Jump to content

muali

Korisnik
  • Broj objava

    8
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Pozdrav opet. Nadalje me zanima što ja kao izvođač studentskog posla mogu poduzeti ukoliko naručitelj posla (poslodavac) nije isplatio naknadu za obavljeni posao u vremenskom periodu od 15 dana od završetka posla, kako to definira zakon u članku 13. stavak 2? (Zakon o obavljanju studentskih poslova (NN broj 96/2018), https://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2018_10_96_1851.html.) Hvala svima unaprijed.
  2. Za svaki mjesec donosim novi ugovor iz studentskog servisa poslodavcu. Kako radim već par mjeseci ugovore donosim početkom mjeseca, kakva je praksa do sad bila. Istom praksom ugovor je donesen početkom 11. mjeseca, međutim prije stupanja na snagu novog zakona.
  3. Poštovani molim pomoć, od dana 08.11.2018. godine stupio je na snagu Zakon o obavljanju studentskih poslova (NN broj 96/2018), https://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2018_10_96_1851.html. Članak 13. koji definira prava i obveze izvođača i naručitelja posla pod točkom tri kaže: "Izvođač ima pravo na 50-postotno uvećanje naknade za sate rada u dane državnoga blagdana, za rad noću, za prekovremeni rad i za rad nedjeljom." Naručitelji posla (poslodavci) kod kojih radim kažu kako mi nisu obavezni isplatiti 50% veću satnicu gore navedenim danima iako tako u zakonu piše. Kakva prava ja kao student imam? Da li imam pravo na 50% veću satnicu, odnosno da li je poslodavac dužan isplatiti 50% veću satnicu za rad noću, rad nedjeljom i rad u dane državnog blagdana? Obratio sam se mailom zagrebačkom studetnskom servisu koji je posrednik kod sklapanja studentskog posla međutim odgovor nisam dobio već 2 tjedna.
  4. Pozdrav, molim pomoć. Dobio sam kaznu za brzu vožnju, kamera model Laser me skinula. To se dogodilo ujutro, međutim problem je što sam ja išao istom cestom navečer u suprotnom smjeru i vozio sam preko ograničenja. Da li prekršaji od počinjeni u istom danu dolaze isti dan doma na adresu ili se mogu nadati da ću dobiti tokom sljedećih dana kaznu? Isto tako da li mogu provjeriti u MUP-u aktivne prometne prekršaje prije nego je kazna došla doma? Lijep pozdrav, Hvala!
  5. Poštovani, zanima me sljedeće. U vremenskom periodu oko 04:00h ujutro sam u Zagrebu sa Maksimirske ulice skretao lijevo na Heinzelovu ulicu, međutim bilo je upaljeno samo zeleno svjetlo za ravno, tek kad sam ušao u raskrižje sam skužio da mi je crvena pomoćna strelica za lijevo, ali pošto nikoga nije bilo na cesti prošao sam. Na semaforu koji regulira navedeno raskrižje iz smjera Maksimirske ulice postoji mnoštvo kamera. Zanima me da li te kamere bilježe prolazak na crveno svjetlo te da li trebam biti zabrinut zbog dolaska kazne na adresu? Unaprijed hvala svima.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija