Jump to content

Puslica

Korisnik
 • Broj objava

  14
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Otpis duga na temelju zastare

  Hvala, hvala, hvala Vam puno na trudu. Svakako cu otici na FINU i provjeriti i nadam se napokon izaci iz ovog pakla. Lijep pozdrav i svako dobro
 2. Otpis duga na temelju zastare

  Jedan se trenutno naplacuje, ostali cekaju na naplatu i nisu se dosad dirali ni probali naplatiti. Znam da se ne mogu pozvati na zastaru na predmet koji se trenutno naplacuje ali za ove ostale bi probala. Znaci, moram na FINU, traziti podatke javnog biljeznika koji je izdao rjesenje, od njega traziti izvorno rjesenje tj. Ovrsnu ispravu i zatim traziti zastaru ??
 3. Otpis duga na temelju zastare

  Imam samo taj ocevidnik izvaden na FINI. Ostalo papiri su s godinama se nazalost zagubili Trenutno sam blokirana.
 4. Otpis duga na temelju zastare

 5. Otpis duga na temelju zastare

  Hvala na odgovoru. Kad sam zadnji put bila na sudu, rekli su da oni ne vode moje predmete (bili su jako neugodni i nesuradljivi), da sve ide preko javnog bilježnika. Ili se to sad sve opet vratilo na sud po novom ?? Hvala !
 6. Poštovani, imam dugovanja za koje je prošlo i više od 10 godina od pravomoćne presude i donešenog ovršnog naloga. Predmeti se sve ove godine nisu "dirali" (osim onog koji se trenutno naplaćuje). Zanima me kako da napišem zahtjev za otpis duga zbog zastare, postoji li neki obrazac koji se ispunjava, što treba pisati ? Hvala unaprijed, LP
 7. Tuzba za razvod braka

  Hvala !
 8. Tuzba za razvod braka

  I jos samo jedno pitanje Ja bih sama napisala i predala tuzbu za razvod, bez odvjetnika. Mi nemamo djece, nema zajednicke stecevine tijekom braka. Jel mi to pametno da idem bez odvjetnika ili bolje s njim ??
 9. Tuzba za razvod braka

  Hvala na odgovoru ! Za svako njegovo ne pojavljivanje na rocistu, ja (kao tuzitelj) moram placati neke sudske troskove ili ??
 10. Tuzba za razvod braka

  Pozdrav ! Suprug mi ne zeli potpisati sporazumni razvod, iako je tako bilo dogovoreno izmedu nas. Ne zivimo zajedno vec 6 mjeseci, u braku nema zajednicke stecevine osim automobila ( kojeg je on prodao) i htjela bih rastavu braka da mozemo dalje svaki svojim putem. Zanima me kako uopce ide taj proces kad ja njega tuzim, dal on moze odugovlaciti npr. ne dolaziti na rasprave te koliko dugo se mozemo provlaciti po sudu ?? Unaprijed hvala !
 11. Zastara

  Postovani, hvala na odgovoru. Imam taj izvadak iz FINE, i skoro svi " datumi primitka" su od 2006. godine. Ali ako ja sada posaljem npr. HEP-u da je predmet u zastari, nece li oni odmah obnoviti zahtjev naplate duga prema meni, cime stetim sam sebi ? Nebi li se oni na temelju nekog sluzbenog dokumenta (npr. od suda, javnog biljeznika) trebali sami maknuti s liste ? Ili da ja pisem sudu, da sud obavjesti HEP, da se maknu s liste ?! Unaprijed hvala!
 12. Zastara

  Poštovani, Želio bih napisati zahtjev za zastaru nekih računa koji čekaju na ovrhu. Radi se o računima od HEP-a, Hrvatskih telekomunikacija, te jos nekoliko privatnih firmi. Računi čekaju na naplatu od 2006. godine (za to vrijeme se druga firma naplaćuje). Koliko sam shvatio, zastara nastupa ako tijekom i nakon 10 godina ovrhovoditelj ne poduzima nikakve radnje u spisu a ja dosad nisam primio nikakav dokumenat u kojem bi me obavjestili o obnovi naplate duga nakon 10 godina. Predmeti nisu vođeni na sudu nego preko javnog bilježnika. Ako odem provjeriti stanje spisa, bojim se da ih ne alarmiram i time "podsjetim" da obnove tražbine prema meni. Dali mogu podnijeti zahtjev za zastaru duga ako nisam upoznat s činjenicom da je dug zaista u zastari? Kako izgleda takav dokument, što mora pisati u njemu ?? Molim Vas neku šprancu ?! Nadam se da ćete mi moći pomoći i unaprijed hvala !
×