim njemu pa bi on tu ovrhu povukao. Kako ove banke više nema, neznam da li mu vjerovati i kako bih ishodio potvrdu da s tom bankom više nemam ništa. Pitanje je i da li se ovrhe sa HZMO pri ostavinskoj raspravi poništavaju jer su direktno vezane za mirovinu a majka je umrla. Napominjem ove sa FINE sam sve riješio.
  11. Može li se unaprijed saznati što će sve biti na ostavinskoj raspravi nakon smrti majke? Ako mi je poznat javni bilježnik koji će je i vodit, mogu li mu se obratiti s tom namjerom, ionako bi mu/joj trebao predati vanknjižne dokumente za stan koje vrlo moguće neće pronaći jer datiraju od prije 18 godina.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija