Jump to content

srudak

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Radim 7mj u tvrtki. U ugovoru o radu mi piše otkazni rok mjesec dana. Ugovor je na neodređeno vrijeme od samog starta. U zakonu u radu sam pročitao da je otkazni rok 2 tjedna ako radnik radi manje od godine dana. Ako poželim dati otkaz i prijeći u drugu firmu rekli su mi da će mi dati sporazumni raskid sa 30 dana otkz. roka. A zakon kaže samo 2 tjedna. Tko je u pravu?
  2. Da joj mogu vjerovati ne bi se rastali . Odvjetnik će mi to riješiti, papirnato do kraja i amen.
  3. OK, a što moram napraviti da pitanja bračne stečevine prestanu?
  4. Zato jer ovaj prvi stan ima 52m2. Drugi ima 68m2 i iako se smatra bračnom stečevinom plaćen je 40% uplatom novčanih sredstava mojih roditelja a ostalih 60% smo platili ušteđevinom bivša supruga i ja. Znači u ovom slučaju njenih je 30% drugoga stana. Umjesto isplate odabrala je da živi u starom stanu pa zato to želim riješiti i papirnato.
  5. Pozdrav, trebam pomoć oko sljedećega: Imam 2 nekretnine na sebi, jednu sam kupio prije braka a drugu za vrijeme bračnog odnosa. Obje su nekretnine bez tereta i kao vlasnik sam upisan samo ja 100%. Razveden sam, imamo zajedničko skrbništvo za dvoje maloljetne djece. Jedan stan, ovaj koji sam kupio prije braka želim prepisati na bivšu suprugu ali želim se zaštititi da ga supruga ne može prodati već da kasnije ostane djeci. Kako da to napravim? Zamislio sam da udjele podjelim na 33/33/33 %, dakle svakome trećina. Ima li bolje rješenje? Molim Savjet.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija