Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

Blacky19

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Sto nakon odobrenog privremenog boravka?

    Mene zanima da li postoji ikakva sansa da moj suprug dobije privremeni boravak u svrhu spajanja obitelji. Naime on radi na naftnoj platformi u trecoj drzavi. Znaci niti u svojoj maticnoj drzavi niti u Hrvatskoj. Njegov raspored je 6 tjedana na platformi 3 tjedna slobodna. Da li bi njegov ugovor o radu ista znacio ili je zakon cisto takav bez nekakvih rupa ili odstupanja? Nema smisla da daje otkaz jer u Hrvatskoj niti hrvati ne mogu pronaci posao, a da ce stranci. Hvala na odgovoru
  2. Po raznim stranicama sam vidjela da za stalni boravak imaju to izbivanje iz Hrvatske jednokratno do 6 mj ili visekratno do 10 mjeseci. A nisu nista napisali u vezi toga za privremeni boravak. Mislite li da se ni sa odvjetnikom ne bi nista moglo rijesiti? Jer njegovo izbivanje je vezano za posao on nece zivjet ili biti na odmoru u drugoj zemlji pa da je to razlog izbivanja. To mi nema smisla jer niti hrvatski drzavljani ne mogu naci posao u Hrvatskoj, a da ce strani ili jos gore da zivi u Hrvatskoj i sjedi kod kuce.
  3. Ovako udana sam za drzavljana Indije i zivimo sada u Indiji imam nekoliko pitanja: 1. Brak smo sklopili u Indiji, da li vjencani list vrijedi i u Hrvatskoj, i da li je moguca registracija braka u Hrvatskoj ambasadi u Indiji, ili treba registrirati brak u maticnom uredu u Hrvatskoj? 2. Sljedece godine bi se preselili u Hrvatsku da li je privremeni boravak moguce zatraziti u Hrvatskoj ambasadi u Indiji? 3. Koje dokumente je potrebno priloziti za privremeni boravak? 4. Moj suprug radi u Qatru na naftnoj platformi te je na platformi 42 dana a 21 dan izvan platforme, da li ce to biti zapreka u odobravanju privremenog boravka s obzirom da ce cesto morati napustati Hrvatsku na 42 dana zbog posla? Unaprijed hvala na odgovorima i utrosenom vremenu.
×