Jump to content

Puslica

Korisnik
  • Broj objava

    12
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Puslica objavio

  1. Hvala, hvala, hvala Vam puno na trudu. Svakako cu otici na FINU i provjeriti i nadam se napokon izaci iz ovog pakla. Lijep pozdrav i svako dobro
  2. Jedan se trenutno naplacuje, ostali cekaju na naplatu i nisu se dosad dirali ni probali naplatiti. Znam da se ne mogu pozvati na zastaru na predmet koji se trenutno naplacuje ali za ove ostale bi probala. Znaci, moram na FINU, traziti podatke javnog biljeznika koji je izdao rjesenje, od njega traziti izvorno rjesenje tj. Ovrsnu ispravu i zatim traziti zastaru ?? Ali ako odem kod javnog biljeznika koji je izdao rjesenje, on moze ponovno "obnoviti" zahtjev za naplatom duga i time prekinuti zastarni rok ili ??
  3. Imam samo taj ocevidnik izvaden na FINI. Ostalo papiri su s godinama se nazalost zagubili Trenutno sam blokirana. A kad su na sudu vidjeli taj broj osnove ( OVRV-1292/06 i dr )rekli su da ide preko javnog biljeznika i da nemaju nista s tim. Kako, kamo dalje ? Hvala puno !
  4. Hvala na odgovoru. Kad sam zadnji put bila na sudu, rekli su da oni ne vode moje predmete (bili su jako neugodni i nesuradljivi), da sve ide preko javnog bilježnika. Ili se to sad sve opet vratilo na sud po novom ?? Hvala !
  5. Poštovani, imam dugovanja za koje je prošlo i više od 10 godina od pravomoćne presude i donešenog ovršnog naloga. Predmeti se sve ove godine nisu "dirali" (osim onog koji se trenutno naplaćuje). Zanima me kako da napišem zahtjev za otpis duga zbog zastare, postoji li neki obrazac koji se ispunjava, što treba pisati ? Hvala unaprijed, LP
  6. I jos samo jedno pitanje Ja bih sama napisala i predala tuzbu za razvod, bez odvjetnika. Mi nemamo djece, nema zajednicke stecevine tijekom braka. Jel mi to pametno da idem bez odvjetnika ili bolje s njim ??
  7. Hvala na odgovoru ! Za svako njegovo ne pojavljivanje na rocistu, ja (kao tuzitelj) moram placati neke sudske troskove ili ??
  8. Pozdrav ! Suprug mi ne zeli potpisati sporazumni razvod, iako je tako bilo dogovoreno izmedu nas. Ne zivimo zajedno vec 6 mjeseci, u braku nema zajednicke stecevine osim automobila ( kojeg je on prodao) i htjela bih rastavu braka da mozemo dalje svaki svojim putem. Zanima me kako uopce ide taj proces kad ja njega tuzim, dal on moze odugovlaciti npr. ne dolaziti na rasprave te koliko dugo se mozemo provlaciti po sudu ?? Unaprijed hvala !
  9. Postovani, hvala na odgovoru. Imam taj izvadak iz FINE, i skoro svi " datumi primitka" su od 2006. godine. Ali ako ja sada posaljem npr. HEP-u da je predmet u zastari, nece li oni odmah obnoviti zahtjev naplate duga prema meni, cime stetim sam sebi ? Nebi li se oni na temelju nekog sluzbenog dokumenta (npr. od suda, javnog biljeznika) trebali sami maknuti s liste ? Ili da ja pisem sudu, da sud obavjesti HEP, da se maknu s liste ?! Unaprijed hvala!
  10. Poštovani, Želio bih napisati zahtjev za zastaru nekih računa koji čekaju na ovrhu. Radi se o računima od HEP-a, Hrvatskih telekomunikacija, te jos nekoliko privatnih firmi. Računi čekaju na naplatu od 2006. godine (za to vrijeme se druga firma naplaćuje). Koliko sam shvatio, zastara nastupa ako tijekom i nakon 10 godina ovrhovoditelj ne poduzima nikakve radnje u spisu a ja dosad nisam primio nikakav dokumenat u kojem bi me obavjestili o obnovi naplate duga nakon 10 godina. Predmeti nisu vođeni na sudu nego preko javnog bilježnika. Ako odem provjeriti stanje spisa, bojim se da ih ne alarmiram i time "podsjetim" da obnove tražbine prema meni. Dali mogu podnijeti zahtjev za zastaru duga ako nisam upoznat s činjenicom da je dug zaista u zastari? Kako izgleda takav dokument, što mora pisati u njemu ?? Molim Vas neku šprancu ?! Nadam se da ćete mi moći pomoći i unaprijed hvala !
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija