Jump to content

itako

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. U naslovu sam postavio pitanje iako očekujem negativan odgovor, nadam se nekoj mogućnosti... zanima me postoji li bilo kakav način da jednostavno isplatim dug koji mi se prisilno naplaćuje i unatoč urednom plaćanju, dug je sve veći i veći sto me psihički i fizički ubija..., imam 35 godina. Ako bih napravio reprogram iz mirovinskog fonda i platio dug, još bi mi ostalo nešto novca i to bi mene kao mladu osobu u RH vratilo u život....ionako bih za 30 godina rada skupio dovoljno za mirovinu do smrti, makar bila i upola manja...znaci traži se bilo kakav članak, zakon da kao građanin RH imam pravo raspolagati svojim mirovinskim fondom samostalno i prije zadanog roka, tj. Prije odlaska u mirovinu..hvala unaprijed.
  2. pod ovrhom sam, ne plaćam kredit, imam zaštićen račun. planiram kupiti automobil. Zanima me prijeti li mi ovrha na njega kao pokretninu tj. moram li strahovati da će mi ga htjeti oduzeti?
  3. u fini imam otvoren zaštićeni račun, također sam u fini obavio registraciju poslodavca zbog obavijesti istog o zaštićenom računu. kod istog poslodavca više ne radim i kontakt je otežan. problem nastaje prilikom uplate/isplate plaće, naime poslodavac je uplatio sve uplate direktno na blokirani račun. nakon toga sam obavio reklamaciju u banci te je banka obavijestila finu o neispravnoj uplati, ali rečeno mi je da banka zadržava na blokiranom računu 8 dana uplaćeni novac.. ponovno me šalje u finu i daje papir potvrde poslodavca i zahtjeva od mene da kontaktiram istog da ispuni potvrdu i vrati u finu. moje pitanje je zašto fina traži ponovnu potvrdu ako je u banci vidljiva uplata koja stoji na računu? jedini zaključak je da banka igra na kartu sporosti/zaposlenosti ljudi te očekuje da će mimo financijske agencije sav novac uzeti..
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija