Jump to content

D.C.

Korisnik
  • Broj objava

    8
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je D.C. objavio

  1. Informacije , odnosno poluinformacije (u najboljem slucaju) kojima raspolazete nisu dovoljne za nekakav smisleni odgovor. Sigurno joj CZSS ne brani da promjeni adresu unutar stanovanja ako su uvjeti u koje se seli odgovarajuci. (voda, struja, kupatilo, sigurna gradjevina itd.) Ona kao majka maloljetne djece moze odrediti mjesto zivljenja svojoj djeci ako su njoj povjerena. Preseli se i ode s djecom, ako djeca odu od kuce, prijavi policiji i policija ih doveze kuci.
  2. Znaci maksimalno 12mj unazad?
  3. Pozdrav svima, imam kompleksno pitanje u vezi HEP brojila. Vlasnik sam nekoliko stanova koje iznajmljujem i za razliku od mnogih najmodavaca trudim se biti vrlo korektan i socijalno osjetljiv. I tako sam u jedan stan pustio jednu mladu majku sa djetetom koja je živjela od porodiljinog i soc. skrbi. nekoliko godina kod mene u stanu. I ostvarivala je pravo na "bon" za struju u iznosu od 200kn mjesečno, iako joj potrošnja nije bila ni približno toliko, ja sam joj svaki mjesec umanjivao stanarinu za iznos od 200kn (koja je i ovako bila 30% manja zbog situacije u kojoj se nalazila). Ugl, kroz par godina nakupilo se oko 5000kn viska na računu HEP-a za taj stan. Svaki mjesec ja plaćam sve račune za sve stanove, kao i dostavljam očitanja vode, plina , struje. Naravno, pošto imam nekoliko stanova, ne znam stanja brojila za prošli mjesec, niti mi je to bitno, ali za taj sam uvijek plaćao 15ak kn mjesečno već godinama zbog ogromne pretplate. Ta gospođica ne živi kod mene već 5mj, i prije par dana nazovem da provjerim koliko imam na računu od toga stana, kad ono 0 kuna!? Gospoda iz HEP-a su prije tipa dvije godine napravila povrat sredstava na račun ministarstva soc. skrbi.... jer je bilo viška novaca! I sad, ok , gubitak nije strašan, ali zašto ja i dalje plaćam samo 15ak kuna već 2 godine a novaca nema? Sat od HEP-a stao.... Ne namjeravam im to prijaviti uopće, čisto zbog njihove bezobraznosti. Zanima me tko sad tu koga može teretiti za šta? Zbog njihovog neispravnog sata su mene a i sebe oštetili za 5000kn. Da li tu postoji koja zastara koja me štiti od njih jer ja redovito dostavljam očitanja gospodi u gundulićevoj? Postoji li mogućnost promjene operatera pa kod njih da promijenim sat? U slučaju da mi pokušaju retroaktivno naplatiti iznos, da li mogu tražiti umanjenje za iznos od 5000kn? Možda neki vaš prijedlog osim da im prijavim stanje? Hvala.
  4. Pozdrav, cisto informativno me zanima ako zivim sa curom u vanbracnjoj zajednici na istoj adresi vec 4 godine, i dodjem u posjed stana zamjenom nekretnine koja je bila u mom vlasnistvu daleko prije zajednickog zivota, da li se to onda smatra bracnom/vanbracnom stecevinom, odnosno da li ima ikakvih prava na tu nekretninu? I drugo pitanje, kada zena u vanbracnoj zajednici ima pravo na "bracnu" stecevinu? Od pocetka ako je trajala vise od 3 godine, ili nakon 3 godine? Hvala
  5. Pozdrav svima, imam jedno pitanje vezano za temu. Sto se dogodi ako je kupljena kuca koja je kulturno dobro a u trenutku kupnje to nije bilo poznato, odnosno prekršeno je pravo prvo otkupa? S tim da se kupac zeli i dalje kucu koju je kupio? Da li postoji zastara nakon koje nije bitno da je prekseno pravo?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija